woensdag, 1 augustus 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

31 juli Libertarische Partij Persbericht

De Libertarische Partij doet in alle kieskringen mee aan de verkiezingen
De Libertarische Partij (LP) heeft genoeg ondersteuningsverklaringen om op 12 september in alle 20 kieskringen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer mee te mogen doen. Dit betekent dat voor het eerst sinds 1994 in Nederland een libertarische partij meedoet aan de landelijke verkiezingen. De partij, die streeft naar een minimale overheid, voert campagne met de slogan ‘De overheid is het probleem, niet de oplossing.’

Lijsttrekker Toine Manders

De voorzitter en lijsttrekker van de LP is de Haagse jurist Toine Manders. Hij steekt dinsdagavond zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: ‘Het is geweldig dat deelname van de Libertarische Partij aan de verkiezingen nu zeker is!’ Manders dankt zijn campagneteam: ‘Ik heb er nooit aan getwijfeld dat het ons samen zou lukken. Ik wil alle mensen die zich hiervoor hebben ingezet, van Groningen tot Zeeland, en van Limburg tot Bonaire, bedanken voor hun toewijding. Zonder al die inspanningen hadden we deze eerste stap naar een vrijer Nederland niet kunnen zetten.’

De eerste libertarische partij in Nederland
Het libertarisme is een politieke stroming, die zowel in Nederland als internationaal veel aanhangers heeft, waaronder de Amerikaanse presidentskandidaat Ron Paul. De Libertarische Partij, die de campagne ingaat met de slogan ‘de overheid is het probleem, niet de oplossing’, staat voor het vergroten van individuele vrijheid, het verkleinen van de overheid, en het minimaliseren van belastingen en regelgeving.

Toine Manders, Voorzitter/Lijsttrekker Libertarische Partij

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Overheid, Politiek, Rechten, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Pendragon schreef op : 1

  Proficiat, welkom bij de andere 21 partijen.
  Succes in de verkiezingen. Ik doe er niet meer aan mee.

  Wees lief voor uw dierbaren.
  Pendragon

  R. Hartman [2] reageerde op deze reactie.

 2. R. Hartman schreef op : 2
  R. Hartman

  @Pendragon [1]: Welke andere 21 partijen? U bedoelt die ene partij, onder 21 naampjes die allemaal min of meer hetzelfde willen? De symptoombestrijders en probleemvergroters?

  Sorry, maar daar hoort de LP dus niet bij. De LP maakt een einde aan eenpartijstaat Nederland en geeft de burger weer echt iets te kiezen.

  Stem LP, of stem niet!

  Zo simpel is het.

  Pendragon [4] reageerde op deze reactie.

 3. Gerard schreef op : 3

  Jammer dat de media deze stroming nog steeds op grote schaal negeren. Iemand iets gelezen van de Ron Paul manifestatie in Polen in de media? Negeer maar dood. De revolutie is nu pas aan het ontstaan.

 4. R. Hartman schreef op : 5
  R. Hartman

  @Pendragon [4]: Dat moet u uiteraard geheel zelf weten, maar het druist in tegen het libertarisme van Rothbard:

  [T]he abolitionist always holds high the banner of his ultimate goal, never hides his basic principles, and wishes to get to his goal as fast as humanly possible. Hence, while the abolitionist will accept a gradual step in the right direction if that is all that he can achieve, he always accepts it grudgingly, as merely a first step toward a goal which he always keeps blazingly clear. The abolitionist is a “button pusher” who would blister his thumb pushing a button that would abolish the State immediately, if such a button existed. But the abolitionist also knows that alas, such a button does not exist, and that he will take a bit of the loaf if necessary – while always preferring the whole loaf if he can achieve it.

  LP stemmen telt als

  a gradual step in the right direction

  .

  Het citaat komt uit Rothbard’s essay Do You Hate the State?

 5. Lucius schreef op : 8

  @Pendragon [4]: You don’t do politics, that’s ok, politics will keep doing you.