Beste Vrijsprekers,
Onderstaand een artikel mét handtekening-link voor bovengenoemde actie.

Grote banken hebben geknoeid met de rentetarieven van onze hypotheken en studieleningen! Ze zijn eindelijk te ver gegaan. De financiële toezichthouder van de EU heeft voorgesteld bankiers die misdaden begaan naar de gevangenis te sturen. Maar er is publieke steun nodig om de bankierslobby te weerstaan en voor wereldwijde verandering te zorgen — steun hem en help in drie dagen 1 miljoen handtekeningen te verzamelen:

 

Grote banken zijn betrapt op grote fraude – miljoenen mensen werden opgelicht door geknoei met de rentetarieven van hypotheken, studentenleningen, enz. Wij zouden hier allemaal voor de gevangenis indraaien, maar de bank Barclays is alleen maar beboet, voor een fractie van hun winstmarge! De woede neemt toe — dit is onze kans om het tij te keren van de overheersing van de banken over onze democratie.

De financiële toezichthouder van financiën Michel Barnier verzet zich tegen de machtige bankenlobby en moedigt hervormingen aan die het mogelijk maken om bankiers voor zulke fraude naar de gevangenis te sturen. Als de EU de eerste stap zet, dan kan aansprakelijkheid zich snel over de hele wereld verspreiden. Maar de banken voeren een harde lobby, en we hebben al jullie steun nodig om de hervormingen door te voeren.

Als we er in de komende drie dagen in slagen om 1 miljoen mensen Barnier te laten steunen, zorgt dat voor een momentum waarop hij de bankierslobby kan weerstaan en er bij overheden op kan aandringen hervormingen door te voeren. Klik hieronder om te tekenen – de groei van het aantal handtekeningen wordt zichtbaar door het toevoegen van imitatiebankiers in een gevangenis recht voor het Europese Parlement:

http://www.avaaz.org/nl/bankers_behind_bars_f/?btVTebb&v=16097

De volledige omvang van het schandaal is nog onbekend, maar wat we weten is stuitend: “Meerdere” anonieme grote banken waren betrokken. De manipulatie van het LIBOR-rentetarief (het tarief waarop een groot deel van rentetarieven wereldwijd zijn gebaseerd) heeft invloed gehad op letterlijk de waarde van honderden biljoenen dollars aan investeringen. Alleen al Barclays heeft toegegeven deze fraude “honderden” keren gepleegd te hebben.

Te lang zijn onze overheden geïntimideerd door machtige banken, die dreigden zich ergens anders te vestigen als ze ergens mee werden geconfronteerd. Te lang hebben banken onze markteconomie gemanipuleerd. Ze zetten het speelveld naar hun hand en namen roekeloze risico’s, vertrouwend op de wetenschap dat wanneer ze in de problemen kwamen, ze regeringen konden dwingen hen ons belastinggeld te betalen.

Het systeem is gemanipuleerd, en dat is een misdaad. Het wordt tijd om de criminelen hiervoor op te sluiten. Het begint in Europa — laten we het waarmaken:

http://www.avaaz.org/nl/bankers_behind_bars_f/?btVTebb&v=16097

Misschien heeft er in de moderne geschiedenis nooit een tijd bestaan waarin grote banken geen buitensporige en uitzonderlijke macht hadden die ze regelmatig misbruikten. Maar democratie rukt op — we hebben gezien dat tirannen werden bedwongen, en dit keer zullen we samen helpen aan het einde van de overheersing van banken.

Met hoop,
Ricken, Iain, Alex, Antonia, Giulia, Luis en het hele Avaaz-team.
Meer informatie: Europees toezicht aan de zijlijn bij Libor-schandaal (NRC)
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/12/europees-toezicht-aan-de-zijlijn-bij-libor-schandaal/

Ingezonden door  Melchizedek

12 REACTIES

 1. Het is wel een beetje een “kip of het ei” verhaal. Want banken kunnen hun spelletjes niet spelen zonder dat de regelgeving dat toestaat. De politiek schept de ruimte in de regelgeving (zie bijvoorbeeld de wettelijke grootte van het onderpand). Dat deze politici geen ruggengraat hebben weten we, maar kijk dus ook wie die regels heeft doorgelaten en ingevoerd.

 2. Ben het in grote lijnen met de vorige schrijver Timmo eens de grote schuldigen zijn o.a. de Rotschildfamilie en de Rockefellers en natuurlijk de ,elite, dievenbende in Brussel dit zou eens aangepakt moeten worden veroordeel maar eens een Rotschild en Rockefeller met 60 jaar gevangenis dan weten ze dat ze NIET onschendbaar zijn en daarna pakken we de Bilderbergkliek. We zouden een wereldtribunaal moeten oprichten waar dit soort mensen berecht kunnen worden. Het totale vermogen van alleen de Rotschilds is zo groot dat verdeeld over 7 miljard aardbewoners iedereen ruim € 100.000 zou hebben en dit is een voorzichtige schatting!!!!

 3. Timmo,

  Natuurlijk: Je hebt in principe gelijk. De politici, banken en andere “belangengroepen” zijn allemaal schuldig. Fraude, diefstal, manipulatie, belangenverstrengeling, onderdrukking…. ik pretendeer niet volledig te zijn in deze lijst.

  Deze mensen moeten crimineel vervolgd worden. Nu is de incentive dat ze boven de wet staan en “Gods work” doen. IJsland heeft het ook gedaan bij haar faillissement: Politici + bankiers de bak in. Ik herhaal: De bak in!
  Dus niet met behoud van bonus lekker naar een ander baantje zoeken…

  Dan wordt het incentive anders nl.: ik moet me netjes gedragen; graaien is uit.

  Zoiets.

  En ja: de politici faciliteren en initieren misschien ook wel. Maar we moeten ergens beginnen met aanklagen. Dan gaat de beerput vanzelf open.

  J’accuse!

  Teken de petitie!

 4. Goldman Sachs is mede verantwoordelijk voor het Griekenland debacle ! Daar hoor je niks meer van !
  Banken en werkgeversorganisaties regeren de wereld.
  Politici zijn enkel de hielenlikkers, die erop gericht zijn een baantje te bemachtigen bij voornoemde organisaties.
  Ook in NL zit het Crapuul hier zich de zakken te vullen !
  Ik zou zeggen: Probeer ook andere media te benaderen voor deze actie !

  Melchizedek [5] reageerde op deze reactie.

 5. @W.H.J. Reiss [4]: Ook u heeft helemaal gelijk.

  Maar we moeten ergens beginnen. Stuur deze actie door aan uw vrienden/bekenden en laat ze tekenen. Daardoor neemt de druk op het politieke rapalje toe en kunnen ze niet meer negeren.

  De gemuilkorfde media kan dan ook iets doen omdat het “een issue” geworden is.
  De druk moet door ons worden opgevoerd. Toezichthouders of andere instanties zullen het niet doen. Het komt op ons aan!

  Kanaliseer uw woede. Ik moedig u aan: teken de petitie en stuur de link door!

 6. @Daniel [7]: Daniel, dank je voor je reactie.
  Ik denk dat jij, net als een heleboel andere mensen, ook heel boos bent over dit soort fraudes.

  De petitie geplaatst en in drie dagen moesten er 1 mio aan handtekeningen opgehaald worden om Barnier “momentum” te geven. In dit geval kun je momentum lezen als eerste aanzet op deze fraude op de agenda te plaatsen. De petitie staat nog steeds op de Avaaz-site en is nog actief.
  Hoe meer handtekeningen, hoe meer druk.

  Ik wil je vragen: wil jij ook de petitie tekenen, Daniel?

 7. 1) wie heeft hier een hypotheek en/of studielening gebaseerd op LIBOR?

  2) als die er zijn, de rente is grotendeels naar beneden gemanipuleerd, waar is je schade, als je het hebt over leningen ipv spaar/pensioengeld?

  3) dit gaat over tienden van procenten. de ECB manipuleert met hele procenten. kanaliseer je energie richting de echte boeven in Frankfurt.

  Melchizedek [10] reageerde op deze reactie.

 8. @1 Rand [9]: Hoi Rand,

  LIBOR+Euribor zijn als schandaal aan elkaar gelinkt. Alle hypotheken hebben een LIBOR/EURIBOR component in zich.
  Datzelfde geldt voor studieleningen, investeringen van pensioenfondsen -die nu massaal afstempelen-, bedrijfsleningen en noem alle overige leningen maar op.
  Helaas is de rente niet alleen maar naar beneden bijgesteld. Maar als het de boefjes uitkwam, dan ging de rente omhoog.
  En dan hebben we het nog niet gehad over de CDS-markt (geschatte grootte 10 x bruto wereld product)

  Mag ik je de volgende links aanbieden:
  http://www.zerohedge.com/news/deep-lieborgate-rabbit-hole-swiss-hedge-fund-link
  http://www.zerohedge.com/contributed/2012-07-01/big-banks-have-criminally-conspired-2005-rig-800-trillion-dollar-market

  http://www.businessinsider.com/infographic-the-libor-scandal-explained-2012-7

  Er veel meer, maar dat voert te ver.

  Teken de petitie, Rand. Dan gaat de beerput open en gaan de boefjes om zich heen slaan en met vingertjes wijzen. Dan komen de jongetjes en meisjes in Frankfurt vanzelf aan de beurt.

  De BoE en Fed wisten er al van sinds 2008. Dan wist de ECB het ook.
  Teken de petitie! Please?

  Er zijn sinds gisteren al meer dan 25.000 handtekeningen opgehaald. We zitten op 644.723 stuks!!

  1 Rand [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Melchizedek [10]:

  hypotheken zijn doorgaans gebaseerd op lange rente. die paar mensen die een variabele hypotheek op EURIBOR hadden daargelaten. en nogmaals, daarvoor geldt als de rente gemiddeld lager was (en dat was hij) dan hebben zij een voordeel.
  dat geldt ook voor bedrijfsleningen. en als het 50/50 naar boven&onder was, waar zit dan de schade bij langlopende leningen?

  pensioenfondsen heb je misschien een punt. maar die stempelen nu af door de te lage rente veroorzaakt door de ECB. en bovendien moeten die professionele partijen zich maar hedgen tegen rentefluctuaties, al dan niet gemanipuleerd (dat doen ze niet omdat ze je geld toch wel krijgen, onder dwang van den haag)

  ik doe niet mee aan dit rookgordijn. de echte zware criminelen zitten bij de overheid. die gebruiken dwang en hebben de pistolen. dit zullen ze alleen maar aangrijpen om nog meer regels en autoriteiten te verzinnen en nog meer macht naar zich toe te trekken. de overheid is het probleem, niet deze kruimeldieven.

 10. Uit de EUSSR zo snel mogelijk, soverein onafhankelijk moeten wij zijn stem op de SOPN. Geen NWO astublief, wij kiezen onze eigen leiders!

Comments are closed.