Natuurlijk hangt dit af van wat je onder “redden” verstaat. Door de huidige crisis en het gestuntel van overheden zijn er talloze dingen die zouden kunnen gebeuren. Maar in ieder geval zal de euro zoals het nu is, met 17 landen die allemaal op een enorme schuld drijven, niet erg lang meer kunnen doorgaan.

 

Die schuld per land en in totaal blijft stijgen. Logisch omdat al die landen dagelijks meer uitgeven dan ze ontvangen. Waarbij ze zich dan ook nog verbeelden dat ze, als de uitgaven “slechts” 3 % te hoog zijn, dat ze dan een fantastisch goed beleid voeren. Het getal 3 % werd zelfs ” in marmer gebeiteld” (Lubbers) waarna geen enkel land zich er meer aan hield.

Ook in 2012 is de totaalschuld weer gestegen.

En de politici gaan stug door met het teveel aan schuld op te lossen door nog meer schuld te maken

Op donderdag 26 juli publiceerde Z24 een artikel van Mathijs Bouwman met wel 10 oplossingen voor het probleem.
Met een deel van die oplossingen wordt al een tijd geprobeerd om het probleem op te lossen; tot nu toe  zonder succes,  in tegendeel.

De genoemde oplossingen zijn:

 1. EFSF

2. EFSM

3. ESM

4. SMP

5. LTRO

I6. Kwantitatieve verruiming

7. Soepele regels onderpand

8. Geef ESM toegang tot ECB-krediet

9. Eurobonds

10. Europees afkoopfonds

U kunt zelf constateren of beredeneren dat ze geen van alle werken, of zullen gaan werken. Hoogstens schoppen ze het probleem verder naar de toekomst en winnen ze daarmee tijd.

En gedurende die tijd  worden de burgers rijp gemaakt om “de man op het witte paard” te accepteren. Om die positie wordt al hard politiek geritseld en de naam van de EU Commissaris Joaquín Almunia wordt al genoemd. Maar vergeet het touwtrekken tussen Barroso en Van Rompuy ook niet.

Het zijn spannende tijden waarin het onbegrijpelijk is dat zoveel gekozen NL volksvertegenwoordigers hun kiezers verraden en stemmen om hun kiezers steeds meer onder slavernij van Brussel te brengen.

Al moet ik toegeven dat ze dat zo knap doen dat kennelijk het gros van hun kiezers dat niet door heeft en toch weer op hen stemt!

OPLOSSING? : Uit de euro/EU en nu zeker niet stemmen op de eurofielen van

VVD,   PvdA,   CDA,   D66,   GL

 

8 REACTIES

 1. Ik zou het stemmen op wie dan ook afraden. Dat zou pas een schok teweeg brengen, stel je voor, 80% van de bevolking stemt niet meer!
  Dan weet ik zeker dat we zo verlost zijn van de huidige machthebbers, want die verliezen zo elke legitimiteit.
  Waarschijnlijk zal, als zo een groot percentage niet meer stemt, er vanzelf een libertarischere samenleving ontstaan, omdat men niet meer luistert naar politici en naar hun instituten, maar men zelf weer het heft in handen gaat nemen.

  Maar oproepen om wel te stemmen, zal mijns inziens de libertarische samenleving sterk in de weg staan.

  Egor [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Egor [1]:
  Voor de duidelijkheid, wat ik bedoel te stellen, is dat wanneer een groot deel van de bevolking niet meer stemt, je een samenleving krijgt die veel libertarischer zal zijn. En dan komen oplossingen voor allerlei huidige problemen, zoals de euro, vanzelf.
  Wie weet hebben we in een libertarische samenleving helemaal geen behoefte meer aan een euro, maar krijgen we ander soort, digitale valuta, onafhankelijk, naar keuze.
  Dus, niet stemmen is mijn devies als je een oplossing wilt voor de huidige problemen rond de EU en de euro.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. Niet stemmen lijkt me een uitstekend idee!
  Ik ben 72 en heb maar één keer gestemd, toen ik 20 was!
  Waar je ook op stemt, er veranderd toch niets door!
  Het zou moeten zoals in Zwitserland.
  Dus stemmen over belangrijke onderwerpen!
  En niet op bedriegers!

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Egor [2]:
  @Jan Thiel [3]:

  Ja, jullie hebben gelijk, maar de maatschappij-situatie is daar zo ver van af, dat het nu (nog???) niet haalbaar is.

  Ik heb ook “StemNiet” gepropageerd op basis van “er verandert toch niets door!” en zelfs dat je de verkeerde programmapunten er door steunt.

  Nu is er een partij zonder die verkeerde zaken en die zelfs alleen maar belooft die verkeerde zaken af te schaffen!

  Waarom zou je die dan niet een kans geven?
  Terwijl je bovendien door de partij-acties het libertarisme (NAP) veel meer bekend maakt.
  En daardoor eerder een situatie van 80% NietStemmers” kunt bereiken.

 5. De meerderheid van de bevolking kan niet met geld omgaan.
  Iemand met een laag inkomen komt een te dure tv en
  iemand met een hoog inkomen een te dure boot.

  De meerderheid zal dus democratisch een partij kiezen die dit ook niet kan, omdat anders “het boven hun stand leven” wordt aangetast.

  Uiteraard is dit korte termijn denken, maar dat ziet men niet.

  Democratie is een afspiegeling van het de gemiddelde intelligentie van een bevolking.

  Hierbij zegt een diploma niets meer dan wat je gedaan hebt en niet wat je kan.

 6. … Er zijn verkiezingen… En er komt niemand stemmen. Dat zou het failliet zijn van de huidige Haagsche pluche verwarmers. De ellende is dat er in no time weer nieuwe pluche verwarmers komen, immers onkruid vergaat niet.

  Er is een ander probleem… De afgelopen 50 jaar is elke NL burger zo geconditioneerd dat hij eens per twee jaar ongeveer naar de stembus mag om daar een volkomen nutteloze oefening te doen.

  NL is er namelijk op ingericht om coalitie’s te vormen en op die manier te trachten het iedereen naar de zin te maken. Een heilloze actie.

  Wat is dan de beste manier? Wel ik weet het duidelijk ook niet. Gedoe met splinterpartijen zoals piratenpartij, Dierenpartij, LP, en noem maar op schiet ook niet op.

  2 partijen stelsel een beetje naar het model van de VS? Ik weet het niet. Daar gaat het net zo geweldig als hier, alleen zijn de getallen nog wat groter.

  Ik zou pleiten voor een nachtwakerstaat. Kleine overheid op LOKAAL niveau. Provinciale overheid opheffen. Landelijke overheid met een paar vakministers. De rest aan verantwoordelijkheid bij de burger leggen. Mensen weer gewoon zelf verantwoordelijk maken. Zelf laten nadenken. Eng hoor die eigen verantwoordelijkheid. Maar wat zal het een bevrijding zijn om weer zelf aan het stuur van je eigen leven te mogen zitten…

 7. Erg naive en dat voor een website als de vrijspreker. Denkt men nu echt dat als men niet gaat stemmen de elite hiervan wakker ligt ? In de EU is niemand in de top daar op een democratische wijze daar gekomen (van Rumpoy, Barossa, Draghi of Juncker). Daar zullen ze waarschijnlijk snel in Nederland een voorbeeld aan nemen.

Comments are closed.