De LP is nu hard en enthousiast bezig met voorbereiden van actieplannen om stemmen te winnen. Een probleem daarbij is dat er nog maar ongeveer 35 dagen zijn voordat de kiezers hun stem kunnen uitbreiden. En dat terwijl de LP nog relatief onbekend is.

In die zeer korte tijd moet er dan voldoende aandacht getrokken worden, en ook nog onmiddellijk daarna, daarbij, het overtuigende bewijs dat het goed en voordelig is voor iedereen.

 

Bij het bestuderen van de speerpunten van de LP valt dan één punt op dat daarvoor uitstekend in aanmerking komt. Namelijk het AFSCHAFFEN VAN DE INKOMSTENBELASTING!

Dit zou het ENE UNIEKE AANDACHTSPUNT VOOR DE LP kunnen zijn, waaraan alle andere punten ondergeschikt worden.

Bij het noemen van dat punt in gesprekken komen meestal direct twee punten naar voren:

1.Dat is niet reëel. Dat kan helemaal niet.
2. Dat zou natuurlijk heel mooi zijn en mij inderdaad meer mogelijkheden geven.

 Wat betreft punt 1:”Het kan niet” het volgende: (in willekeurige volgorde):

–a-Het hele bedrag dat nu aan IB binnengehaald wordt, is maar ongeveer 15 % van de overheidsuitgaven.
Dit valt dus te compenseren als je bedenkt dat deze overheid wel even 40 miljard garant gaat staan voor een EU hulpfonds voor andere landen en ondertussen nog meer miljarden daarvoor in de put gooit. Technisch dus geen groot probleem.

–b-Minstens even belangrijk is dat door de ruimere beurs iedereen meer kan besteden. Daardoor wordt al een deel van die verminderde inkomsten gecompenseerd door hogere BTW-opbrengsten, en hogere opbrengsten van de vennootschapbelasting.
Nog belangrijker daarbij is dat de economie een impuls krijgt, het bedrijfsleven ruimer komt te zitten.

–c-Dat betekent meer werkgelegenheid, minder werklozen.

–d-Het hypotheekrenteprobleem is meteen opgelost, want er is niets af te rekken meer!!

–e-Er staat dan geen (minder)  straf op prestatie, want je mag houden wat je presteert!

–f-Het wordt voor buitenlandse bedrijven veel aantrekkelijker om zich in Nederland te vestigen.

–g-Het is duidelijk dat het een belangrijke concrete stap is in het oplossen van de crisis.

Wat betreft punt 2:”iedereen meer mogelijkheden” is de fantasie eindeloos.
Ook dit kan weer enorme voordelen opleveren. Investeringen en meer werkgelegenheid.

Er is DURF en VISIE nodig om dit nu te poneren. Is er daarvan nog genoeg in Nederland? Is het nog op te wekken?

Er is over dit onderwerp nog meer te zeggen, maar graag eerst uw reacties en aanvulling.
Die trachten we dan in een vervolgstuk te verwerken.

39 REACTIES

 1. @R. Hartman [30]:

  “Zolang het de staat is die in hun zakken graait vind men het normaal, zodra het een passerende overvaller is schreeuwt men moord en brand. Een merkwaardige cognitieve dissonantie, die niet te doorbreken lijkt.”

  Hiermee stel je heel duidelijk het (een van de) dilemma waar het libertarisme voor staat.

  Het is aan libertariers om dit bloot te stellen en duidelijk te maken. Dit kan voor 12 september nooit volledig lukken, maar als er nu volledig op de ene punt van de IB wordt geconcentreerd, is er de komende 35 dagen een kans.

  En natuurlijk moeten andere gerelateerde punten als sub-punt worden meegenomen.

 2. Iedereen kan iemand en alles in de grond praten maar het lost niets op als er geen acties komen. Op dit forum kunnen we zoveel willen echter de daadkracht is er wel. Op mijn werk probeer ik het nog steeds maar wordt uitgelachen of in een verdomhoekje geplaatst. Wat ze niet zien is het duidelijke bericht in onderstaande link en daar gaat het om

  https://www.youtube.com/watch?v=EHuXYcHARFY

 3. @anoniem [33]:

  Een wat? Een lijsten verbintenis met een partij die meer overheid wilt? Meer regels? Meer onderdrukking? Meer van hetzelfde alleen met een ander kapje? Vrijheid kent geen compromis.

 4. Hou toch op met dat liberale populisme gezeur en wordt eens wakker, denkt de LP nu echt dat hier de goed nadenkende Nederlands burger intrapt ? Ja als we een 2e periode wilders Rutte willen misschien maar die tijd is echt voorbij dhr. Rutte mag blij zijn als hij straks de veters mag strikken van Geert Wilders die op zijn beurt de stropdas mag knopen van de echte volksvertegenwoordiger Emile Roemer.

  Populisme heeft overigens maar één doel: volksverlakkerij, en dat heeft Nederland nu lang genoeg gezien om daar niet snel weer in te trappen.

  Alex [36] reageerde op deze reactie.

 5. @J.Snijder [35]:

  Liberale populisme? Dit zegt jij, om daarna met dom gezwets te komen over Rutte en Wilders, en te eindigen met socialistische populistisch gezeur?

  Je claimt “Populisme heeft overigens maar één doel: volksverlakkerij, en dat heeft Nederland nu lang genoeg gezien om daar niet snel weer in te trappen.” om daarna regelrecht in datzelfde volksverlakkerij te trappen genaamd SP, een partij voor de overheid en liefst zo veel mogelijk meer overheid, vergetend dat alle misère die wij verduren veroorzaakt is door een overheid, door een groep mensen die denken beter te weten en de rest willen dwingen hun grillen te volgen.

 6. @Hub Jongen [18]: Maar zo werkt het in de praktijk natuurlijk niet, de lp zal worden geridiculiseerd en veel momenten om een onderbouwd weerwoord te geven zul je niet krijgen. Beter lijkt het me om een lijn te kiezen die de media (en de meeste kiezers) als realistisch zien.

  Het is maar wat je nastreeft maar ik persoonlijk vind dat als je eenmaal besluit met de verkiezingen mee te doen dat je dan naar een maximaal resultaat moet streven en niet naar een ideaal dat er voor de komende 100 jaar niet inzit (if ever)

 7. @anoniem [33]:

  Een lijstverbinding met de PVV is een uitstekend idee voor zij die libertariers weg willen jagen bij de LP.

  Mag ik je aanraden om eerst even uit te zoeken waar de LP voor staat? Dat zijn radicale veranderingen; niet het uitverkopen van de ziel voor zetels. Als je dat wilt, heb je meer dan genoeg partijen om op te stemmen.

 8. @Alex [23]:

  Zo, even mijn naam aangepast om verwarring te voorkomen.

  Libertariers zijn altijd erg goed in het enthousiast verdedigen van hun punten. Als je in de Kamer zit heb je een nog veel grotere kans om een publiek te bereiken en misschien nog wel invloed uit te oefenen. 1 zetel kan veel verschil maken (hoi PVDD) en het krijgen van die zetel zou topprioriteit moeten zijn. Daarom denk ik dat je het beste een gerichte, professionele campagne kan voeren zodat je je principes in het parlement voor het voetlicht kunt brengen. Kijk naar een Ron Paul, om eens een gekke zijweg te noemen.

Comments are closed.