Komt de klap dat de huidige EU/euro klapt deze week? Of zien de top-EU-politici weer kans om de plof met Giekenland? Spanje? Duitsland/  nog enkele weken (of uren?) uit te stellen?

 

Uitspraken van deze top-EU-politici van de laatste dagen wijzen er duidelijk op dat ook zij aan het einde van hun trucjes zitten. Het schuldenprobleem oplossen met er nog meer schuld tegenaan te gooien, zal ergens ophouden te werken. En dat moment is waarschijnlijk wel dichtbij!
Die uitspraken bevatten bij voorbeeld:

–Merkel:  Wij zullen ALLES doen om de euro te redden.
–Merkel-Hollande verklaren gezamenlijk ALLES te doen om de euro te redden.
–Mario Draghi  (ECB)  verklaart ALLES te doen om de euro te redden.
–Monthy  (Italië) verklaart ALLES te doen om de euro te redden.

En wat dacht u dat Rutte-deJager doen als die lieden commanderen: “Betalen, nu!”
Ik weet het!!!

–Geithner (Min. Fin. USA.) kwam maandag naar Europa en gaat praten met Minister van Financiën Strauble, Monthy en anderen. En hij gaat naar de ECB-vergadering op donderdag in Frankfurt. Zou er dan iets beslist worden?

Met spanning zie ik nog uit naar meer aanwijzingen. Terwijl dit geschreven wordt komen er wel berichten binnen die dezelfde strekking hebben maar niet echt nieuws bevatten.

Wees zelf ook waakzaam!

11 REACTIES

 1. We hebben ALLES, echt ALLES gedaan om de plof te voorkomen.

  Zou het genoeg zijn om de guillotine te ontlopen?

 2. Cruciale momenten zijn 20 aug, wanneer Griekenland geen geld meer heeft, en een mij onbekende dag in oktober wanneer Italië zo’n 36mjd moet omrollen, accuut liquiditeitsprobleem.

 3. @pcrs [3]:

  Daarom heeft hij ten overvloede Geithner naar Europa gestuurd.
  En zelf gebruikt hij Europa om de schuld van de recessie in de USA aan Europa te geven. Nodig voor zijn herverkiezing!

 4. Geithner is afgelopen maanden diverse malen gearresteerd geweest. en is onder curatele gesteld.

  Met LIEBOR zijn we er nog lang niet het kaartenhuis van 250.000miljard is opgeschudt.

 5. Ik vind het altijd eng als Geithner hier gaat lopen stoken om de Centrale bank te overtuigen dat die de persen aan moet zetten. Ik begrijp ook niet dat Geithner (Min. Fin. USA.)vergaderingen mag bijwonen. Het is toch een EU probleem! De jager(Min. Fin. NED.) mag er toch ook niet bij zijn!

 6. Zoals gebruikelijk zal men tot de laatste minuut ontkennen dat het gebeurt.
  En dan : op het zelfde moment wedergeboorte van de drachme en een devaluatie in een keer of in twee etappen.
  Hugo van Reijen

 7. Zou het geen grote grap zijn als 20 augustus iedere Nederlander zijn/haar geld van de bank af haalt. Wanna see a system colpase??

 8. Zou het geen grote grap zijn als 20 augustus iedere Nederlander zijn/haar geld van de bank af haalt. Wanna see a system colapse??

 9. Zo las ik vandaag op (ik dacht) nu.nl dat er een of andere Duitse landverrader het ideetje heeft gelanceerd om de mogelijkheid te scheppen dat landen “even uit de EU” kunnen. Zomaar even tijdelijk.
  Proefballonnetje?
  Voorbode?

 10. Griekenland en mogelijk andere latinos gaan de euro verlaten nadat ze failliet zijn gegaan omdat ze te corrupt zijn om belasting te innen. Zelfs de centrum-linkse liberale en Europa-groupie Die Zeit heeft de knoflookers opgegeven. De euro blijft gewoon.

Comments are closed.