In een verre toekomst sta je samen met de buurman te praten over de zegeningen van het anarcho kapitalistische tijdperk dat vrij kort na de val der euro in Nederland is aangebroken. Met een dame in de supermarkt (niet zijnde je vrouw) heb je eerder die dag enige minarchistische kwinkslagen uitgewisseld. Je kinderen zitten op een goede school en worden niet onderworpen aan staatspropaganda. Je neemt nog een biertje, het leven is goed.

Libertarische kwinkslagen uitwisselen met een vrouw is thans een riskante bezigheid. Waar vind je een dame van niveau die je begrijpt? Niet in de supermarkt, dat moge duidelijk zijn. En de kans dat je buurman anarcho kapitalist is, is in dit land al helemaal te verwaarlozen. Die conversatie, en dat biertje, dat wil je wel. Maar waar is dat nu mogelijk?

Vanaf 3 augustus hopen we dat het maandelijks mogelijk is. In een passende kroeg. Bij Utrecht CS zodat men te trein huiswaarts kan keren mocht dat promillagegewijs noodzakelijk zijn. Daarnaast zijn er in de omgeving de nodige hotels aanwezig. Hieronder de gegevens.

Waar?

In het prachtig ingerichte Café Olivier in Utrecht. Op loopafstand van Utrecht CS. Dit is een kroeg met een tiental tapbieren en meer dan 50 bieren op fles, afkomstig van onze zuiderburen. De voorpret begint met deze uitgebreide bierlijst met omschrijvingen van de diverse bieren. Contact gegevens: Belgisch Bier Cafe Olivier Utrecht; Achter Clarenburg 6a; 3511 JJ Utrecht; T: 030 – 236 78 76

Voor wie?

Deze borrel is bedoeld als informele gelegenheid voor libertariërs en geïnteresseerden om met gelijkgestemden een gezellige en informatieve avond door te brengen. Reserveren is niet nodig.

Waarvoor?

  • Gezellig te borrelen
  • Bij te praten, discussiëren en nieuwe ideeën op te doen
  • (Nieuwe) mensen te ontmoeten en te netwerken
  • Plannen te smeden voor nieuwe initiatieven

Het begint om 20.30 maar je ook later binnen stappen. Het eindigt rond 23.00

Hoe vaak?

We zullen het maandelijks organiseren op elke eerste vrijdag van de maand.

Eten

Wie wil kan een hapje eten om 19.00 uur. Deelnemers moeten hiervoor wel zelf reserveren. Alhier de menu kaart.

Waarom?

Er zijn vrijwel geen gelegenheden waar libertariers informeel en op regelmatige basis bij elkaar kunnen komen. Bovendien is het van belang in deze verkiezingstijd dat libertarisch geïnteresseerden van gedachten kunnen wisselen met mensen die zij hun vragen kunnen voorleggen en de libertarische gemeenschap in Nederland kunnen leren kennen.

Internet

Op deze Facebookpagina kun je de Libertarische Borrel volgen en meer informatie lezen.

Kosten

We hebben nog geen sponsor dus iedereen zal wat euro’s (die straks toch waardeloos zijn) moeten meenemen.

Organisatie

Iemand van het weblog MeerVrijheid (Frank) en iemand van Vrijspreker (Ratio) organiseren dit samen met een derde persoon.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

bron foto’s: website cafe Olivier

Voor de goede orde: het is gewoon een borrel, er is geen lezing of wat dan ook. De kroeg is niet door ons afgehuurd, dus U zult wellicht even moeten vragen in welke hoek van het cafe we zitten.