Het goede nieuws, 94 procent van de benodigde ondersteuningsverklaringen is binnen. En daadwerkelijk binnen. Geen belofte. Daadwerkelijk pdf of post in handen van vrijwilligers. Er zijn nog slechts 3 kieskringen waar het nog niet gelukt is. Deze zijn: Den Haag, Arnhem en Dordrecht. Kringen 7, 12 en 14 dus.

Dit is het verschil met de successen die eerder geclaimd werden, een gedeelte van de beloftes is niet ingelost waardoor onder meer aanvullende actie nodig is geweest in Amsterdam. Wat nu gerapporteerd wordt is daadwerkelijk in handen van de vrijwilligers. Dit was eerder niet mogelijk, toen moest worden afgegaan op beloftes omdat de verklaringen nog niet op de gemeentehuizen konden worden afgelegd.

Status:

Arnhem nog 11 nodig
Den Haag nog 9 nodig
Dordrecht nog 14 nodig

Mocht u mee willen helpen, u kunt uzelf opgeven via 0630009351. De keuze is aan u. Mailen kan naar hendrik.brouwer@libertarischepartij.nl. Maandag worden dan de laatste verklaringen binnen gehaald via het noodscenario, posten op het gemeente huis en bezoekers aanspreken. De LP is er bijna, maar er is nog steeds actie nodig.

15 REACTIES

 1. Thank god!!! 18 is al klaar. Ben niet in de gelegenheid geweest uberhaubt de stad in te gaan om de OSV te laten tekenen dus wilde dit nog op de valreep vanavond proberen te doen als gemeentehuis open is.

  Gelukkig, nog een paar te gaan.

 2. Sommige mensen hebben zich WEL aan hun belofte gehouden maar waren te vroeg op het gemeentehuis – dankzei de verkeerde informatie van de LP zelf. Die had nl niet verteld dat het alleen maar vanaf de 24e kon. En ja voor een tweede keer gaan de meesten dan niet meer omdat ze toch al voor een andere partij zullen stemmen. Maar nu ik zie hoeveel moeite het de LP al kost om 600 ondertekeningen bijelkaar te krijgen vraag ik me af of ze de kiesdrempel wel zullen halen.

  Dus LPje… ’n volgende keer wel de zaak een beetje beter organizeren.

 3. Vervelend, zelf woon ik in een middelgrote plaats in regio 14, en toen ik dinsdagavond in het gemeentehuis mijn krabbel zette, merktte de medewerkster nog op:” Zo weer ééntje”. Ook is dit een behoorlijk groot ‘district’, zou toch zonde zijn als dit hier niet gehaald wordt, ondanks alle toezeggingen.

 4. Goed nieuws! De laatste kringetjes zullen ook wel volgen toch? Iedereen moet beseffen dat die ene verklaring die je ondertekent de doorslag kan geven.

  Ik heb natuurlijk al getekend en met mij nog twee personen. Voor de rest hebben mijn ronselpraktijken weinig resultaat gehad. De meeste democraten zijn een stuk minder democratisch als ze zelf in beweging moeten komen.

  R. Hartman [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Paul van Leeuwen [6]: Voor het stadhuis gaan staan en mensen aanspreken. Vervolgens mee naar binnen gaan om te assisteren.

  In Geldermalsen donderdag Herma en ik samen in 3,5 uur 19 verklaringen, en meer als men ID bij zich had gehad.

  Vrijdag in Boxtel in 3 uur 19 geldige verklaringen.

  Maandag gaan we naar Doetinchem.

 6. @alida [7]:
  Ik ben heel benieuwd naar jouw advies.
  Je weet het blijkbaar zo goed, dat ik graag wil weten wat er dan moet gebeuren.

 7. Gelukkig hebben jullie het in Haarlem gehaald. Heb jullie actie compleet gemist en wist niet eens dat jullie gingen proberen mee te doen met de verkiezingen. Morgen maar een paar posters uit printen en ophangen.
  Wat als jullie het in die 3 overige gebieden niet halen?
  Mogen jullie dan niet meedoen landelijk?

  Rechtse Rakker [12] reageerde op deze reactie.

 8. @A.Hooijer [10]:

  “Wat als jullie het in die 3 overige gebieden niet halen?
  Mogen jullie dan niet meedoen landelijk?”

  Dan mag de partij in die drie kiesdistricten niet meedoen, maar in de rest van Nederland wel. U kunt als inwoner van Haarlem dus gewoon op de LP stemmen.

  Het voordeel van landelijk meedoen is, dat de partij zendtijd politieke partijen verwerft en de borg van 11 000 euro voor het meedoen aan de verkiezingen terug krijgt.

  Verder wordt de LP waarschijnlijk door de media ietsje serieuzer genomen als ze landelijk meedoen. Voor het overige maakt het geen verschil.

  Andries Wijma [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Andries Wijma [13]: Ik dacht net als rechtse rakker in deze. Echter:
  http://www.st-ab.nl/wetten/0172_Kieswet_KW.htm

  artikel H 12 lid P5: Na de vaststelling van de uitslag van de verkiezing door het centraal stembureau wordt de waarborgsom teruggegeven aan degene die de betaling heeft verricht, tenzij het stemcijfer van de lijstengroep, het niet van een groep deel uitmakende stel gelijkluidende lijsten of de op zichzelf staande lijst lager is dan 75 procent van de kiesdeler, bedoeld in artikel P 5. In dat geval vervalt de waarborgsom aan de Staat.

 10. Mooi dat kieskring 18 inmiddels behaald is. Heb zelf ook een OSV ingevuld. De andere 3 zullen vast en zeker volgen! Hoewel het natuurlijk niet zoveel zegt, ben zelf redelijk actief op geenstijl en pownews waar ik uiteraard de LP-standpunten en het libertarische gedachte goed verdedig. Hier zijn toch al redelijk aantal mensen die aangeven de LP te willen gaan stemmen.

Comments are closed.