Het is op de Vrijspreker al eerder gezegd dat het ESM geen eindstation zou zijn maar in stap in de richting van verdere dictatuur, onderwerping van de burgers. ESM staat voor Europees Stabiliteits Mechanisme. Een positieve klank om de euro stabiel te houden, maar met het gevolg dat er al direct een machtsconcentratie ontstond. En de slaafs volgende jongens en meisjes die de burgers in de Tweede Kamer “vertegenwoordigen”  bepaalden  onmiddellijk dat “Nederland” voor 40 miljard euro garant gaat staan. Waarvan dan 5 miljard onmiddellijk betaald zou worden.

 

Je vraagt je dan af hoe de kiezers minstens 76+ mensen gekozen kunnen hebben met zo weinig verstand. Immers een blind paard begrijpt tot wat dit gaat leiden.

Vandaag werd al bekend dat Frankrijk (Holland)  en Italië (Monthy)  nu openlijk proberen te regelen dat het ESM een “onbeperkte” macht krijgt. Toegang tot “onbeperkte” fondsen!!! En het schijnt dat er andere landen daar achter staan.

Er is nog een remmetje: In Duitsland ziet men het gevaar van”inflatoire zelfmoord” en Merkel moet daar wel rekening mee houden.

Toch schijnen Draghi (ECB)  en Juncker (voorzitter eurolanden)  gewillige voorstanders te zijn.  Er zal dan ook wel iets doorgaan en de volgende stap naar de dictatuur staat voor de deur.

“Nederlanders let op uw saeck!” (Ga uit die EU!)