De Vrijspreker site in de lucht houden is het afgelopen halfjaar een steeds grotere uitdaging gebleken. De site groeide in omvang en we hebben een dagrecord aan bezoekers gehaald. Dit vergde extra servercapaciteit. Iets dat niet altijd goed werd opgepakt door de hoster. We hebben veel functionaliteiten die een groot beslag leggen op de server uitgeschakeld. Dit is bewust gedaan om de site zo snel mogelijk te maken. Het mocht niet baten.Op het einde leek de site vaker down te zijn dan up.

Afgelopen vrijdagavond hebben we de conclusie getrokken dat we met de toenmalige webhoster niet meer verder konden gaan en hebben daarom gedurende het weekend de site gemigreerd. Maandag is deze definitief verhuisd naar een nieuwe hostingprovider. Sindsdien is de site niet meer down geweest, iets dat hoop geeft voor de toekomst. We hopen hiermee de ellende van de afgelopen periode achter ons te laten en we hebben er vertrouwen in dat we met de nieuwe webhoster een mooie toekomst tegemoet gaan.

We beschikken overigens ook over een tweede site die meer de vorm heeft van een archief. Hier vindt u onder andere bijna alle artikelen die ooit in de papieren Vrijbrieven zijn verschenen. Onze nieuwe webhoster heeft gevolg gegeven aan onze wens deze site op een aparte server te laten draaien. Hierdoor is het anders dan in het verleden mogelijk uit te wijken naar een aparte site waar we, indien de Vrijspreker langere tijd down is, onze boodschap alsnog op kwijt kunnen. Deze site is libertarian.nl. We nodigen u uit deze eens te bezoeken, over een veelheid aan onderwerpen vindt u daar libertarisch commentaar. Voor libertarisch commentaar op de actualiteit is Vrijspreker de meest geschikte site.

3 REACTIES

  1. @Aequitas [1]: We staan wel voor de zomerdip waarin aandacht voor deze site altijd afneemt. Ben benieuwd hoe we deze doorkomen in combinatie met de downtime die ons hoe dan ook publiek moet hebben gekost. Echt hard groeien doen we overigens niet.

  2. Beste Ratio,

    De zomerdip is van toepassing op alle politieke partijen. De downtime heeft ook veel vraagtekens opgeroepen in die zin dat men zich bewust werd van de extra-toegevoegde-waarde die de Vrijspreker levert aan de bestaande discussies in de samenleving.

    En in de tussentijd zou LP, gedurende het zomer recess de weeffouten uit het progamma kunnen halen.

    Ik ben er van overtuigd dat steeds meer mensen de vrijspreker zullen gaan lezen.

Comments are closed.