Eigenlijk wil ik er niet meer dan 3 regels aan besteden, omdat ik zó overduidelijk krom en a-moreel is. Een politieke partij voor ouderen (50Plus genaamd), die op hoort te komen voor de belangen van die ouderen.

Zie het artikeltje in diverse media, hier een link naar de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/overgeld/12549960/___Welvarende_oudere_betaalt___.html

De rijkere oudere mag zich harder beroofd zien, als het om de partij 50Plus gaat. Socialisme en gedwongen solidariteit houden niet op bij jeugdig geïndoctineerden, dat gaat op latere leeftijd blijkbaar gewoon door. Iemand die een beetje heeft opgepast in zijn/haar leven en door sparen of hard (en slim) werken wat kapitaal heeft opgebouwd… heeft niet alleen de belastingpot flink gespekt, maar mag op latere leeftijd schijnbaar weer volledig beroofd worden.

Politici: ze willen echt gewoon AL je geld hebben. Ze hebben nooit genoeg, zo zien we maar weer.

14 REACTIES

 1. Hoe “krom en amoreel” deze ouderenpartij is, blijkt uit de aanhef van het Telegraafartikel waarnaar verwezen wordt:
  “Ook welvarende ouderen zullen moeten meebetalen aan de oudedagsvoorzieningen voor leeftijdsgenoten. Als het aan lijsttrekker Henk Krol van ouderenpartij 50Plus ligt, moet op termijn ‘zelfs’ een inkomensafhankelijke AOW-uitkering bespreekbaar zijn.

  Ik zou me nog kunnen voorstellen dat een dergelijke partij zou opkomen voor de rechten van ouderen (en anderen) om te zorgen dat ze niet verder geplukt worden.
  Maar deze Krol is kennelijk zodanig misvormd dat
  “hij kan het plukken niet laten ”

  Ron Arends [2] reageerde op deze reactie.
  Meneer Storm [13] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [1]:
  inkomensafhankelijke AOW-uitkering
  Dus de mensen die de meeste premie hebben betaald, krijgen het minst. Het lijkt de bijbel wel: De laatsten zullen de eersten zijn!

 3. Die hele AOW had er nooit mogen komen. een van de grootste fouten uit de politieke geschiedenis. Afschaffen en uitfaseren. Schoolverlaters betalen geen premie meer en alle overige mensen ook niet maar krijgen een staatspensioen naar rato van de bedragen die van hun loon zijn ingehouden. Voor de rest van de tijd de AOW uit de algemene middelen betalen en de belasting verlagen naarmate er minder geld wordt uitgekeerd.

  ergo [12] reageerde op deze reactie.

 4. De gemiddelde vrijmetselaar is een jaar of 60, dus die zullen de meerderheid uitmaken in deze 50+ partij !

  Dwarsliggen is niet bij … want dan komt het mechanisme van de Civiele Dood in werking.

  ‘No is not an answer’ … en dan verliest de betreffende ‘ouderling’ zijn pensioen, zijn verzekeringen, zijn huis, komt hij op een zwarte lijst in het ziekenhuis, en natuurlijk dat de metselrommelmakkers bij de belasting dienst nog wel iets zullen vinden in zijn aangiftes van de afgelopen 10 jaar.

  Neen, van deze 50+ valt niets te verwachten.

  Metselmeelopers.

  Maar goed, ze zijn dan wellicht ook inmiddels te oud om te vechten. Hoedan ook verdienen ze een beetje rust in hun leven.

  ergo [11] reageerde op deze reactie.

 5. @1 Rand [6]:

  Los van wel of niet aanbeveling, ik denk dat de LP net de enige MORELE PARTIJ is.
  Het is de enige partij die uitgaat van een ethisch principe:
  “Dat ieder mens recht heeft op zijn eigen leven!!”

 6. Ook welvarende ouderen zullen moeten meebetalen? Waaraan? Aan het failliet van de staat, banken en het zieke en door en door rotte systeem? Uit dergelijke uitspraken is duidelijk op te maken hoe brutaal, gevoelloos en asociaal dergelijke mensen zijn. Ik hoop dan ook vurig, nadat het financiële systeem officieel kapot is verklaart dergelijke mensen nooit meer een kans krijgt om wat voor ellende dan ook maar aan te richten.

  Dit soort partijen geven exact aan in wat voor tijd we leven. Moreel en financieel zijn we failliet en het is een kwestie van tijd en afwachten tot er iemand komt die het failliet van de wereld wil bekrachtigen met een krabbel op een vod papier. We zijn kapot alleen dringt het nog niet helemaal door tot de zogenaamde ‘intelligente en verlichte geesten’ van de heren en dames politici die denken of geloven, of nog erger, weten zeker dat we nog steeds leven in het oude paradigma en dat we niet zonder ze kunnen en zij de wereld werkelijk van dienst zijn.

  Het valt mij altijd weer op dat NL beter functioneert zodra we een demissionair kabinet hebben en feitelijk niemand meer de baas is. We zouden natuurlijk nog beter functioneren als er nooit meer een regering zou komen en we als land gewoon een beetje voortkabbelen zonder druktemakers die we politici noemen en waarbij we gered zouden zijn als ze als ze werkelijk allen uitgestorven zouden zijn.

  Rinus [10] reageerde op deze reactie.

 7. Rik Vermeulen 1212.
  Die hele aow had er nooit mogen komen.
  En die kinderbijslag dan die wel
  Ik kan wel zeggen als je kinderen wil hebben draai je er zelf maar voor op.

 8. @Crisis [8]: Goede visie en leuk verwoord alleen kan een land wel geregeerd worden door mensen die zelf offers willen brengen en zich puur in dienst stellen van de maatschappij die voor hun gekozen hebben .

 9. @Aequitas [4]:
  wat een BS verhaal. de leeftijd in de meeste loges zal ruim hoger zijn dan 60, doch dit terzijde. VM’s stemmen gewoon net als u en ik, dus wel of niet. voor zover ze wel stemmen, zal de gemiddelde VM dat doen op vvd/d66, dan wel op (ja, ja) pvda/gl.
  veel macht/invloed heeft de vm in europa niet, wat niet betekent
  dat een aantal ïnvliedrijke”figuren ook vm kunnen zijn.
  om op wereldniveau (de meestal verkeerde) invloed te kunnen
  uitoefenen, dient men al gauw tot de 38e of 39e graag te zijjn
  bevorderd; volgens mij lopen er daar hooguit 1, misschien 2 van rond in het VK. En de rest in de VS. (voor alle duidelijkheid: de
  italiaanse Pnogwat loge wordt door de VM biet als serieus beschouwd.)
  Ik ben geen VM, doch lid van een andere loge.

  Aequitas [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Erik Vermeulen [3]:
  Toen de AOW werd ingevoerd, zat ik op de middelbare school en
  zelfs ik kon toen al uitrekenen, dat dit ooit spaak zou lopen.
  Drees wilde de AOW ook niet in de huidige vorm; hij wilde eerst een fonds vormen (sparen) en pas later gaan uitbetalen.
  De proleet Suurhof (Min. van SZ) heeft echter met z’n grote bek
  zijn plan in de ministerraad erdoor gedrukt. Suurhof was nog eens een echte socialist: regelde inderdaad dingen met een hele grote
  bek en als hij over de gangen van zijn ministerie liep, dienden
  de ambtenaren halt en front te maken.

 11. @ergo [11]:

  M’n Beste,

  De Vrijmetselarij beheerst de huidige samenlevingen: dwz. de amerikaanse, de zuid-amerikaanse, de midden -amerikaanse, de Europese (dmv. de Europese Unie), Australische, en ze zijn hard bezig om zich te infiltreren in de Chinese zgn. Asian Union, en de
  African Union.

  Waarom denkt u dat onze Bilderberg Koningin zo vaak naar Afrika reist ?????

  Putin – indertijd weigerde lid te worden van een katholieke of protestante bende – maar doet onderstussen flink z’n best om
  Europa en het Midden Oosten te overheersen.

  De Vrijmeteselarij met hun geheime – dwingende regels – beheersen 80% van de huidige wereld.

Comments are closed.