De Libertarische Partij, LP,  heeft voldoende ondersteuningsverklaringen binnen gekregen om mee te mogen doen aan de komende verkiezingen op 12 september. Tevens een compliment voor de activisten die daarmee een basis gelegd hebben om op volle kracht campagne te voeren.

 

Vanuit de Vrijspreker zien we de LP vooral als een “ANDERE PARTIJ”, en wel de enige die positief over komt!

Alle partijen die tot nu toe meedoen, beloven allerlei leuke dingen voor de mensen. Maar ze vertellen er niet bij dat ze de betaling voor die leuke dingen altijd regelen door weer andere mensen te dwingen (met belasting)  om er voor te betalen.

De LP belooft alleen de libertarische filosofie te volgen en dus niemand te dwingen voor wat dan ook. Maatschappelijk betekent dat het “Non Agression Principe”  NAP. Niemand mag dwang of geweld beginnen tegen een ander mens. Een principe dat ook de Vrijspreker al jarenlang verkondigt in de missie. (Zie voorpagina).

Dat betekent dus alleen maar bestaande barrières, dwang  en geweld afbreken en de persoonlijke vrijheid daardoor vergroten.

In de artikelen van de Vrijspreker kunt u antwoorden vinden op veel vragen als:
–Hoe kan dat dan . . . . .
–Wat doe je dan met  . . . . . .

En op de site van de LP,  www.libertarischepartij.nl , vindt u ruime uitleg over programma, speerpunten beleid, plannen en acties gericht op de verkiezingen.

25 REACTIES

 1. Het is nog niet helemaal rond; de Kiesraad kan een aantal verklaringen ongeldig verklaren waardoor een aantal kieskringen alsnog aangevuld moeten worden, maar ik zou ons voorlopig al voorzichtig feliciteren met de benodigde 600 handtekeningen.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Hoe zit het met die ondersteuningsverklaringen? Zijn er exact 30 per kieskring of is een buffer? Met exact 30 loop je namelijk een risico, dat mocht er 1 OSV ongeldig verklaard worden, het feest niet doorgaat…

  Een OSV kan bijvoorbeeld ongeldig verklaard worden als iemand er ook 1 voor een andere partij heeft ingevuld…. Maar er zijn ongetwijfeld ook andere redenen, waarom die ongeldig verklaard kan worden.

  Lucius [8] reageerde op deze reactie.

 3. Dat is fantastisch nieuws! Nu in ieder geval nog even een zeteltje binnenhalen en Toine(?) kan het libertarische gedachtegoed meer bekendheid gaan geven. Daarna kan de LP alleen maar verder groeien m.i. Er zijn genoeg weldenkende mensen die er ofwel nooit bij stil hebben gestaan of nog nooit van libertarisme gehoord hebben.

  De LP; de partij die je met rust laat!

 4. Geweldig nieuws. Ik heb getekend. Mijn vriendin heeft getekend. Mijn vader van 84 heeft getekend. Mijn moeder heeft getekend. Ik heb weken geleden het er met mijn vader over gehad en hij heeft zich sindsdien helemaal ingelezen. Toen donderdag er nog maar 400 aanmeldingen waren belde ik mijn ouders op om ze te vragen te gaan tekenen. Bleken ze dinsdag al geweest te zijn. Geweldig.

  1 Rand [17] reageerde op deze reactie.

 5. Gelukkig kan ik dus op de Libertarische Partij stemmen, de enige partij met wie ik me verbonden voel. Dan maar hopen dat “we” dan minstens 1 zetel krijgen, zou een mooie start zijn. Kijk maar is waar D66 vandaan is gekomen, ze wilden die partij zelfs opdoeken in 2006 ofzo. Zou de LP kunnen doorgroeien naar 10-15 zetels.

  Rechtse Rakker [13] reageerde op deze reactie.

 6. @Rechtse Rakker [4]:

  Hendrik Brouwer
  Update Ondersteuningsverklaringen

  Kieskring In-Hand Status
  1 Groningen 39 Binnen
  2 Leeuwarden 34 Binnen
  3 Assen 45 Binnen
  4 Zwolle 56 Binnen
  5 Lelystad 33 Binnen
  6 Nijmegen 42 Binnen
  7 Arnhem 37 Binnen
  8 Utrecht 40 Binnen
  9 Amsterdam 36 Binnen
  10 Haarlem 42 Binnen
  11 DenHelder 41 Binnen
  12 ‘s-Gravenhage 35 Binnen
  13 Rotterdam 38 Binnen
  14 Dordrecht 30 Binnen (met vrijwilligers nog aan het werven)
  15 Leiden 31 Binnen (+/- 5 nog onderweg maar niet meegeteld)
  16 Middelburg 40 Binnen
  17 Tilburg 30 Binnen (maar mocht je nog willen gaan, dan graag!)
  18 ‘s-Hertogenbosch 36 Binnen
  19 Maastricht 39 Binnen
  20 Bonaire 35 Binnen

  Bron: http://www.facebook.com/pages/Libertarische-Partij/125663380814227

  Rechtse Rakker [9] reageerde op deze reactie.

 7. Alles onder de 40 is te weinig. Je kan er op rekenen dat er stemmen ongeldig worden verklaard (al dan niet terecht) dus je moet een ruime marge aanhouden.

  Is morgen nog op tijd? Dan ga ik toch nog ff de raamambtenaartjes gedag zeggen. Zie ik de stopera ook weer eens van binnen…

  Maar al met al, mooie actie! Dit heeft Biero Drinkman nog niet voor elkaar gekregen.

 8. Als er ondersteuningsverklaringen worden afgekeurd en in één of meer kieskringen het aantal geldige verklaringen onder de 30 komt, dan heeft een partij nog enkele dagen de tijd om dit te herstellen. Dus dit mag niet meer misgaan.

 9. @Erik Vermeulen [6]:

  Mooi zeg. Mijn moeder gaat ook LP stemmen. Is iemand die nooit een vlieg kwaad zou doen en toen ik uitlegde dat de overheid geweld gebruikt om haar beleid uit te voeren/financieren en dat haar kinderen ondanks enorme belastingen die mijn ouders hebben betaald (en de gasbel die is leeggetrokken) nog steeds met een gigantische staatsschuld zitten, was ze meteen genezen van het CDA stemmen.

 10. nachtwaker

  ik geef /gaf mijn private INDIVIDUELE Konsumenten democratie NOOIT EERDER af aan de STAAT ,die als gekozen dictator mijn stem juist afpakt !,in dat machtigings”stem”STAATSdemocratie -hokje om de 4 jaar …in te vullen (<kies je dictator op de gok!)

  ik KIES v. LP, zodat ik ook niet meer m/d voeten hoef te stemmen, democratie siert n dictatuur ,maar niet de ind.vrijheid

  ik ben daarom al enkele jaren donateur -en BEWUST lid van LP

  doeke vries [25] reageerde op deze reactie.

 11. @Rechtse Rakker [13]:
  Ik denk dat het Libertarisme goede marketing nodig heeft. Tot voor kort wist ik niet eens dat het bestond, en stemde daarom maar VVD. De LP heeft waarschijnlijk een goede kans om populair te worden bij jongeren bijvoorbeeld, maar die kennen de LP gewoon niet. Het is dus zeer belangrijk dat Toine Manders in het nieuws komt en dat groepen vrijwilligers zich inzetten om het gedachtengoed en de partij bekend te maken!

  Rechtse Rakker [21] reageerde op deze reactie.

 12. @Adriaan Slotemaker [20]:

  Zeker. Ik heb zelf mijn best gedaan met een dag OSV’s werven voor de LP en ga ook nog met de campagne meehelpen. Het is inderdaad heel belangrijk dat de naamsbekendheid van de LP groter wordt. Ik vrees alleen, dat dat een project van de lange adem wordt…

  Doordat de partij klein is, trekt die weinig media-aandacht, en door de geringe media-aandacht blijft de partij klein. Vrijwilligers en donateurs moeten de partij inderdaad meer naamsbekendheid gaan geven, maar dat is een lange termijn proces. Ik zelf denk, dat deze verkiezingen te vroeg komen voor de LP. Maar we kunnen nu wel alvast een beetje helpen om de partij op de wat langere termijn wel in de kamer te krijgen!

  Persoonlijk ga ik daar in ieder geval mijn steentje aan bijdragen.

  Adriaan Slotemaker [22] reageerde op deze reactie.

 13. @Rechtse Rakker [21]: @Rechtse Rakker [21]:
  We leven in dynamische tijden. Mijn vader zei altijd dat de VVD nooit een premier zou kunnen leveren, en zie hier Mark Rutte. Kijk naar wat er is gebeurd met het CDA en zie wat meneer Wilders allemaal teweeg heeft gebracht de afgelopen jaren.

  Als het probleem met de EU en de staatsschulden etcetera groter en groter worden zullen mensen bereid zijn om ook vrij “radicaal” te stemmen zoals op de LP, dus juist deze tijden zijn vruchtbaar voor alternatieve partijen als deze. Dit kan een kwestie zijn van misschien 8 jaar of iets in die richting voordat de LP serieus voet aan grond kan krijgen maar alles hangt af van wat er met o.a. de EU gaat gebeuren.

 14. Goed.

  sinds EU=NEE heb ik niet meer gestemd. hopeloos, idioot en moreel onverantwoord. het systeem spreekt mij immers niet aan en ik geloof niet in democratische dictatuur der meerderheid in een socialistische heerschappij.

  ik geloof wel in vrijheid als in individuele vrijheid en niet de zgn pvv vrijheid want dat is het niet.

  ik zal daarom serieus overwegen om weer te gaan stemmen, maar dan wel op de LP gewoon omdat ik vrij wil zijn doch een stem voor de lp is ook een stem voor het systeem…

  je moet ergens beginnen denk ik… om het systeem van binnenuit te ontmantelen

 15. ik weet zeker dat absolute vrijheid het recht van de sterkste is, en dat is wat de lp wil. macht macht macht en nog eens macht , kunnen doen wat ze willen, ten koste van alles en iedereen die geen macht hebben, jan met de pet wordt hier de dupe van,want alles moet kunnen en mogen en iedereen voor zich zelf en dat is wat de lp. wil bereiken de absolute macht en wanneer je dat niet wil dan heb je niets te vertellen en niets in te brengen maar er is ook niemand van de lp die er over zal denken om een die het minder heeft een handje te helpen.Alle subsidies worden ingetrokken gaan scholen alleen particuliere scholen geen zorgverzekeraars maar alleen particuliere mogelijkheden, studeren alleen voor de mensen die geld hebben, gewoon de tijd honderd jaar terug draaien.@nachtwaker [18]:

Comments are closed.