Alle drie deze onderwerpen hadden deze week media aandacht. Ze hebben alle drie te maken met het bemoeien van de overheid met de burgers.

 

Eigen Huis.
Al direct na de Tweede Wereldoorlog heeft de overheid zich bemoeit met hoe, waar en wanneer mensen “recht hebben” op een woning. Gevolg dat bij voorbeeld in België (met minder betutteling) de woningnood na de oorlog eerder was opgelost dan in Nederland.

Later kwam het stimuleren van het eigen woningbezit en de gemakkelijke aflossingsvrije hypotheek. Ook dat loopt spaak. Er is daardoor in totaal een veel te grote schuld ontstaan en het aflossen moet nu verplicht worden.

Zorg
Ook loopt het mis in de Zorg. De overheid heeft die volledig naar zich toe getrokken met de verzekering dat ze ook voor alles wat nodig is zal zorgen. Ook hier lopen de kosten zo hoog op dat het onbetaalbaar wordt.

Eén van de voor de hand liggende mogelijkheden is dan de mensen die gespaard hebben voor een eigen huis  te vertellen dat zij hun eigen zorg maar moeten betalen.

Het kwetsende daarin is dat mensen die niet gespaard hebben (niet konden of niet wilden) wel die kosten vergoed krijgen. En ook nog betaald door de wel-spaarders!

 Medicijnen
Op het weekend werd openbaar gemaakt dat diverse zorg factoren nu ook te duur worden. Zoals dure medicijnen. Hoge kosten tot 700.000 euro per jaar per persoon werden genoemd.

NOS: “Op jaarbasis kost de behandeling voor een patiënt met Pompe tussen de 400.000 en 700.000 euro.” Dat is niet meer te betalen, wordt er dan gezegd.

Met de opmerking dat het maar om een beperkt aantal mensen gaat.
Echt zo’n collectivistische opmerking, alsof het dan niet erg is dat die geen medicijnen meer krijgen!

Net als bij o.a. de overheidspensioenen gaan ook deze zaken fout.

Oplossing.
De oplossing is om ook hier al die zaken te privatiseren. Laat ieder individu vrij om voor zijn eigen pensioen, huis en zorg te zorgen. Maak de eigen individuele verantwoordelijkheid maar weer wakker.

Dan kunnen er allerlei soorten verzekeringen ontstaan en kan iedereen zelf kiezen waarvoor hij/zij zich kan verzekeren. Wel of niet dure medicijnen? Tot hoever?

Er zal bovendien voldoende geld overblijven als mensen niet meer verplicht worden om geld te betalen voor militaire missies naar bvb Afghanistan of Libië e.d. Of aan ontwikkelingshulp waarvan nu blijkt dat betaling van miljoenen gedurende vele jaren niet veel geholpen heeft!

Het wordt hoog tijd dat libertariërs leren hun boodschap van vrijheid en verantwoordelijkheid beter duidelijk te maken aan veel meer mensen. De staat is niet de oplossing, de staat is het probleem!

23 REACTIES

 1. Even over de zorg, in de tijd van het ziekenfonds dat door Hoogervorst compleet is afgebroken, betaalde je hooguit Fl 60,00 p/mnd voor je hele gezin met kinderen tot 18 jaar, dit is max. € 27,23. Volgens Hoogervorst zou zijn systeem nooit duurder worden als het z.fonds inmiddels weten we beter. Dankzij de vrije markt is het peperduur geworden want al die managers en duren kantoren moeten betaald worden. Nu betaal je p.pers. gem. € 130,00 p/mnd en nog eens 7 % inkomens afhankelijke bijdrage p/jaar over € 33.000 bruto = € 2310,00 p/jaar. Dus alles bijelkaar voor man en vrouw wordt dit 2x € 130 p/mnd x 12 = €3120 + 2x € 2310 = € 4620 wordt samen € 7740,00 p/jaar of in guldens FL 17.056,72 dit heeft nog nooit iemand betaald in de gulden en ziekenfondstijd zelfs de mensen niet die particulier verzekerd waren!!!! Hoe kan het dan dat er geen geld is voor de zorg!!!!

  ergo [9] reageerde op deze reactie.
  J.Snijder [13] reageerde op deze reactie.
  Alex [20] reageerde op deze reactie.

 2. Je vergeet gemakshalve dat dit halve privatisering is geweest, in de zorg heerst geen vrije markt.
  Wie bepaalt de inhoud van het basispakket?
  Wie bepaalt dat je je MOET verzekeren?
  Wie bepaalt in hoge mate de inloop tot zorg-gerelateerde studies?
  Wie bepaalt welke medicijnen vergoed worden?
  Wie bepaalt hoe de medicijnboeren tot in lengte van dagen beschermd worden?

  Ik geef je 1 tip: op elke vraag moet je hetzelfde antwoord geven. Hoezo vrije markt? Dit is de schijn van vrije markt, met overheidsdwang om eraan mee te doen. Is het dan verrassend dat er graaiers opstaan? Nee.

  R. Hartman [22] reageerde op deze reactie.

 3. In de VS is zorg inmiddels zo duur dat grote bedrijven afspraken hebben met privé-klinieken in India. (Engels sprekende artsen die hun opleiding in het westen hebben genoten). Het is voor hen goedkoper om werknemers daar hun operatie en behandeling te laten ondergaan en vervolgens ze uit te laten zieken in een luxe resort ter plekke.

 4. Productie van pilletje prozac kost 0,02 cent, kosten van doosje 200 euro!! Niet voor niets hebben Bayer, IG Farben, BASF en HOECHST
  grote invloed gehad bij uitbreken van beide wereldoorlogen……
  Banken worden terecht beschuldigt van oplichterij maar vergeet vooral de farmaceutische industrie niet. Ziek worden en blijven is simpelweg handel, big business…..

 5. 1 ( ja een ) De wet luid : er is geen VRIJE marktwerking in Nederland c.q. Europa .

  2 ( ja twee ) Indien “Dan Haagse Unie” u tracht wijs te maken ( middels een media waar de woorden mij langzamerhand ontbreken ) dat er een ” vrijemarktwerking ” is.
  Dan treed onverwijld regel een in werking.

  Het is werkelijk zum kotzen , en nu gauw een Valeriaan…ik voel een woedeaanval opkomen.

 6. Nooit, nee echt nooit nog meer privatisering toestaan, en zeker niet in de zorg.

  Dr. Adams heeft destijds in een bezoek voorafgaande aan de invoering van het huidige onzalige zorgstelsel gewaarschuwd voor een onbetaalbaar worden systeem waarin er slecht alleen maar verliezers zijn onder de werkende bevolking (de arbeidersklasse dan wel).

  Hij werd even snel onder het tapijt geschoven door onze destijds “liberale” kabinet en de lobby-isten om vervolgens ons dit systeem door onze strot te rammen.

  Privaat verzekeren betekend een steeds groter wordende verslechtering van de zorg en uiteindelijk dezelfde problemen als in Amerika, massa’s nee massa’s arbeiders die hun zorg niet meer kunnen betalen en lening na lening moeten afsluiten totdat de grens van redelijkheid bereikt is en ze geen andere kans blijft dan zichzelf van het leven te beroven.

  Dit is dan wel weer een persoon minder op de rol.

  Ongelooflijk dat de LP dit steunt, dit heeft niets meer met vrijheid te maken maar is pure financiele slavernij, zoals zoveel van de LP voorstellen.

  R. Hartman [22] reageerde op deze reactie.

 7. @MMAP [6]:

  En hoe komt u aan dezen wijsheid ?

  Het klopt dat de belgische “overheid” een deel van de kosten draagt maar dat gaat snel veranderen in het EUROpa van heden, ook zij worden gemangeld alsof het niets is en gedwongen ook hun zorg te privatiseren, hoezo “libertarisch” hoezo “vrije marktwerking” niets is minder waar, er is in deze geen enkele vrijheid behalve dan “vrijheid”sberoving.

  Stik er maar in beste LP-ers, geniet nog even van de rijkdommen die u (heeft) vergaard, de revolte is aanstaande kijk maar eens goed om u heen.

  MMAP [17] reageerde op deze reactie.

 8. @Ronald [1]:

  Je slaat de spijker op zijn kop, en over dat geld, tja eigenlijk weet je dat natuurlijk allang, dat verdwijnt in de diepe zakken van de welbekende zakkenvullers van de Brusselse lobby.

  Maar een andere vraag is minsten zo belangrijk zo niet belangrijker, hoelang pikken wij dit nog, hoever laten wij ons nog beliegen en bedriegen door de liberalen in deze wereld, zij zijn er niet op uit om ons “vrijheid” te brengen, geen vrije keuze maar een gedwongen verplicht meebetalen aan de rijdom van enkelen teneinde de rest van de bevolking te onderwerpen.

  Mensen wordt eens wakker, donders, zijn jullie nu allemaal echt doof en blind ?

 9. PS: Dr. Adams is dezelfde persoon die de cliniclowns bedacht, een ietwat radicale arts die zijn tegenstrijdige denken over het liberaliseren van de (met name) zorgmarkt niet onder stoelen of banken steekt.

 10. Het zou in facto kunnen zijn : Het naakte “feit” dat u geboren bent( daar bent u zelf schuldig aan ) , is grondslag voor het “feit” dat u zich voor dit gegeven dient te verzekeren , van “onze zorg “.

  Dus een verzekering voor u auto dient bij uw inschrijving als …..wat ????….al aangeschaft te worden , daar u absoluut tijdens uw leven er een zult bezitten , ook al haalt u nimmer uw rij(vaardigheids-)bewijs.

  Nu enig idee in hoeverre bijv. Obama ( Hussein ) de Amerikaanse grondwet heeft geschonden , het is bijkans Kafkaans , begrijp waarom ze in ons landje zo de hoer uithangen met ” onze zorg wet “.

  De “zorgverleners” vliegen je om de oren….he !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Waar stoken ze die 70 MILJARD pleuri ( 70 * 2,2 Hfl. ) aan op ?

  “Agenda 21” The UN’s diabolical plan for the world

  http://www.youtube.com/watch?v=esJY2SK_4tE

  Populatie controle ???????????

  • @Burnitall [16]:

   En wat is er mis met een vrouw aanspreken? Of nakijken?

   Dat “hoer” spreekt niemand goed maar deze vrouwen vinden dat ze ook niet bekeken en aangesproken mogen worden.En Brussel wilt mannen daarop gaan beboeten.

   DOE EFFE NORMAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. @J.Snijder [11]:
  En hoe komt u aan dezen wijsheid?
  Heel simpel: door onderzoek.

  Op 18 maart 2010 is er een studie gepubliceerd (Assurinfo) waarin o.a. is gekeken naar de uitgaven volgens financieringsbron. Resultaat was (let wel, dit geldt voor België):

  – Openbare overheden 75.9% van alle gezondheidsuitgaven.
  – Aanvullende verzekeringen en ziekenfondsen 4.3%.
  – De patiënten zelf 19.5%.
  – De werkgever 0.3%.

  Nog vragen???

  Zoek, google en gij zult vinden.

 12. Ja je hebt gelijk er was toen inderdaad een werkgeversbijdrage maar die is er nu ook met de zorgverzekering. Het gaat erom dat men doorkrijgt hoe belachelijk duur de zorg is gemaakt en er zijn nog steeds wachtlijsten voor o.a. hartpatienten, nierpatienten etc. Medicijnen in het buitenland zijn vaak vele malen goedkoper als hier, vooral in de vakantieperiode verbazen mensen zich hier altijd over als ze in het vakantieland naar de dokter moeten en dan goedkoper uit zijn. Waarom is er in Engeland en Scandinavië gratis gezondheidszorg als basispakket voor iedereen. Waarom wordt in Duitsland alternatieve geneeswijze en kuren vergoed door het Duitse Ziekenfonds en hier kan niets meer je mag straks voor je eigen rollator betalen van je uitgeknepen AOW!!! @ergo [9]:

 13. We zijn allemaal gewillige slaven. Dat blijkt wel weer. We komen niet in verzet. We zijn met miljoenen tegen een handjevol regeerders. We hebben ook Nee gestemd tegen de EU en toch wordt het doorgedrukt en al die miljoenen die NEE hebben gezegd, zwijgen. Wij hebben met z’n allen zo’n macht! Laten we die toch eens gebruiken. Er is zoveel te vinden op internet. Claim je soevereiniteit! Hoe meer, hoe beter. Samen een vuist maken.

 14. @J.Snijder [10]:

  Ongelooflijk dat de LP dit steunt

  Het zou wat minder ongelooflijk zijn als u uw FEITEN een beetje beter op orde had. Reteip [2] was zelfs zo bereidwillig een lijstje aan te dragen, ruim voordat u reageerde. Had u een blamage bespaard.

  Als die revolte van u er gaat komen, dan is dat dank zij lieden als u, die horende doof en ziende blind zijn, maar wel een grote mond opzetten vanuit de illusie de wijsheid in pacht te hebben, en ondertussen de schuldigen de hand boven het hoofd houden.

  De LP zet zich in om vreedzaam het tij te keren, zo dat nog mogelijk is, maar u heeft liever dat het tot geweld gaat komen. Klassiek voorbeeld van The Road to Serfdom. Arme slaaf.

  Educate yourself!

Comments are closed.