Ik probeer de publieke omroepen zoveel mogelijk te ontlopen. Ik mis daardoor een heleboel zielige mensen propaganda en collectivistisch geblaat. Voor vanavond zal ik wellicht een uitzondering maken, Toine Manders spreekt namelijk op radio 1. Hij verdedigt van 18:30 tot 19:00 de stelling “De overheid is het probleem” in het programma “De avondspits” met Joost Eerdmans. Het kan best interessant zijn om te horen hoe de oud Fortuynist Eerdmans Toine gaat ondervragen.

19 REACTIES

 1. De bellers dragen tot nu toe niks zinnigs bij. En eentje die reclame gaat zitten maken voor de Piratenpartij.

 2. Alle bekende clichés en misvattingen komen weer voorbij. En Toine krijgt nauwelijks de kans om te reageren.

 3. Alle emo-standaardreacties passeren de revu, mensen hebben geen idee waar ze het over hebben.

  Toine verwoord zich prima.

 4. Tsja… toch nog één beller die het met Toine eens was.

  Verder was het een triest eenrichtingsverkeer aanval op de LP.
  Maarja, was te verwachten in een uitzending van 20 minuten waarin veel bellers aan bod moeten komen.

 5. Toine kreeg echt weinig spreektijd en kon onmogelijk een goede respons geven op al die emo-standaardreacties.

  Kritiekpuntje wat ik in een ander topic al aanhaalde: vergelijk niet met Monaco of een ander klein landje. Dat is geen handig argument.

 6. Hele slechte uitzending. Achter elkaar emotionele luisteraars aan het woord laten, zonder Toine te laten reageren. Heel erg triest…

 7. Ik vond het wel meevallen hoe negatief het was. De reacties hier lezend bereidde ik me voor op iets vreselijks, maar na het luisteren keek ik nogmaals naar de reacties en bleek dat het eigenlijk alleen de heer Wijma was die het een drama vond.
  Radio op deze manier gaat nu eenmaal snel, maar ik vond niet dat de LP er slechter uitkwam dat erin ging. Een beetje positiviteit graag Andries!
  Bedankt!

  R. Hartman [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Rutger [12]: Ik ben met u eens dat de LP er niet slechter uitkwam dan ze erin ging. Neemt niet weg dat het format van het programma dramatisch slecht is.

  Voor een (m.i.) erg goed en objectief dubbelinterview van Toine Manders en Dirk Poot moet u niet bij de PO of de commerciëlen zijn, maar bij de lokale omroep van Westerwolde. Nadat al eerde een lokale omroep één van de betere interviews had verzorgd is dit echt een topper.

  Rechtse Rakker [14] reageerde op deze reactie.

 9. @R. Hartman [13]:

  “Ik ben met u eens dat de LP er niet slechter uitkwam dan ze erin ging.”

  Het voordeel van media-aandacht, zoals dit is dat hopelijk sommige luisteraars geinteresseerd raken en gaan googlen op Libertarische Partij en hopelijk bij Vrijspreker uitkomen… (Het gaat immers om het gedachtegoed en niet om de partij.)

  Maar het format is verder inderdaad bedroevend slecht.

  Vic [18] reageerde op deze reactie.

 10. Over debatten gesproken. Is er nog ergens een geluidsopname of video van het debat van Hoc Volurunt met die D66 troela?

 11. Voor de LP valt er met wat meer bekendheid in deze fase bijna alleen maar te winnen, dat is waar. Ik vrees dat de opmerkingen van de bellers behoorlijk kenmerkend zijn voor de gemiddelde kiezer en Toine kreeg nauwelijks de kans om de luisteraar aan het denken te zetten. Hopelijk zijn er toch wat nieuwsgierigen wakker geschud.
  Teruglezend zie ik niet dat ik de enige was die het een slechte uitzending vond.

  Rechtse Rakker [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Andries Wijma [16]:

  “Ik vrees dat de opmerkingen van de bellers behoorlijk kenmerkend zijn voor de gemiddelde kiezer en Toine kreeg nauwelijks de kans om de luisteraar aan het denken te zetten.”

  Dat denk ik niet. Ik denk, dat juist de meest verstokte socialisten dergelijke uitzendingen gebruiken om hun stokpaardjes van stal te halen. Veel Nederlanders zijn socialistisch, maar ik denk wel dat er een flinke groep mensen minder socialistisch is, dan de reageerders in de uitzending. Dit is alleen een groep, die eerder luistert dan zelf reageert. Juist bij die mensen heeft het libertarisme wat te winnen.

  Andries Wijma [19] reageerde op deze reactie.

 13. @Rechtse Rakker [14]:
  En als we er hier dan eens een gewoonte van maken geinteresseerde nieuwkomers niet gelijk de tent uit te vechten dan kan er misschien zelfs wat gewonnen worden.

Comments are closed.