Radio en TV worden dagelijks gebruikt om zaken die de overheid graag wil te versterken, en zaken die haar onwelgevallig zijn te verdoezelen of helemaal niet te noemen.

Iedereen die ook via buitenlandse kanalen volgt wat er in de EU gebeurt, kan dit eenvoudig bevestigen.

Een mail die we vanavond  van A.B. ontvingen, bewijst dit ook weer:

 

 

“Op radio 1 werd de actie van 21.000 Duitsers besproken, die klachten hebben ingediend tegen het ESM en begrotingspact bij het Hof in Karlsruhe.

Er wordt gesuggereerd dat het toch wel erg onverantwoordelijk is wat deze mensen doen, maar er wordt niet vermeld dat onder deze 21.000 befaamde juristen en zelfs de Duitse ex-minister van justitie zitten. Alleen het standpunt van eurofiel Schauble krijgt aandacht en in het commentaar wordt gemeld dat de tegenstanders MENEN dat door het ESM en begrotingspact de grondrechten van de Duitsers worden aangetast.

MENEN, MENEN…? De journaille moet zich de ogen uit de kop schamen, omdat zij zich laten gebruiken als propaganda kanaal van de eurocratie.

Als ze zich in het onderwerp zouden hebben verdiept, dan was het commentaar geweest:

‘Onze laatste strohalm om te voorkomen dat het ESM en begrotingspact in werking treden, wordt hopelijk gepakt door de uitspraak van het HOF in Karlsruhe en is, dat de Bondspresident van Duitsland de twee verdragen niet mag tekenen.’ Eind juli doet het Hof uitspraak.

8 REACTIES

 1. Angela Merkel en haar ‘medegelovigen’ kunnen op de zoveelste eurotop reddingsplannen bedisselen tot ze een ons wegen, dat de eurozone op enig moment uiteen zal vallen staat vast. Je kunt er dus maar het beste nu gecontroleerd mee stoppen. Het alternatief is net zo lang doormodderen tot de Duitse bevolking in verzet komt, waarschuwt de Brit Derek Scott. “En politieke instabiliteit in Griekenland is één ding, maar in [Duitsland] …”

  http://www.hpdetijd.nl/2012-06-28/doorgaan-met-de-euro-is-verschrikkelijk-gevaarlijk/

 2. @Burnitall [4]:

  “Te veel mensen kunnen niet meer, of zijn te bang om zelf te denken…

  Interessant om te weten WAT het is. Beide factoren spelen een wel een rol.
  Ik hoop dat het vooral angst is, want dan kan nog geprobeerd worden die angst weg te nemen door duidelijke uitleg.

 3. Vannacht naar radio1 geluisterd,je mocht reageren op de Europese unie, het is toch pijnlijk te horen hoe mensen zijn gehersenspoeld door de staatspropaganda zender.

 4. Eigenlijk denk ik dat veel programma’s op 1, 2 en 3 onafhankelijker zijn zoals Zembla etc. De commerciele zenders kunnen ondemocratisch worden geleid, als bij de publieke omroepen werken veel mensen met de beste bedoelingen

 5. Sory dat ik het zeg maar ik vind het een tikkie naief om te veronderstellen dat het journaille objectief zou zijn. Kijk maar eens wie de eigenaar is van 95% van alle media en vooral de AP en Reuters waar 95% van alle berichten klakkeloos van over worden genomen.
  De eigenaren van de media zijn dezelfde die garen spinnen bij 1 grote EUSSR.
  Kom zeg vrijspreker beetje doorlezen op het internet en dan weet je toch wat er speelt. Libor is het grootste schandaal ooit en geen hond van de MSM die er naar kraait!

Comments are closed.