Weer een stap dichter bij de crash! Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Nederland afgewaardeerd! De politici zullen u waarschijnlijk gaan vertellen dat het niet erg is, en niets uitmaakt!!

Dat zal velen die een beetje volgen wat er met de euro/EU aan het gebeuren is niet verbazen. Moeilijker is het om te bepalen wat dit voor jou persoonlijk betekent en hoe je jezelf tegen die gevolgen zoveel mogelijk kunt beschermen.

 

Uiteraard is ook dat geheel afhankelijk van je eigen omstandigheden, waarbij je niet weet wat er precies, wanneer gebeurt. Veel verder dan de algemene waarschuwing wordt het moeilijk en zien we graag adviezen van lezers tegemoet.

Die algemene waarschuwing omvat:
1.Zorg dat je voor een paar weken cash geld in huis hebt. Voor de rente hoef je het niet op de bank te liggen terwijl de mogelijkheid bestaat dat je straks niet meer aan je eigen geld kunt komen.

2.Zorg ook wat houdbaar voedsel in huis te hebben. Bvb droog spul en blikjes. Drinkwater is minstens zo belangrijk, maar ook moeilijker te bewaren.

3. ????

Vandaag staat op ZeroHedge een advies van een hoge ex-ambtenaar dat noodzakelijk is om ooit tot een gezonde samenleving te komen en dat geldt even hard voor Nederlanders:
“Amerikanen moeten het vertrouwen in hun overheid verliezen…..Alleen met deze juiste en gerechtvaardigde woede kunnen we hopen dat we ooit van dit corrupte systeem af komen.”  1)
Het zou nu wel eens urgent kunnen worden.

Het kredietbeoordelingsbedrijf Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Nederland een lagere waardering gegeven:  “Vooruitzicht negatief” en volgende afwaarderingen kunnen volgen.

—Er zijn dalende huizenprijzen, dalende consumpties…..

—De Europese Commissie (Brussel) heeft de ING bevolen om te herstructureren…
(ook al gaat de ING nog in beroep, het blijft erg dat een Nederlandse staatsbank moet gehoorzamen aan Brussel.

De totale schuldenlast van de 17 eurolanden is stijgende, net als die van Nederland!

Nederlandse vastgoedcrisis: Banken moeten 37 miljard euro afschrijven; SNS Bank op rand afgrond.

1):Sigtarp: “Americans Should Lose Faith In Their Government … Only With This Appropriate and Justified Rage Can We Hope. ”
Geplakt uit <http://www.zerohedge.com/contributed/2012-07-23/sigtarp-%E2%80%9Camericans-should-lose-faith-their-government-only-appropriate-and-ju>

Ware het niet dat deze opsomming zo overtuigend voor het gevaar is, en als we er niet zo somber en woedend van werde, dan konden we nog doorgaan met meer feiten.

Het is aan uzelf wat u er mee doet!

19 REACTIES

 1. Kijken hoeveel mensen hun huizen, hun appartamenten verliezen wanneer de ING en de SNS-bank failliet gaan…

  Of omgekeerd, wanneer de mensen hun hypotheken niet meer kunnen aflossen omdat ze zelf falliet zijn gegaan, waardoor – op hun beurt – de banken falliet gaan omdat ze veel meer dan toegestaan hebben uitgeleend, zonder behoud van deposito reserves.

  De directeuren gaan natuurlijk veruit !? En krijgen een riante bonus voor de rest van hun leven.

  En de jongens en meisjes in de Europese Commissie ? in de Europese Centrale Bank, in de Europese Rekenkamer ? in het Parlement ? Mevrouw Lagarde van het IMF ?

  Gaan allemaal leuk vrijuit ? Zitten op rozen voor de rest van hun leven ? En Mevrouw Merkel ? Meneer Barroso ? Mevrouw Kroes ?
  De directeur van de Nederlandse bank ?

  Allemaal op dezelfde elite carrousel van de Vrijmetselarij ?
  Bedonderd door hun Ierse, Griekse, Portugese, Spaanse en Italiaans vrijmetselarij BROEDERS, in deze nieuwe wereld orde ?

  Óf is dat nu juist de bedoeling ?

  Ron Arends [6] reageerde op deze reactie.

 2. Ja Hub. En ze geloven zelfs ook nog dat die Kenyan mamzer Hussein Alibaba, oops, ik bedoel Obama Amerika ook nog gaat redden in z’n 2de termijn. How stupid can you get!!

 3. “This is not the statement of a raving blogger . This is the former government official who oversaw the bailouts.”

  Het ijs wordt dunner en dunner. Had ik maar een schelf-sustaining Ranch off-thepower-grid met 5 km land ver buiten de grote stad, omringd door canyons en met een kunstmatig meer vol zelf gekweekte vis. Zoals Bush: http://en.wikipedia.org/wiki/Prairie_Chapel_Ranch

 4. @Aequitas [2]:
  Kijken hoeveel mensen hun huizen, hun appartamenten verliezen wanneer de ING en de SNS-bank failliet gaan…

  Da’s de mooiste grap nog: als een bank failliet gaat, ben je wel je spaargeld kwijt, maar NIET je schulden. Die worden gewoon keurig door de curator gevorderd.

  De curatoren van DSB-bank hebben een ongekend topsalaris bij elkaar gegraaid op kosten van de woekerhypotheekbetalers.

  Aequitas [15] reageerde op deze reactie.

 5. @leo [7]: Je moet verplicht meedoen aan het deposito garantie stelsel. Je bent dus altijd mede aansprakelijk voor de risico’s die andere banken nemen.
  Nee, ze hebben het goed in elkaar gezet.

  Zolang de roverheid nog tegen negatieve rente geld kan lenen, lijkt het er op dat het nog niet veel doet, zo’n downgrade.

 6. @Ron Arends [1]:

  Ron, dank voor je geruststelling. Maar om ons te redden zullen Diederik en Emile wel voldoende stemmen moeten hebben? Aangezien de meeste stemmen van verstandige mensen naar LP/Toine zullen gaan, twijfel ik toch een beetje aan jouw garantie!!

  @Locke [5]:

  Dank je.
  3.zilver en
  4.wapen
  zijn goede aanvulling. Maar het verbouwen van aardappelen en groente vereist een langere termijn-plan.

  @leo [7]:

  Leo, als we met een stel libertariers een (elite)privëbank oprichten met onze eigen regels, wie doet ons dan wat?
  Alleen leden van de “club” mogen er natuurlijk gebruik van maken.

  We hoeven het zelfs niet eens “bank” te noemen!!

  Nodig: een ondernemer!!

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 7. Jaren geleden voorspelde ik toenemende regionalisering als reactie op de dictaten van Brussel. Streekproducten, meel van gerestaureerde molens, klederdrachten en dialecten. Nu voeg ik daar aan toe : lokaal gedrukte en te besteden waardepapieren. Zo zal men in Alkmaar straks uitsluitend met “Victrixen” kunnen betalen etc. Zijn er Mokumse en Haagse florijnen.
  Want dat is een ijzeren regel: elke overdrijving verkeert in zijn tegendeel. Een groot bureaucratisch en uniform Europa leidt tot fragmentatie. En bij overvloed aan regels is overtreding geen misdrijf maar een persoonlijke triomf.
  Overigens zie ik ook een toename van historische belangstelling, met name over de ineenstorting van het Romeinse rijk.

  pcrs [14] reageerde op deze reactie.

 8. @David [12]: Het instorten van het romeinse rijk is zeer interessant gezien wat er vandaag de dag gebeurt. Het zijn gigantische corruptiestrukturen, die, als ze eenmaal vallen (veel te laat en tot de rand toe overladen met schulden) een hele lange nasleep hebben.
  Een ziekte waarvan het herstel zo 1000 jaar duurt.

  David [17] reageerde op deze reactie.

 9. @Ron Arends [6]:
  Technisch kan dat toch niet ?

  Want als iemand 10.000 op de rekening courant heeft staan, – zonder dat idit s vastgelegd of herbelegd – dan heeft die persoon toch een vordering van 10.000 op diezelfde bank; vordering van X op de bank tot terugbetaling van de ingelegde som.

  Als de bank failliet gaat en de betreffende individu X heeft eveneens een nog uitstaande hypotheek van 10.000 = vordering van de bank op X;

  dan vallen de vordering van X op de bank en de vordering van de bank op X toch tegen elkaar weg ?

  Of zie ik dat verkeerd ?

  pcrs [16] reageerde op deze reactie.

 10. @Aequitas [15]: Ik neem aan dat die in een verschillende juridische entiteit zitten. Je kunt zelfs je spaar gedeelte hypotheek bij een tent hebben die failliet gaat en een lening bij een tent die niet failliet gaat.
  Ook als er hetzelfde naampje op staat, kan het best in gescheiden holdings zitten.

  Aequitas [18] reageerde op deze reactie.

 11. @pcrs [14]:
  [Het instorten van het romeinse rijk is zeer interessant…..een hele lange nasleep ….herstel 1000 jaar duurt]
  Alles gaat thans veel sneller dan vroeger, dus 1000 jaar lijkt mij wat veel. Neem de foute studiekeuzen van middelbare scholieren (allemaal economie, bedrijfskunde) : in 6 jaar maak je van een gemotiveerde VWO’er een ingenieur. Valt dus wel mee.
  Uiteindelijk gaat het om vakkenniskennis, ondernemerschap en goed bestuur. Geld kan je niet eten.
  Een terugkeer van de (duistere) middeleeuwen verwacht ik niet al zijn de windmolens een slecht voorteken.

  pcrs [19] reageerde op deze reactie.

 12. @pcrs [16]:

  Ja klopt. Dat heet … het verhangen van aandelen.

  Niet te verwarren met het ‘ophangen’ van de burger.

 13. @David [17]: De kennis zal idd wereldwijd niet snel verloren gaan. Maar ik hoorde laatst dat er in China voor elke advocaat 10 ingenieurs worden opgeleid en in de VS voor elke ingenieur 10 advocaten. Op de meeste patentaanvragen prijken aziatische namen. In de VS slaan Apple, Google en Samsung elkaar de hersens in met het staatsapparaat ipv elkaar te verslaan met betere producten. De produktie is er al vertrokken.
  Een morele crisis waarbij veel mensen zich op een overheidsbaan gaan richten, kan wel de koers zo verleggen dat terug keer heel moeilijk is. Iedereen die iets produktiefs gaat doen wordt immers gelijk geplunderd.

Comments are closed.