Vrijspreker: Hoe komt het toch dat de onderdaan de overheid zo vaak een stel idioten noemt en denkt dat ze geen winstoogmerk hebben omdat ze dat zelf beweren?

Opperdienaar: Dat komt omdat de overheid heel slim in elkaar zit. We gebruiken de zogenaamde sandwich methode:een broodje aan 1 kant een broodje aan de andere kant en een stuk vlees in het midden.

Vrijspreker: Hoe moet ik dat zien bij de roverheid?

Opperdienaar: We hebben meestal een megalomane narcist aan de top, die denkt dat hij de hele economie aan het besturen is en een brede lach heeft. Dat is de woordvoerder richting de onderdaan die op hun TV verschijnt. Hij komt als een idioot over als hij zegt dat hij dat geld dat hij aan de Griekse roverheid gaat lenen, met rente terug krijgt. De onderdaan voelt terecht aan dat hij met iemand met problematische realiteitszin van doen heeft. De narcist is ook niet zo zeer op geld uit als op aandacht en macht, vandaar dat de onderdaan gelooft dat zijn roverheid geen winstoogmerk heeft. Winst is het verschil in prijs tussen wat ergens in gaat en wat er uitkomt. Winst is de waardetoevoeging, de onderdaan gelooft inderdaad niet dat de roverheid waarde toevoegt/winstoogmerk heeft.

Vrijspreker: OK, dus dat is het bovenste broodje. Wat is het onderste broodje?

Opperdienaar: Dat kom je tegen als je tegen de wil van de mensen van de roverheid verzet. De kampbeulen, de politie, het leger, de rechters, het zijn stuk voor stuk mensen waar de onderdaan niet in redelijkheid mee kan praten. Het zijn ‘befehl ist befehl’ robots die verder niet nadenken over de morele onderbouwing van het geweld waar ze het vee mee opdrijven naar waar de elite het wil hebben. Het zijn in de kindertijd gebroken mensen met laag zelfbeeld. Ze klampen zich vast aan het idee dat hun verzorgers, die hen de leugens over nationaliteit en religie op de mouw speldden, het goed met ze voor hadden. Als ze die leugens maar blijven geloven, waren hun ouders en leraren geen irrationele mensen, die  bestuurd werden vanuit een schimmige onderwereld door laakbare individuen, maar rationele mensen in wiens zorg ze veilig waren. Als iedereen nu maar die leugens gelooft, zijn het geen leugens meer. De mens van het onderste broodje (meestal in uniform gekleed) kijkt naar de weerbarstige onderdaan en denkt: Deze onderdaan weigert het spel mee te spelen en de leugens te geloven. Hij beledigt daarmee mijn moeder, hij moet slaag krijgen. Ik zal daarvoor een medaille ontvangen.

Vrijspreker: Dan rest nog de vraag wat er tussen de broodjes in zit

Opperdienaar: In de serie ‘Yes Minister‘, is daar al uitgebreid over gegrapt. Een premier die steeds iets wil rechtzetten aan wat hij ziet als onverkoopbare ‘misstand’, maar waarbij hij steeds klem wordt gezet door een onzichtbare hand.
Het vlees in het midden zijn de strategen van de roverheid, de mensen afgeschermd door breed lachende acteurs en gevaarlijk grijnzende beulen. Deze mensen zijn super slim en weten precies hoe ze de onderdaan moeten bespelen met schuld en boete. Steeds meer schulden en steeds meer boetes. Het zijn de mensen die crises creëren op het juiste moment en deze maximaal uitbuiten door banken te nationaliseren, meer te reguleren en hun macht en grip op de onderdaan verder te vergroten. Ze spelen met angst als volleerde jongleurs. Ze hebben deze kennis niet uit boekjes, maar het is afgekeken van professionals. Deze mensen vormen de motor van de machine van de staat, de rest zijn slippendragers.

Als de hele roverheid een organisatie van stuntelaars lijkt, die steeds alles fout doen, maar toch steeds meer macht krijgen, dan komt dit door het intuïtie gedreven middenstuk, het vlees in de sandwich, gecamoufleerd door stuntelende broodjes aan de boven en onderkant die het vlees afdekken.

Het is ook de reden dat theorieën over vrijmetselaars, zionisten, illuminatie en bankiers die achter de schermen aan de touwtjes trekken, zo gretig geloofd worden. Onderdanen kunnen zich niet voorstellen dat een sandwich zonder middenstuk, zo pittig zou smaken.

Vrijspreker: Veel libertariërs zullen dit een shit sandwich noemen

7 REACTIES

 1. Ik hoor net dat de amerikaanse senaat een wet had doorgevoerd die overregulering verbiedt (je verzint het niet)
  In deze bill had moeten staan:geen nieuwe regulering todat de employment boven de 96% is.
  Door een foutje stond er echter in: geen nieuwe regulering todat de werkeloosheid boven de 96% is.
  Wat een onhandige stuntels toch weer. Tja, nu is die wet ongeldig en kunnen ze toch weer een berg regulering doorvoeren, want de werkeloosheid is nog niet boven de 96%.

 2. ***Bericht van de Moderator***
  Bij deze een eerste waarschuwing. U dreigt hier zo langzamerhand ELK topic te kapen met uw Vrijmetselarij-obsessie. Onderstaande reactie leest als een tirade. Graag on-topic blijven in uw reacties en als u zonodig iets kwijt wilt over uw obsessie, stuur dan een artikel in naar info@vrijspreker.nl en bij geschiktheid plaatsen we dit. Dan kan in dát artikel van u naar hartelust over Vrijmetselarij geschreven worden.
  En nee, de Moderator is geen lid van de Loge, voor het geval u in deze waarschuwing ook al beren en draken mocht zien.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  Goldman Sachs is zeker niet in handen van de Askenazie (zionisten) en de Vrijmetselarij ? En natuurlijk evenmin het IMF ?

  De Bilderberg Club, wordt zeker niet gevormd door de hogere leden Vrijmetselarij ?

  De Iluminatie zijn vast en zeker geen Vrijmetselaars ?

  Het Europese Project in Brussel zit zeker niet bomvol met Vrijmetselaars ? Jean Monet, Mario Monti, Draghi, Lagarde, – eerder Strauss Kahn – Barroso, Van Rompuy, Ashton … ?

  Skulls & Bones, waar de afgelopen 5 amerikaanse Presidenten lid van zijn, is zeker geen onderdeel van de Vrijmetselarij ?

  De Thule Associatie is zeker geen onderdeel van de Vrijmetselarij ? … De organizatie die Hitler financierde en waarvan met name Himmler een groot voorstander was….

  Himmler was zeker geen Vrijmetselaar ? – geschoeid op Turkse leest ?

  Wagner’s muziek – die Walkure – werd zeker niet gespeeld gedurende het vergassen van 6 miljoen mensen.

  …. Het Europese Volkslied —– Wennn Alle Menschen Brüder werden …..

  Was het niet Himmler die in 1942 al kwam met het Europäische Wirtschaft Gemeinschaft ?

  En het waren zeker niet de leden van de Thule Society wiens die de Frankfurt School of Bussiness oprichtten ?

  Waar nu de Duitse ‘city’ huist, zie link hieronder, waar voor
  2.500 employees !!!! – ja de Europese Centrale Bank !!! 2.500 employees, die blijkbaar allen niet rekenen kunnen, en in een 2014 in een gebouwen complex …. already delayed and running over the initial €500 million cost – is being built.

  E.e.a. vast en zeker niet binnen het kader van wat vandaag bekend staat onder ‘The Politically Correct ‘ van de Frankfurt School en Thule Society, ofwel de Vrijmetselarij. The NEW WORLD ORDER VAN DE VRIJMETSELARIJ.

  Ja hoor – nu gaan we allemaal gerust slapen – omdat U PCRS –
  de Vrijmetselaar mythe uit de lucht zou hebben gehaald.

  En omdat U met dit artikel alle lucht uit alle toekomstige reacties over de Vrijmetselarij wenst te halen, of niet toch ?

  Vraag me eigenlijk steeds vaker af, – gezien de symboliek – dw V van de DRIEhoek, op de site, waar we hier met z’n allen mee bezig zijn. Of worden de eerlijke oprechten nieuwe politiek zoekers hier gewoon met een kluitje in het riet gestuurd ?

  Is de Vrijspreker een onderdeel van een Vrijmetselarij loge ? Of mag de LP überhaupt geen politieke partij worden zonder de toestemming van de Vrijmetselarij ?

  Mocht dit zo zijn, dan zal Aequitas heel binnen kort geen recht meer hebben om te spreken op de Vrijspreker.

  http://euobserver.com/1025/117010

  It is called the ‘Eurotower’ – a 40-storey-high skyscraper in the financial district of Frankfurt – Germany’s equivalent of the City of London.

  Yet it is not big enough to house the roughly 1,400 employees of the European Central Bank (ECB) preparing the decisions that will make or break the euro – ranging from interest-rate setting to buying bonds or issuing cheap loans to banks.

  Offices are being rented in three other buildings, while a new double-towered skyscraper – already delayed and running over the initial €500 million cost – is being built. Some 2,500 employees are then to be housed in the new building, due to be ready by 2014.

  The extra office space reflects the ECB’s increasing task list – from monitoring bailed-out governments to eventually supervising the eurozone’s banks.

 3. @Aequitas [4]: Idd, we hebben het lang verborgen kunnen houden, maar uiteindelijk ben je er toch achter gekomen. Als je je even meldt bij de ingang van de volgende illuminati/vrijmetselaars/Vrijsprekers bijeenkomst en het geheime code woord: ‘novo orgy seclorum’ geeft, krijgt je een medaille voor je ontdekking.

Comments are closed.