TSJERNOBYL

Op 26 april 1986 werd de wereld opgeschrikt door een nucleaire ramp, die ze tot dat moment nog niet eerder had meegemaakt. Vanaf dat moment werd de bevolking overspoeld met tegenstrijdige berichten. Direct na de ramp trok een radioactieve wolk over grote delen van Europa. Dat was echter niet de enige wolk die over Europa en de rest van de wereld trok. In het kielzog van de radioactieve wolk dreef de wolk van verwarring.

 

Politici spraken elkaar openlijk tegen. Wisselend in uitspraken als: er is weinig aan de hand, er is wel iets aan de hand of er is iets vreselijks aan de hand. Gevolgd door uitspraken die eerdere uitspraken nuanceerden of tegenspraken. Wat weer gevolgd werd door handelingen die niet aansloten bij de uitspraken die werden gedaan. Zo mochten de weermannen geen uitspraken doen over de omvang van de wolk en de richting waarin deze bewoog. Zelfonderzoek naar de stijging van gevallen van schildklierkanker en leukemie, bracht mij niet meer dan opmerkingen over dat de gevreesde stijging van leukemie was uitgebleven. Een stijging van het aantal schildklierkankergevallen was er wel. Maar een duidelijk straal waarbinnen deze stijging plaatsvond vind je weer niet. En dat is best opmerkelijk. Waarom? Omdat in een artikel over de ramp in Fukushima dit is te lezen:

 “Bijna een miljoen mensen zijn gestorven door de kernramp van 25 jaar geleden. Caldicott noemt het “de grootste doofpotoperatie in de geschiedenis van de geneeskunde”. Maar ze heeft nog slechter nieuws: “Japan is vele keren erger dan Tsjernobyl”.

 Bron: http://www.hln.be/hln/nl/2764/milieu/article/detail/1256202/2011/04/27/Expert-Fukushima-is-vele-keren-erger-dan-Tsjernobyl.dhtml

Volgens onze regering is er duidelijk nooit iets aan de hand. Er stort een EL-AL toestel neer in de Bijlmer. Burgers, brandweermannen en politieagenten zien mysterieuze mannen in witte pakken. Maar er is niets aan de hand. Brandweermannen en politieagenten krijgen vreemde uitslag, ademhalingsproblemen, voelen zich niet goed. Maar er is geen verband met de Bijlmerramp.

Is het jullie wel eens opgevallen dat wanneer er brand is geweest waarbij asbest is vrijgekomen, er ook nooit wat aan de hand is? In het klein en in het groot, er is nooit iets aan de hand en uiteindelijk gaan we dood. Ja en zo lust ik er nog wel een paar. De wijze waarop de overheden hun bevolking omtrent bovenstaand omschreven onderwerpen informeren, doet je wel afvragen hoe dat dan met grote rampen gebeurt.

FUKUSHIMA
De Japanners houden er wat zelfdoding betreft een merkwaardige geschiedenis op na. In de 15e eeuw sneden ze uit schaamte voor het mislukken van een doel met het ritueel Seppuku hun buikwand open. In 1941 pleegde piloten zelfmoord door vliegtuigen op de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor te laten storten. In onze eeuw maken ze het nog gekker. De zwaarden en de vliegtuigen zijn vervangen door een kerncentrale in Fukushima, die doodleuk op een breuklijn staat gebouwd. Een zelfmoordactie die gevolgen gaat hebben voor de hele wereld.

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een aardbeving van 9.0 op de schaal van richter. Wat dit voor gevolg heeft gehad op de centrale en de bevolking hoef ik jullie niet te vertellen. Direct na de ramp werden we bestookt met berichten over de ramp. De ene na de andere deskundige kwam in beeld. Ze hielden een praatje over de gevolgen van deze ramp en dat de schade wel mee zou vallen. Ondertussen werd de hele regio geëvacueerd. Dag na dag wijzigde de berichtgeving. De Japanse overheid probeerde met man en macht de berichtgeving te sussen. Ontploffingen binnen de reactor gooide echter radioactief roet in het eten. We zijn een jaar verder en er is tot vandaag bijna geen bericht meer geweest over de beruchte centrale. Terwijl het gevaar verre van geweken is. Radioactief zeeleven wordt in alle wereldzeeën teruggevonden. Tot aan Noorwegen toe.

Was eerder de ramp in Tsjernobyl nog erger, nu blijkt dat dit andersom is. De ramp van Fukushima is velen malen erger dan Tsjernobyl. Als je de artikelen leest die ik als bron heb gebruikt, dan kom je erachter dat de ramp eigenlijk nog steeds gaande is. En dat we het hier niet hebben over 1 reactor maar over 4. Een niet ondenkbaar meest vreselijk rampscenario is niet anders dan een E.L.E. (Extinction Level Event). Je weet wel, die term uit ‘Deep Impact’ waarmee een gebeurtenis beschreven wordt die al het leven op aarde uitroeit.  Om iedereen op de wereld kanker te geven heb je een half kilo plutonium nodig. Wel….In iedere reactor van de kerncentrale in Fukushima zit 250 kilo.

Een bericht van vandaag: Grote problemen reactor 4 Fukushima

http://enenews.com/japan-diplomat-one-denies-problem-fukushima-4-fuel-pool-be-japan-sleep-peacefully-video?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Bron http://renvogel.com/2012/01/18/fukushima-straling-verspreid-zich-wereldwijd/

http://www.hln.be/hln/nl/9736/Aardbeving-en-tsunami-Japan/article/detail/1429173/2012/04/25/Als-reactor-4-in-Fukushima-instort-wordt-leven-op-aarde-weggeveegd.dhtml

Aantal kankergevallen stijgt enorm, vooral in Europa en de Verenigde Staten.

Ik ben geen wetenschapper of een geoefend onderzoeker. Precieze getallen en percentages moet ik je schuldig blijven maar feit is dat het aantal kankergevallen schrikbarend is toegenomen. Deze stijgingen treffen vooral de long-, darm-, maag-, borst- en huidkankers.
De ziekte van Kahler is een beenmergkanker (leukemieachtig) die voornamelijk mensen boven de 60 treft. De laatste jaren is er een sterke toename van deze ziekte onder jongere mensen. Toeval?

Explosieve stijging kanker. Piek is nog lang niet bereikt.

http://www.metronieuws.nl/lifestyle/explosieve-stijging-kanker-piek-is-nog-lang-niet-bereikt/SrZlaE!w4nAeSXmXA9c/

(Opmerkelijk dat hier genoemd wordt dat kanker 20 jaar geleden veel minder voorkwam. Tsjernobyl?)

Steeds meer kanker in Europa
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GRNCK40F

Geconfronteerd met de ziekte van Kahler bij mijn vader, kwam ik erachter dat deze beenmerg/bloedkanker lang in het lichaam kan zitten, zonder zichtbare signalen. Sterker nog, het kan door artsen gediagnosticeerd worden, zonder dat er direct aan een behandeling begonnen wordt. Op dat moment is er nog niets aan te doen.

Daarbij stelde ik mijzelf de volgende vraag. Stel je hebt zelf sluimerend de ziekte van Kahler in je lichaam, zou je dit willen weten? Zonder te hoeven nadenken luidt dit antwoord nee. Het zou de kwaliteit van mijn leven onnodig beïnvloeden. 2 jaar geleden is bij mij kanker gediagnosticeerd, waarmee ik goed ben weggekomen. Echter de psychologische schade is enorm. Ieder steekje in mijn hoofd, bot, arm, oog is in mijn denksysteem direct kanker. Als ik te vroeg zou weten dat ik een ongeneeslijke vorm van kanker in mijn lichaam zou hebben, dan zou ik gek worden van mezelf.

Terug naar Tsjernobyl en Fukushima. Stel dat er inderdaad informatie over de ernst van de ramp geheim gehouden wordt. Moeten we daar misschien niet blij mee zijn? 

Ingezonden door Duncan

16 REACTIES

 1. “Bijna een miljoen mensen zijn gestorven door de kernramp van 25 jaar geleden. Caldicott noemt het “de grootste doofpotoperatie in de geschiedenis van de geneeskunde”. Maar ze heeft nog slechter nieuws: “Japan is vele keren erger dan Tsjernobyl”.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster

  Greenpeace noemt een maximaal aantal doden van 200 duizend, andere organisaties komen aan 4 duizend doden onder honderdduizenden die de hoogste dosis hebben gekregen.

  Een club die maximaal profiteert van de klimaat hysterie schat het aantal doden op 25 duizend.

  1 mln doden is dus zeer overtrokken. Dat iemand dat op internet wil verkondigen maakt het nog niet waar.

  Om iedereen op de wereld kanker te geven heb je een half kilo plutonium nodig. Wel….In iedere reactor van de kerncentrale in Fukushima zit 250 kilo.

  Toxiciteit is een kwestie van dosering, hoe vaak moet dat nog worden uitgelegd? Hoe vaak moet ik nog de onzin tegenkomen van er is X kilo plutonium, zoveel miligram is dodelijk, dus X kilo plutonium doodt Y mensen. Dus met 250 kilo kan je iedereen doden en dus is er de kans dat Fukushima de mensheid doet uitroeien?

  Er is genoeg zout in de gemiddelde supermarkt om honderden mensen te doden, dus het bezoek aan een supermakrt is dodelijk…. Dat soort niveau van redeneren als het om toxiciteit gaat begint me een beetje te keel uit te hangen.

  keuleniscool [2] reageerde op deze reactie.
  Appie [9] reageerde op deze reactie.

 2. @Ratio [1]:
  green peace is een echte bedriegers club , zie de bewuste leugens aangaande de ,,Brent Spar ,, .
  Eenmaal bewuste bedrieger = altijd een bedrieger !

 3. over een rookscherm gesproken …..

  In Europa vallen in de zeer gevaarlijke kern centrales , elk jaar gemiddeld 0,004 doden .
  En in het veilige verkeer in de EU vallen 40.000 doden / jaar .
  Zullen we het verkeer nu stop leggen ?
  En 100 uiterst veilige kerncentrales er bij bouwen , voor goedkope stroom ?
  Zon en wind energie draait op SUBSIDIE ,
  verkregen via de overwinst uit ….kern energie .
  En de toekomst is …kern fusie , zonder straling en zonder afval
  meer info http://www.fusie-energie.nl/

 4. De ramp van Fukushima is nog niet voorbij , een ramp die voorkomen had kunnen worden .
  Een aardbeving in Japan is dubbel gevaarlijk …….ja , kern energie is het gevaarlijkste op de wereld . De straling die duurt duizenden jaren . Behalve in Hiroshima en Nagasaki , die miljoenen steden zijn binnen 20 jaar in alle glorie herrezen . Daar gelden die onzin verhaaltjes niet ! In Fukoshima was een aardbeving , 1.000 x sterker als 20 jaar geleden in Roermond , Gevolgd door een serie vloed-golven tot 25 m hoog ! De koeling was het grote euvel , dat probleem was na MAANDEN overleg nog niet opgelost !
  In de dikke koepels moesten een paar gaten gemaakt worden voor de water-koeling , en men stond er bij en keek er naar , MAANDEN LANG . De Duitsers fiksten dit 70 jaar geleden met een paar hol-granaten in de geschutskoepels in een groot fort nabij Luik , in enkele MINUTEN . Door onkunde en sabotage in Japan , ontstond een ramp ! Schande !

 5. Kijk, wat er nu in Rusland gebeurt.

  http://www.zeit.de/wissen/umwelt/2012-07/ueberschwemmungen-russland.

  FLUTKATASTROPHE
  Putin scheitert als nationaler Retter
  Fehlender Alarm, Gerüchte um geöffnete Schleusen, 170 Tote, kaum Hilfe vom Staat: Das Versagen beim Flutdesaster von Krymsk kann Moskau nicht vertuschen.

  Mij is niet duidelijk wat gisteren door ons staatshoofd zou zijn besloten inzaken het opheffen van sommige sluizen in de dijkwering …

 6. wat een onnodige bangmakerij. hier wat tegengeluid:

  http://www.groenerekenkamer.nl/stralingstekort

  wat hierboven ook gezegd werd: het draait om dosering (Paracelsus)

  zonder straling hadden we wellicht helemaal niet bestaan (geeft mutaties die nodig zijn voor evolutie)

  hypes rondom straling en klimaat geven duidelijk aan dat onderwijs door de overheid uitermate slecht is voor de geestelijke gezondheid. waarom maakt niemand zich druk over die ramp!

 7. atoom energie = volks verlakkerij in het kwadraat .

  Tjernobyl was de waanzin ten top ….
  Dit was een kern centrale , zonder noodstop
  en die werd door leerlingen getest ,
  omdat de bazen het verdomden om s,nachts op te staan ,
  om alles te controleren en eventueel bij te sturen . Schande !
  De jonge onbekwame en onervaren studentjes ,
  raakten in paniek en wisten niet wat ze eigenlijk deden . 

  De ramp van Fukushima is een ramp die voorkomen had kunnen worden . 

  ja , kern energie is het gevaarlijkste op de wereld .
  De straling die duurt duizenden jaren .
  Behalve in Hiroshima en Nagasaki ,
  die miljoenen steden zijn binnen 20 jaar in alle glorie herrezen . Daar gelden die onzin verhaaltjes niet !

  Milieu en atoom in het bijzonder , wordt gelogen en bedrogen .
  Het lijkt wel op politiek !

 8. Om over na te denken:
  Radioactief jodium zou schildklierkanker veroorzaken: wat geeft men echter aan mensen met een overactieve schildklier? Een slokje radioactief jodium.
  Straling veroorzaakt kanker: hoe bestrijd men kanker in veel gevallen? met straling inderdaad.
  Wat is de overeenkomst tussen veel kuuroorden in de wereld? Een sterke achtergrondstraling.

  Paniek dus niet nodig.

  CB Interactive [10] reageerde op deze reactie.

 9. @Héhé [9]:

  Daarom: Pleur maar neer die kernbom op de OS te London, tenminste, de sprookjes liegen er niet om(want gebeurt toch niks in werkelijkheid, wees gerust). Maar het begint een beetje saai te worden de laatste tijd. Tijd voor wat meer spektakel.

 10. @Overnight [5]:

  Mee eens.
  Een goede vriend van mij (een socialist nota bene, wat aanleiding geeft tot pittige discussie’s), is al heel lang nauw betrokken bij nucleair onderzoek in o.a. Delft en Cern, beweert bij hoog en laag dat het aantal werkelijk aanwijsbare doden tgv Tjernobil niet meer bedraagt dan 50. Dit zijn vooral de mensen die het eerst gingen “blussen”.
  Deze persoon mag ik onder andere, omdat hij oprecht en eerlijk is en wars van bedrog.
  De gruwelijke beelden van misvormingen zijn voor 99,999% toe te schrijven aan de vervuiling van het milieu van het voormalig socialistisch paradijs de USSR.

  Ron Arends [12] reageerde op deze reactie.
  1 Rand [13] reageerde op deze reactie.

 11. @Mavado [11]:
  Klopt, die “enkele tientallen Tsjernobyl-doden” noemen Simon Rozendaal en Theo Richel ook. Als er al meer doden zouden zijn door kanker, zijn deze niet te vinden in de statistiek. Omdat ook zonder straling mensen nu eenmaal dood gaan.

  Het valt mij ook op dat bijvoorbeeld NU.nl uitsluitend bericht over de kerncentrale bij Fukushima en dan consequent afsluit als volgt: “Het officiële dodental van de aardbeving en tsnumani begin maart 2011 staat op bijna 16.000.”

  De eerste dode door de kern”ramp” moet nog vallen!
  Toch worden die duizenden doden door natuurgeweld telkens in één adem genoemd met die kerncentrale.

  Pure angstzaaierij: Over tien jaar denkt iedereen dat die 16.000 doden door die kern”ramp” kwamen, terwijl er feitelijk nog geen handvol aan overleden zal zijn.

  En Greenpeace maar zieltjes winnen: in het AD stond ook weer zo’n geweldig verhaal over “onze redder in nood”; Diederik Samsom, die vroeger verantwoordelijk was voor akties bij Dodewaard en zo. Dan hield hij een stuk ijzer vast en zei tegen de journalisten dat het “levensgevaarlijk kernafval” was. Levensgevaarlijk? Dûh! En het journaille geloofde hem ook nog, en daarmee alle Henk & Ingrids 😀

  Mike Brandenburg [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Mavado [11]:

  klopt, en zelfs zonder milieuvervuiling kan er tijdens de zwangerschap van alles mis gaan en dat levert soms nare resultaten op. In de Oekraine worden die foetussen verzameld, op sterk water gezet en tentoongespreid in het Chernobyl museum. Goed voor de beeldvorming en handig als je de EU tracht te chanteren om geld over te maken voor de afbouw van je gedateerde kerncentrales.

 13. Tjernobil is goed te vergelijken met een kleuterklas .
  In die klas wordt een kruiwagen handgranaten uitgedeeld ,
  er om heen is een groot magazijn vol met springstof .
  De kindertjes weten wel dat die dingen , boem , kunnen doen .
  Maar ze gaan zoals nieuwschierige peuters betaamd , alles onderzoeken
  De juf heeft ondertussen haar siesta ..
  Het resultaat is voorspelbaar .
  In Tjernobil gebeurde iets dergelijks , alleen vele malen erger ,
  was die ,, boem ,,
  En de milieu maloten zeggen nu , zie hoe gevaarlijk een kern centrale is .
  Ze zeggen niets over het hoe en waarom ,
  want dat komt in hun leugen verhaal niet van pas .

 14. @Ron Arends [12]:
  In Fukushima zijn 3 doden gevallen, twee zijn er verdronken, één kwam om onder een vallende kraan. Meer zijn er niet. 1000 KM verder is er een spa waar mensen naar toe gaan voor hun gezondheid. Apart is dat het stralingsniveau daar vele malen hoger ligt dan in het rampgebied Fukushima.

  Ook hier in Brazilie zijn er gebieden met een hoog stralingsniveau, let wel dezelfde straling als in de rampgebieden van Fukushima en Tjernobil. Viertien dagen aan dit strand ´Guarapari´staat gelijk aan zes jaar verblijven in het gebied van Tjhernobil. Hmmm, dat zou je toch aan het denken moeten zetten.

  Wat eigenlijk meer opvalt dat nergens in de statistieken, hogere aantallen van kankergevallen worden gemeten. Één keer een explosie van sraling is dodelijk, maar alles wijst erop dat de straling erna absoluut niet teweeg brengt wat Green pies en dergelijke allemaal beweren. Deze organisaties hebben ook nooit onderbouwend bewijs. Van Tjernobil zegt Greenpies dat er MOGELIJK 100.000 doden zijn gevallen. Het woordje mogelijk zegt alles, men gooit het de wereld in, ze zeggen niets definitiefs en zo hoeven ze ook niet met bewijzen op de proppen te komen.

  Ohja die Gletsjers in de Himalaya die binnen 35 jaar zouden zijn verdwenen, nemen doodleuk in dikte toe. Voor zover het zonder onderbouwing uitkramen van rampspoed en ellende.

 15. Bevredigend en aardige website lees ik van een kant online. Ga zo verder online en maken mensen blij en vrolijk via de blog online. Hartelijk dank je veel voor het plaatsen op het web.

Comments are closed.