En Rutte-deJager met hun parlement duwen hard om Nederland mee te storten. Iedereen die even nadenkt over wat er op dit ogenblik gebeurt, moet dit kunnen begrijpen. Maar hoeveel mensen durven nog te denken, of kunnen het nog?

Een artikel in der Spiegel: “Merkel is driving Europe into the abyss” is op dit punt zo duidelijk dat bij wijze van spreken iedereen het zou moeten lezen.

Daarin wordt onder andere genoemd dat de EU-politici net wel beslist hebben om Spanje 100 miljard euro te geven met de nodige bezuinigingseisen aan het Spaanse volk, of in Spanje breken grote rellen en protesten los. En ook nog eens gaat de rente die Spanje voor zijn leningen moet betalen omhoog!

De grote (retorische??) vraag is dan: Leveren al die politieke beslissingen wel het resultaat op dat er in binnen en buitenland van wordt verwacht?
Iemand die weer even kijkt naar voorgaande besluiten en de resultaten, weet na een halve seconde dat het resultaat alleen maar negatief zal zijn. Ten koste van de burgers die al die kapitalen moeten opbrengen.

Ook in Nederland hebben deze week Rutte-deJager en hun 150 volgende “volksvertegenwoordigers” besloten dat de Nederlandse bevolking mee moet betalen. Garant staan voor 6 miljard euro die, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid betaald moeten worden en nooit zullen worden terugbetaald.

En wat doet het Nederlandse volk? Niets!! Het gaat gewoon langs hen heen want straks is de finish van de Tour de France!

Het maakt dan ook geen moer uit of die jongens en meisjes in de Kamer stemmen om 6 miljard te geven of 2 of 12. Wat maakt het uit? Niemand begrijpt het immers.

Het begint pas door te dringen als de gevolgen voelbaar worden. Als de pensioenen gekort worden, als het wekelijkse boodschappenpakket te duur wordt, of als het een probleem wordt om de hypotheek te betalen en meer dergelijke zaken.

Slaapt het volk? Durven ze niet meer te denken? Is het vervelend te erkennen dat je de verkeerde mensen (partijen) gekozen hebt? Of is het volk zodanig gebrainwashed dat de mensen niet meer kunnen denken?

Spannend is wat er gebeurt in de komende verkiezingen op 12 september. Zal dan weer blijken dat personen/partijen die in de euro/EU willen blijven nog (te) veel stemmen krijgen?

O Nederland, let op u saeck,
de tyt en stont is daer,
op dat nu inden hoeck niet raeck
u vryheyt, die, voorwaer,
u ouders hebben dier gecocht
met goet en bloet en leven;
want sy werd nu gantsch en t’eenemael gesocht
tot niet te zyn verdreven.

Tekst. Valerius, Neder-landtsche gedenck-clanck, Haerlem 1626,

Toen was de waarschuwing tegen de Spanjaarden, nu tegen de collectivistische EU!

10 REACTIES

 1. 100 miljard voor Spanje… En waarvoor? Om 92,6 miljard terug te betalen aan het ESM. Hoe krankzinnig wil je het hebben? Rondpompen van geld en ergens 7,4 miljard te verliezen. En de burgers? Ach die mogen gras eten.

  Het schip vaart nog steeds, maar de wal komt wel dichterbij.
  Het moet toch ook bij de burger een keer binnenkomen dat de EU een heilloze keuze is. Kansloos gewoon.

  Snapt iemand in Brussel het eigenlijk nog wel? IK ben DE gewone burger en ik begrijp er werkelijk geen ruk meer van.
  Er is geen geld en er gaat toch 100 miljard naar Spanje.
  Kortsluiting.

  Enfin
  Wees lief voor uw dierbaren

  Pendragon

 2. In één woord geweldig, niet merkel, niet rutte en niet de jager zijn de schuldigen, maar de duitse en nederlandse bevolking zelf zijn hieraan schuldig.
  Zij vertrouwen op lulverhalen van de main stream media en willen zich schijnbaar voor de gek laten houden i.p.v. eigen verantwoordelijkheid te nemen door zelf zaken te onderzoeken.
  Nu hoeft het niet meer, de strop zit al om de duitse en nederlandse nekken! Dat is het resultaat van lafheid!
  Precies zoals in de jaren ’30 v/d vorige eeuw, de geschiedenis herhaalt zich.
  Enigste voordeel is dat ze nu gaan voelen wat zich al eeuwen in voormalige kolonies en Afrikaanse landen wordt gevoeld, toen iedereen z’n kop wegdraaide: Ze vonden het normaal om in een betere wereld te leven, als hier honger komt zijn we nog minder dan een derde wereld land!
  Je oogst wat je gezaaid hebt, en wie vertrouwd op een paar criminelen uit berlijn of den haag…………..

 3. Als je een referendum houdt over Europa en de regering doet het tegenovergestelde van wat het volk wil is het gedaan met democratie. We zijn weer terug bij een aristocratie.
  Over geld zou ik me niet zoveel zorgen maken, zo eens in de 40 jaar implodeert het systeem en beginnen we weer opnieuw.

 4. Helaas is het waar dat de Nederlander in t algemeen niets meer weet en zich er ook niet voor interesseerd wat er gebeurd, je hoort nog steeds ; met mij gaat t goed en ik heb nergens last van etc.etc. Eerst was er het voetbal en nu de tour dat is pas belangrijk daar moet je over kunnen meepraten en over welke soap je weer hebt gekeken of naar idols of zoiets. Het wordt ook aangestuurd via de media onder het oude stigma; geef het volk brood en spelen. Dan kan de elite doen en laten wat ze willen Straks op 12 sept. stemmen ze weer braaf op de grootste partijen en/of de gevestigde orde en veranderd er niets. Als je ze erover aanspreekt begrijpen ze het niet en word je aangekeken of je van een andere planeet komt!!! Nederland slaapt u rustig verder er is niks aan de hand!!!

 5. Uit Hub’s artikel hierboven: Is het vervelend te erkennen dat je de verkeerde mensen (partijen) gekozen hebt?

  Ja, dat denk ik ook vaak. Ook al spreken alle feiten het tegen, tóch lekker blijven volhouden dat de (ooit) gemaakte keuze de juiste is. Mensen durven blijkbaar hun ongelijk/fouten/dwalingen niet toe te geven en recht te zetten. Dus maar lekker achter het oude ideaal aan, hoe contrasterend daartegenover de feiten ook zijn.

  Bovendien zijn ze inderdaad ongeïnteresseerd en uitermate lui in dit soort zaken (stel je voor dat ze een boek zouden moeten lezen), waardoor ze het ook niet snappen.

  En hypocriet. Ik ken velen die hun werkbare leven heel stoer VVD stemden als zou dit een bescherming van hún bezittingen zijn, en eenmaal in VUT of pensioen opeens PvdA of SP stemmen vanwege de voordeeltjes die ánderen dan opeens mogen betalen.

  Aan dit soort mensen besteed ik zo weinig mogelijk aandacht meer. Ik ga er ook al tijden niet meer mee in discussie over libertarisme. Ze zoeken het maar uit en stiekem hoop ik dat ze zichzelf zwaar zullen tegenkomen als de “shit hits the fan”.

 6. De Nederlandse bevolking bestaat uit watjes.
  Domme, domme watjes.
  Tig van die domme watjes zullen op 12 september tòch weer op de partijen stemmen die hun als zijnde lemmingen naar de afgrond zullen brengen.
  En er is niets aan te doen.
  De propagandamachine draait als nooit te voren, journalisten of wat daar voor doorgaat verdraaien alle feiten en de waarheid wordt met voeten getreden.
  Wanneer worden we wakker?
  Ik vrees als het al lang en breed te laat is.

 7. Wat is het verschil eigenlijk met een werkkamp waarboven de ingang een bord uithangt ” arbeit macht frei ” wat destijds een pilootproject was van de harde hand, is heden ten dage geglobaliseerd door een dictatuur met fluwelen bokshandschoenen… Brood en spelen voor getrouwen, dienaars en volgelingen van onze schuldennatie.
  straf, vervolging en uitsluiting voor de afvalligen…
  Vraag is; tot welk kamp wil je behoren als je ziet dat alle leuke dingen de levens onder staatstoezicht en – monopolie worden georganiseerd. En durf eens anders te beweren dan word je vijand van je eigen slavengenoten. Veel succes

 8. Nou ja, het volk protesteert wel, maar onze elite doet er niets mee. De meesten stemden tegen het verdrag van Lissabon, maar onze held Balkenende moffelde het verdrag er toch door. De petitie tegen ACTA en diverse andere protesten hebben tijdelijk geholpen, maar de elite moffelt het er nu in een andere vorm door. De stemmen voor Pim Fortuin (na zijn dood) maakten zijn partij de grootste, maar onder de nieuwe leider Matt Herben sterfde de partij een zachte dood. Het goede nieuws is dat velen nu nog massaal op vakantie gaan. Nadat volgend jaar iedereen een bailout gehad heeft, binnenkort ook Oostenrijk,

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/07/20/oesterreich-verstaatlichte-banken-brauchen-erneut-milliarden/

  Kunnen we niet meer op vakantie gaan, moeten onze zuid europese broeders weer met de pet rondgaan, omdat er nog minder inkomsten zijn.

Comments are closed.