De LP wil in iedere kieskring deelnemen aan de verkiezing. Helaas wordt het nog een spannende actie. Men is nu bezig met de daadwerkelijke verklaringen te tekenen. Acht van de 20 kringen zijn binnen (qua toezeggingen, de daadwerkelijke verklaringen druppelen thans binnen). Voor 5 kringen lijkt het geen probleem te worden, daar staat men op 25, 27 (3 maal) en 29 toezeggingen. Blijven 6 kringen over waarbij zeker in 5 kringen het noodscenario van stal gehaald lijkt te moeten worden.

Als eerste plaatje de kieskringen waar 30 toezeggingen of meer zijn of die daar tegen aan zitten. De groene cirkels zijn binnen, de blauwe cirkels zijn kieskringen waar 25 of meer toezeggingen binnengekomen zijn. Deze kringen zullen dus naar alle waarschijnlijkheid gaan lukken zonder toepassing van een noodscenario.

Nog even voor de goede orde. Door een ondersteuningsverklaring te tekenen geeft men aan dat men het een goede zaak vindt dat de LP deelneemt aan de verkiezingen. Dit hoort plaats te vinden in de laatste week van juli op het gemeentehuis waar men staat ingeschreven. Meer info op de site van de LP.

 

De kieskringen rondom Den Haag zijn allen binnen, echter kruipt Den Haag maar langzaam verder, van 21 zijn ze nu naar 24 gegaan.

De gele kringen zullen dus waarschijnlijk binnen gehaald worden via het noodscenario. Dit betekent in het gemeente huis bezoekers aanspreken. Een zeer noodzakelijke taak! Veel handen maken hier licht werk, als je dit samen met iemand anders kan doen is de drempel om deze actie uit te voeren veel kleiner. Vandaar dat het prettig is als er mensen zijn die hier willen steunen. Als u hier wil helpen, meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan op de website van de LP. U kunt ook mailen naar osv@libertarischepartij.nl

De BES eilanden worden via een apart traject benaderd waarover later wellicht een artikel wordt gepubliceerd.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

bronvermelding: bron van de kaart is het CBS

21 REACTIES

 1. Waarom investeren jullie toekomstige politici niet? Als je wat geld stopt in radio en tv-zendtijd om zo het publiek warm te laten lopen voor de LP, kan je dit gemakkelijk terug verdienen eenmaal plaats hebbende genomen in een 2e Kamer. Niet te spreken over eventuele deelname aan het EP. Dat is helemaal kassa heb ik begrepen.

  Dus, diegenen die verkozen willen en denken te worden, stop je geld in positieve PR voor de LP, en als je dan verkozen bent, heb je dat geld, ten koste van de Belastingbetaler (maar je bent dan politicus, dus who cares), dat dan weer wel, zo weer terug.

  Rechtse Rakker [2] reageerde op deze reactie.
  Aequitas [6] reageerde op deze reactie.

 2. @Egor [1]:

  Daarbij ga je ervan uit, dat het geld voor het oprapen ligt. Bovendien vind ik, dat je niet van mensen de mensen op de LP-lijst alles kunt verwachten. Laat gewoon IEDEREEN zijn steentje bijdragen of dat nu via vrijwilligerswerk, een donatie, het tekenen van een ondersteuningsverklaring of op een andere manier is. Je kunt niet van enkelingen verwachten, dat ze alles voor hun rekening nemen.

  Egor [9] reageerde op deze reactie.

 3. Kieskring 17 zal straks +1 hebben. Ik ga zo naar het gemeentehuis met de verklaring.

 4. Iets anders. Toegezegde ondersteuningsverklaringen zijn nog geen ingediende ondersteuningsverklaringen. Het werkelijke probleem zou dus nog wel eens veel groter kunnen worden voor de LP.

  Ik ga de partij een handje helpen door in een andere regio te gaan flyeren. Misschien een idee, als meer mensen dat gaan doen? Vanachter de computer redt de partij het namelijk niet…..

 5. @Rechtse Rakker [2]:
  Waarom kan ik niet van enkelen verwachten dat ze alles voor hun rekening nemen? Nu klink je bijna als een doorsnee politicus die het over “solidariteit” heeft!
  Je roept hier toch zeker niet op tot een verplichte bijdrage aan de eventuele investering van de LP om zendtijd in te kopen?

 6. vanmorgen naar de deelraad in amsterdam gegaan teneinde een ondersteuningsverklaring te laten legaliseren. dit schrijf ik niet om mij op de borst te kloppen, zo van kijk eens hoe goed ik bezig ben,
  maar om het volgende. mij aangemeld hebbende bij de balie. werd ik doorverwezen naar een loket, alwaar een (overigens erg aardige)
  dame zat, en daar alleen zat om OV te verwerken. tevens was zij tegelijkertijd bezig een tweetal andere dames in te werken in het
  OV-wezen. dus: tijd voor de LP.nb: de deelraad moet drastisch bezuinigen.

 7. @alida [14]:
  Gaap. Dat staat er ook niet. Er staat: “Wie wil komen om te werken is welkom. De rest komt bedrogen uit, want er staat geen zak geld klaar omdat we alle uitkeringen en subsidies gaan schrappen”.

  Kortom: Eérst de verzorgingsstaat afbreken, dán pas de grenzen open.

 8. @Eddie Willers [12]:

  reden te meer om op de LP te stemmen. in een supermarkt gooien ze meteen een kassa open. ambtenaren lunchen lekker door. monopolies zijn slecht dus zoveel mogelijk aan de vrije markt overlaten anders betaal je 2 x zoveel voor een 2x zo inferieure dienstverlening.

 9. http://www.telegraaf.nl/binnenland/12625771/__50PLUS_in_de_problemen__.html

  50PLUS in de problemen

  AMSTERDAM – Het is twijfelachtig of 50PLUS als landelijke partij in alle kiesdistricten kan meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september

  Binnen een week heeft de partij dertig steunverklaring nodig in alle Nederlandse kieskringen, waaronder ook het 20e kiesdistrict de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Ook daar moeten dertig personen naar het stadhuis om een steunverklaring te tekenen voor 50PLUS.
  Of dat gaat lukken is volgens partijvoorzitter Jan Nagel nog maar de vraag. “Men kan toch moeilijk verwachten dat wij persoonlijk naar Bonaire gaan om dat te regelen.

  …………. Het is een bezopen bureaucratische maatregel die nieuwe partijen ernstig dupeert”, aldus Nagel. …………

  Als de partij niet voldoende handtekeningen verzameld, kan er in het betreffende district niet op 50PLUS worden gestemd.

  Alle nieuwe partijen die willen meedoen aan de verkiezingen, moeten in alle kieskringen dertig handtekeningen ophalen.

  Sinds afgelopen dinsdag hebben ze daar één week voor.

  Partijen die al vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer hoeven dat niet.

 10. Ik denk dat niemand zich treurig hoeft te voelen als de LP niet eens genoeg ondersteuningsverklaringen haalt, want dan zat 1 zetel er zeker niet in. Het blijkt dan dat er in NL gewoon nog niet genoeg libertariers zijn. Wellicht had de LP beter eerst als lokale partij kunnen beginnen. Je moet toch een zekere kritische massa behalen om iets te kunnen veranderen. Ik vraag mij wel af of een ondersteuningsverklaring geldig blijft of dat er bij een volgende deelname deze weer opnieuw ondertekend moet worden.

  PJMan [19] reageerde op deze reactie.
  Nick [20] reageerde op deze reactie.

 11. @Nick [20]:
  Nou moet je niet mij een beetje de les gaan lezen, want ik heb netjes mijn ondersteuningsverklaring ondertekend. Feit blijft dat het libertarisme op dit moment een zeer impopulaire boodschap is.

Comments are closed.