Gisteren bij Knevel-TV een lijsttrekkersdebat gezien. Was het interessant? Niet echt, want veel nieuws kwam er niet uit. Dat alle debaters het allemaal in uw belang deden, wisten we al, net als de meeste andere punten.

Was het leuk? Dat hangt af van hoe je er naar kijkt.

 

Zie je het als een debat van de NL-elite die straks het land wil gaan leiden, dan is het een diepe ontgoocheling en teleurstelling. De elite van de natie die daar stonden te onthullen dat enkelen (??) van hen leugenaars zijn die daar voor het forum van potentiële kiezers staan te liegen. Terwijl andere deelnemers onwaarheid vertellen!!

Maar zie je het als een debatingclub van middelbare scholieren, dan waren er wel leuke momenten en werd er zulke onzin verteld dat je wel moest lachen. Overigens met pijn in het hart  omdat er toch het gevaar is dat goedwillende kiezers het allemaal geloven.

Een irritante woordverdraaiende truc die ze allemaal gebruiken is praten over “Europa” terwijl ze EU(SSR) bedoelen, Bvb “Wij hebben Europa nodig!”. Hebben WIJ ook Limburg nodig? Hadden de Batavieren Europa nodig toen ze hier emigreerden?

Europa is een stuk grond dat die naam heeft. Die grond is er altijd geweest en zal er altijd blijven, Daar kunnen al die politici niets aan veranderen.

Wat wel kan veranderen is of de inwoners op grondstuk Nederland zichzelf ondergeschikt maken aan “Brusselse politici” en daar miljarden aan blijven en gaan betalen, of dat die inwoners blijven handelen als vrije mensen!

Het gros van debaters gaat dan met onwaarheden strooien die ze niet eens proberen te bewijzen:
–Door Europa (bedoeld is EU) verdienen WIJ jaarlijks 150 miljard
–Dank zij Europa (bedoeld is EU) hebben WIJ anderhalf miljoen meer banen.
–Buma:”De concurrentie in de wereld kunnen WIJ niet in ons eentje!” (Begrijpt u waarover ze kletsen?)

Wilders maakt duidelijk dat Nederland al voor 150 miljard in de schuld zit alleen om zwakke eurolanden te redden, Waarop Rutte stelt dat we wel moeten doorgaan want anders zijn onze pensioenfondsen hun spaargelden kwijt.

Niemand praat over de stommiteit om pensioengelden te investeren in failliete landen als Griekenland!

En dan Rutte: “WIJ wilden meer begrotingstoezicht, en dat hebben wij bereikt”.  Wat ze bereikt hebben is dat de Nederlanders nog meer slaaf geworden zijn van de EU!

Een leuk filmpje tot slot over een vrachtwagenchauffeur die veel op Scandinavië reed.
Die man doet dat al 22 jaar en dan beweert  een deel van onze intelligente wouldbe leiders (o.a. Buma) dat die man zijn baan aan de EU heeft te danken.
Daar heeft de EU helemaal niets voor gedaan. Net als ze niets gedaan hebben aan die andere anderhalf miljoen banen. (Met uitzondering dan van de honderden bannen van EU-ambtenaren en politici).

Zelfs niet het gemakkelijker maken van grensovergangen want dat is alleen maar gekomen doordat overheden hun barrières hebben verminderd. En daar zal de Economische Gemeenschap (nog vóór de EU) mogelijk in gestimuleerd hebben.

Uiteindelijk heeft de chauffeur zijn baan te danken aan de ondernemers die in Nederland of elders producten hebben gemaakt, waarvoor zij, of weer andere ondernemers, mensen in Scandinavië interesseerden om er voor te betalen. Met euro’s, Kronen, dollars of wat dan ook.  ——————————

Meer EU feiten in:
https://www.vrijspreker.nl/wp/2012/08/de-eurowaanzin-van-de-wientjes/comment-page-2/#comments

 Zorg asjeblief dat Nederland uit die euro /EU stapt. Stem daarom zeker niet op VVD, CDA, PvdA, D66 of GL.

13 REACTIES

 1. de echte jokkebrok mocht opstaan. Inkoppertje Samson, maar te duidelijk door opdondertje ingestudeerd.

 2. waarom stemmen? om de democratie te eren toch? of om op LP (zonder F) te stemmen…..We willen allemaal wel in Dubai of Monaco wonen met een wereldbekende buurman, gewoon een lamme tennisser of een gedopeerde wielrenner 😉

 3. “Foute investeringen in obligaties van b.v. Griekenland door Pensioenfondsen !”
  Pensioenfondsen worden bestuurd door leden van de FNV (werknemers) en VNO/CNV (werkgevers).
  Bij de FNV zitten de zakkenrollers van de PvdA en bij de VNO/CNV moet U rekening houden met het niveau ‘Kluk Kluk’ (Wientjes) !
  Van deze combinatie: rover versus domkop kun je toch niets verwachten !
  Meer lachwekkend: Bij de FNV moet ‘excuustruus’, ‘onze JETTE’ de gerezen problemen oplossen !
  Kunnen wij ons misschien niet beter aansluiten bij Bulgarije ??

 4. AANVULLING uit NOS 31 sept: (onderstreep door mij)

  “VVD geeft fout Rutte toe:

  De VVD erkent dat niet alle uitspraken van VVD-leider Rutte in het debat van gisteren klopten.
  Het campagneteam geeft tegenover de NOS toe dat de economie ook in de plannen van de PvdA groeit. Gisteren zei Rutte bij Knevel en Van den Brink nog dat de economie bij de PvdA krimpt. . . . . .I
  De VVD geeft vandaag ook toe dat de suggestie van Rutte dat de PvdA hogere belastingen voor bedrijven wil invoeren, genuanceerder ligt.
  Geplakt uit http://nos.nl/artikel/413179-vvd-geeft-fout-rutte-toe.html?utm

 5. NOG EEN AANVULLING die aangeeft hoe het volk wordt voorgelicht.
  Gaat u nog stemmen?

  Zie Nos 31 aug.
  De ziekenhuizen in Eindhoven zeggen dat de uitspraken van PvdA-lijsttrekker Samsom in het debat van Knevel & Van den Brink feitelijk onjuist zijn.

 6. Nog steeds kijk ik de debatten voor de lol.
  Eigenlijk wacht ik op een rel van Wilders, hoewel dit nog niets voorstelde. Ik kan er regelmatig om lachen.
  Hoewel je eigenlijk moet gaan huilen als je ziet dat al deze onbenullen de toekomst van Nederland gaan bepalen.
  Nederland is wel heel diep gezonken dat we hiermee de oorlog moeten winnen.
  Niet stemmen is in dit geval een optie omdat je dan dit zooitje niet jouw toestemming geeft met dit corrupte systeem door te gaan.
  En voor een Libertarische samenleving hebben we ook de LP niet nodig omdat burgers dit ook onderling kunnen afspreken.
  Echter, volgens mij heeft misschien 1% hier wel eens van gehoord, dus dat gaat hem ook niet worden.
  Dus juist nu hebben we de LP wel nodig om het gedachten goed uit te dragen en bekend te maken. Krijgen ze die kans dan kunnen Nederlanders volgende keer echt kiezen en kunnen ze in die tijd ook bewijzen waar ze voor staan en voorstellen doen om bestuurslagen op te heffen en de EU te verlaten.
  Ik voorspel u dat de socialisten weer aan de macht komen.
  Onze toekomst gaat er dan wel heel erg donker uitzien.
  Heel onze opgebouwde welvaart zullen ze weggeven en armoede zal ons deel zijn.
  Ik vind, geef dan de LP de kans een tegen geluid te laten horen,want alleen in de kamer kunnen ze tot elke Nederlander doordringen.

 7. Goed stuk beste Hub, inderdaad ik ergerde me ook aan Buma wat betreft die vrachtwagen chauffeur. “Hij heeft zijn baan te danken aan de EU” hoe bedenk je het! Alsof er geen goederenvervoer meer bestaat zonder EU lidmaatschap. Wat ik niet begrijp is waarom Wilders niet de EEG kaart speelt, want dat ging toch prima zonder inspraak van die nieuwe beleidsmakers in BRUSSEL. Nu doen ze alsof Europa ophoud te bestaan als we uit de EU gaan.

 8. @Hub Jongen [366728]: Beste Hub,

  Ik ben benieuwd naar je artikel. Ik vind het al heel bijzonder dat er mensen zijn die niet onmiddellijk in de aanval gaan. In discussie zal ik evenwel niet treden. Discussies zijn zo zonde van de energie. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn. Volg je eigen pad. Als mijn vuurtje jou niet ontvlamt, even goede vrienden.

  Neemt niet weg dat ik niet uitsluit dat ik mijn licht weer zal laten schijnen over jouw aanstaand artikel ;-). We kunnen elkaar natuurlijk wel inspireren!

 9. @alexander [366721]: niet PVV stemmen is stemmen voor de EUSSR, je kan wel principieel tegen zijn maar daar heeft de elite lak aan, zij gaan echt niet stoppen met het EUSSR project als maar 5% van de kiezer komt opdagen, de stemmen worden gewoon geteld en de poppetjes verdeeld…

  • Lees anders even m`n hele artikel. Niet stemmen is een sterk energetisch signaal dat een bepaald bewustzijnsniveau weerspiegelt. Dat trekt de elite niet. Zeker omdat dat bewustzijnsniveau ook op vele andere manieren zich zal manifesteren, zoals meer liefde, gelijkheid, delen, waarheid en vrijheid. Dan kan 5% over poppetjes verdeeld worden maar 95% trekt zich er niks meer van aan.

 10. Gisteren ook weer, niet bij Knevel maar bij de KRO-NCRV, waar Pechtold tegenover een aantal PVV achterban aan tafel zat. Eén van die mensen wist hem het echt serieus moeilijk te maken met het grooste gemak, zo leek het. Als die in de Tweede Kamer had gezeten, was de PVV echt een flinke sprong omhoog gegaan. Pechtold eruit lullen is iets wat niet iedereen zomaar lukt.

  De vraag die er bij mij nog wel restte, was dat Pechtold eigenlijk een diepere vraag had kunnen worden gesteld: waarom, als Democraat, ben je voor een ondemocratisch Europa? Waarom druis je zo tegen je democratische principes in om lid te willen zijn van iets wat alles behalve democratisch is. Ik denk dat hij hoopt het te kunnen veranderen maar ik vraag me echt serieus af of hij daarvoor in de positie is, als klein “Nederlandje”. Als dat anders uitpakt, zit je verder in de ESM en andere zaken.

  Ook Pechtold noemde “Europa” als 1 ding, en niet iets wat uit afzonderlijke zaken bestaat zoals de Euro, de EVA, waarvan de laatste bouwstenen de molenstenen om de nek van Nederland zijn gebleken. Als die zouden worden afgebouwd zou de EU weer leuk worden.

Comments are closed.