De VVD tracht één van de geneugten des levens te verbieden: handmatige hoogtepunten in massagesalons. De gewone prostitutie wordt al steeds lastiger gemaakt met alle hinder voor de arme dames van dien. Door ramen te sluiten betalen de dames een vermogen aan huur voor een raam en door registratieplichten gaan tallozen ondergronds. Bovendien worden zo nu en dan handenvol klanten opgepakt en gemangeld en worden cijfers over mensenhandel schromelijk overdreven. De massagesalons trachten natuurlijk dit gat in de markt (of liever: het verwijderen van gaten in de markt) op te vullen.

Men kan zich afvragen wat er zo slecht is aan massages waarbij de masseuse de klant even dit extra moment van ontspanning aanbiedt. De klant is ongetwijfeld bereid er extra flappen voor neer te leggen en de masseuse kan zich toeleggen op reguliere massages of op deze vorm. Ze is tenslotte vrij haar beroep te kiezen en als ze dit niet wil doen beveel ik haar ten zeerste aan het na te laten.

Opmerkelijk is dat de VVD met dit belachelijke plan komt. Worden deze lieden niet geacht liberaal te zijn? Je zou dan verwachten dat een vrouw met haar lichaam mag doen wat ze wil. Dat ze dat met haar geld niet mag, dat is bij de VVD net zo goed het geval als bij de rooien. Nu wil de VVD zelfs controle over haar lichaam uitoefenen. VVD, schrap dat ‘vrijheid’ uit uw naam!

De methode die de VVD wil hanteren is ook nogal vreemd. Ze willen controleurs inzetten die een massage ondergaan om te kijken of er geen sexuele handelingen worden aangeboden. Wat een rattenstreek! Bij werk dat zo intiem is als een massage – de masseuse is immers intensief met het lichaam van de klant bezig – dient er onderling vertrouwen te zijn. Het beschamen van dat vertrouwen is ronduit gemeen. De overheid draait voor luizestreken zelf zijn hand blijkbaar niet om.

Eenieder is vrij om te doen met zijn of haar lichaam wat hij of zij wil. Dat lijkt een waarheid als een koe, maar u ziet, blijkbaar denken onze volksvertegenwoordigers daar heel anders over.

Ik wil de volksmenners van de VVD en anderen die het hiermee eens zijn nog slechts matige hoogtepunten toewensen.

21 REACTIES

 1. Het Over-Correcte Politieke Crapai heeft liever dat kindertjes verkracht worden. Zo’n verbod staat trouwens goed voor VVDers als ze vooraan in de Kerk zitten. Dit laat me denken aan ‘Malle Babbe’ van Rob de Nijs.

 2. Allicht, bepaalde politiek correcte stokpaardjes zoals de samenwerking tussen feministen en bepaalde religieuze fundamentalisten hebben altijd voorrang.

 3. ik lees….
  Eenieder is vrij om te doen met zijn of haar lichaam wat hij of zij wil. Dat lijkt een waarheid als een koe, maar u ziet, blijkbaar denken onze volksvertegenwoordigers daar heel anders over.

  De koe mag dat , maar wij geciviliseerde wezens ,
  hebben zo iets als fatsoen .

  Ik lees ….Nu wil de VVD zelfs controle over haar lichaam uitoefenen. VVD, schrap dat ‘vrijheid’ uit uw naam!

  Dat is natuurlijk kwatsch in het kwadraat !
  Que Sera Sera [4] reageerde op deze reactie.
  Igor [6] reageerde op deze reactie.
  MMAP [8] reageerde op deze reactie.
  Reteip [18] reageerde op deze reactie.

 4. @keuleniscool [3]:

  Zojuist gesproken met mijn achterban… 1000+ koeien …liggend op de grond en nadat ze weer op hun vier poten stonden toen het lachen verstomde herhaalde ze in koor….”maar wij geciviliseerde wezens” met een poot wijzend naar mij… en ze zijn correct… het menselijk ras is absoluut een lachertje….

  We gooien bommen, schieten, stenigen, vieren delen, martelen, vergassen, verbranden en weet ik nog meer omdat we zo geciviliceerd zijn.

  Laat een ierder doen wat hij wil zolang de ander daar in toestemd…

  Vrijheid is vrijheid .. al het andere is dwang…

  gijs van meeteren [5] reageerde op deze reactie.

 5. @gijs van meeteren [5]:
  Heb je niet goed gelezen Gijs, Que’s reacties was op “wij geciviliseerde wezens” en wij de “mensheid” zijn inderdaad niet bijzonder geciviliseerd, hij zegt niet er geen geciviliseerde mensen zijn maar gaat gewoon mee in de “wij” van keul.

 6. @keuleniscool [3]:

  Ik lees ….Nu wil de VVD zelfs controle over haar lichaam uitoefenen. VVD, schrap dat ‘vrijheid’ uit uw naam!

  Dat is natuurlijk kwatsch in het kwadraat !

  Leg nu eens haarfijn uit WAAROM dat “kwatsch in het kwadraat” is. Met argumenten i.p.v. weer zo’n inhoudsloze trol-opmerking. BEREDENEER en ARGUMENTEER eens iets, keuleniscool. Volgens mij heb je het ergens in Keulen horen donderen en in al jouw naïeviteit vond je dat cool.

 7. Met het artikel ben ik het in grote lijnen eens. Iedereen moet met zijn of haar lichaam kunnen doen wat die wil. Deze maatregel past weer prima in het VVD-beleid om op ieder denkbaar beleidsterrein de vrijheid van mensen te beperken.

  Maar toch nog een vraag. De auteur stelt in het stuk:

  “Bovendien worden zo nu en dan handenvol klanten opgepakt en gemangeld en worden cijfers over mensenhandel schromelijk overdreven.”

  Hoe kom je erbij dat cijfers over mensenhandel “overdreven” worden? Heb je daar een onderbouwing van? Dit is namelijk nieuw voor mij.

 8. @gijs van meeteren [5]: Ja, de “we” en “wij” slaat natuurlijk niet op die mensen die zich ontrekken aan het betalen van belastingen.

  Al die wel betalen helpen mee aan ฆาตรกรรมแก๊สอีกสารพิษ,การไตรมาส.

  Dit maal schrijf ik het maar in mijn tweede thuisland taal zodat de hier aanwezige ข่มขืนว่ามด zich niet meer voelen aangesproken.

  Mijn excuses als mijn Nederlands een beetje achterblijft.

  gijs van meeteren [14] reageerde op deze reactie.

 9. Heb ook wel artikels in deze trend gemaakt. Het is schandalig dat de overheid denkt dit te kunnen verbieden en sturen, wat mensen met hun lichaam doen.

  En dan de controleurs… hahaha, als mevrouw aan de piemelorus komt wordt ze dan beboet? ongehoord, schandalig!

  Voor de auteur..
  “klant is ongetwijfeld bereid er extra flappen voor neer te leggen “heheh had de zin verwacht extra flappen om te fappen neer te leggen hahaha.

  Nee dit is weer een voorbeeld dat de VVD zo rood is als de tomaat van roemer.

 10. Raar dat er in deze sexueel “vrije” tijd zo sterk tegen prostitutie wordt geageerd. Grappig om zien dat de overheid dezelfde betuttelende moraliserende anti-sex-strijd blijft voeren als vroeger, alleen met andere “argumenten”. “mensenhandel” dit keer, in plaats van “zonde”, maar wel met hetzelfde effect.

 11. @Que Sera Sera [10]:

  Dank voor je excuses hoor. Begreep best wel dat je met “we” niet alle mensen bedoelt. Alleen dat “we,” of nog erger, dat “ze” (“ze doen maar” bijvoorbeeld) ontlokt bij mij soms een ironische reactie. Excuus van mijn kant dat je dat niet begrepen hebt. Ik bedoelde er niks kwaads mee in ieder geval, Que Sera Sera.

 12. Die ‘controleurs’ gaan natuurlijk terugkomen en houden hun mond als ze ‘gratis’ mogen. Hoe creëer ik een tak van ‘misdaad’ én corruptie in één snelle les. Als er niet genoeg overtreders zijn, dan maak je die gewoon. En ondertussen groeit de staat met weer een zootje nieuwe ‘handhavers’ (pun very much intended).

 13. En de controleurs, zijn dat de VVDers? hahahahah, de smeerlappen!!

 14. Ik zie de vacatures wel verschijnen.
  Massage salon controleur. Top salaris ( ambtearen he) gegaranderd pensioen.
  Secondaire arbeidsvoorwaarde, gratis massage met happy ending op voorwaarde dat je daarna de vrouw een boete geeft.

  Omgekeerde wereld eigenlijk, geef je iemand een massage omdat hij het wil, fap je effe aan z’n garnaaltje voor wat extra ontspanning, en moet je HEM nog betalen ook nog eens.

  Ongelofelijk

 15. @keuleniscool [3]:

  Het is nou eenmaal zo dat mensen lichamelijke behoeftes hebben, dat zit erin gebakken. Je kan het wel ontkennen maar je maakt jezelf gewoon belachelijk. Prostituee is zo ongeveer het oudste beroep ter wereld, na jager en verzamelaar.
  Als je zulke hand en span diensten wil verbieden uit ‘goed fatsoen’ dan heb jij zeker nooit seks? Nooit na een avondje stappen een meid mee naar huis genomen en de volgende ochtend het gat vd deur aangewezen? Tenslotte is dat nog veel minder fatsoenlijk dan een happy ending. Maar dat scheelt, één man minder om mee te concurreren 😆
  Jouw wereldbeeld is nogal utopisch denk ik. Kijk wat er gebeurde met de drooglegging in de VS, dat was DE initiator van de amerikaanse mafia. Verboden werken criminaliteit in de hand.

 16. Ik ga ambtenaar worden. Heerlijk je iedere dag door 5 verschillende masseuses laten verwennen, en daar nog fors voor betaald worden ook. En mocht de dame in kwestie wel appetijtelijk zijn maar geen happy ending geven, dan kun je de volgende week terugkomen voor herhalingscontrole. Het lijkt me de ideale baan.

 17. Heeft iemand een idee hoe dat zit met die cijfers over vrouwenhandel die volgens de auteur “overdreven” worden. Klopt dat?

 18. Eigenlijk is dat voor de overheid niets minder dan controle op zwartwerk, iedere “extra” handeling die nog enigzinds in de taboe*-sfeer hangt (*algemeen sociaal aanvaard : JA maar blijft toch, emotioneel geladen), opsporen en beboeten als criminele discrepantie. Soms vermoed ik dat overheid en bankiers met hun fiat-munt niet tolereren en vooral ontmoedigen dat dit soort “veralgemeende” ruilhandel zou ontstaan obv diensten (zwarte economie) die het daglicht niet mogen zien. Zwartgeld dat hierbij in circulatie komt en dus koopkracht is een reden te meer om vrouwenhandel in de MSM als afschrikmiddel te gebruiken en een gespecialiseerd ambtenarenapparaat mee uit te bouwen…

Comments are closed.