Het kan niet op in dit NEE-DDR-land. Men weet weer een belasting te verzinnen.

Omdat de verkoop van media-dragers als beschrijfbare CD’s en DVD’s blijkbaar terugloopt, vermindert ook de hiermee opgehaalde belasting. U weet wel: omdat die media-dragers de mogelijkheid geven om muziek en andere dingetjes van anderen te kopiëren, moeten we allemaal belasting betalen als we die media-dragers kopen. Ook als u er uw eigen documenten, foto’s of zelfgemaakte muziek op zet, betaalt u tóch die belasting.

 

Maar goed, even terug naar de titel van dit artikeltje. Blijkbaar zetten “wij met z’n allen” alleen maar gekopieerde data op onze smartphones en tablets. En dus (alsof dit een logisch gevolg zou zijn) moet er extra belasting geheven worden op deze apparaten. Als het aan “Stichting de Thuiskopie” ligt.

 

Bron: http://webwereld.nl/nieuws/111220/thuiskopie-eist-heffing-op-smartphone–tablet-en-pc.html

 

7 REACTIES

 1. Het “Pluk-vermogen” van politici is kennelijk onbegrensd.
  En het wordt niet begrensd zolang de “Slaaf-heid” van “de burgers” niet is uitgeput.
  En dat is nog lang niet het geval. Een volk dat zo gemakkelijk 40 miljard gaat betalen, (ESM) maakt natuurlijk geen stampij voor een paar euro.

  zeekomkommer [7] reageerde op deze reactie.

 2. Ik heb een hekel dit soort instellingen.Dit was vroeger ook met het kijk en luistergeld… als je kon aantonen dat je geen tv had kon je er onderuit… maar ze gaan er gewoon van uit dat iedereen er gebruik van maakt en hebben dat nu standaard in de belastingen verwerkt, buiten het oog om(want mensen vergeten snel). En dit gaan ze ook doen met kopiëren verwacht ik. (kopiëren is immers een breed begrip)

  Meneer Storm [6] reageerde op deze reactie.

 3. Typisch Nederland op zijn smalst. Neem een zelfstandignaamwoord en plak daar het woord belasting aan vast en voila, we hebben weer een nieuwe belasting. De Roverheid noemt dat bezuinigen.

 4. Maareh, wat gaat het gemiddelde dan eigenlijk worden?
  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik op alle twee m’n smartphones geheugen kaartjes van ieder 2 GiB. Op m’n laptop kan wat meer data kwijt. Ik heb geen kabel of glasvezel, maar een ouderwetse verbinding waardoor ik niet in staat ben veel materiaal te downloaden.

  Meneer Storm [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Erg zuinig [4]: Alles over de auteursrechtMAFIA op de volgende pagina’s:
  http://tinyurl.com/bqd4pp8
  Het moet onderhand voor iedereen duidelijk zijn dat deze stupide geldophalers* geen enkele bevoegdheid hebben. Reageer NIET op hun post, want dat is voor hun het sein dat u accoord gaat met hun “voorwaarden” en die deugen voor geen meter.
  *je hebt in dit land 2 soorten mensen: degenen die geld vragen en degenen die betalen(meestal zonder na te denken ook nog).

Comments are closed.