Organen te koop.. Organen te koop..Iemand gaat naar Bulgarije en zoekt een gezond Bulgaars ding uit om vervolgens open te snijden en de organen te verkopen.. Is dat wat Libertariers willen??

Sommige mensen snappen het gewoon echt niet.

 

Door duiveltje Pechtold van D666 is er een vlaag van verontwaardiging door de Libertarische wereld gegaan. Hoe haal je het in je hoofd, ook al is er een opt-out optie.
Je leest het in de Metro, Powned en andere sites. Afin als je die van Powned gelezen hebt, heb je de rest ook, in het land van “Copy- paste” journalistiek. De plannen van D66 zijn Crimineel.. Maar sommige mensen snappen het hele punt niet dat gemaakt wordt door de Libertarische partij. Misschien dat de boodschap ook op een verkeerde manier gebracht is. Vanuit een oplossing aangeboden standpunt, en niet vanuit de ideologische kern die het libertarisme kent, het Non Agressie Principe.

De Libertarische partij wil uw problemen niet oplossen doormiddel van dwang, lijkt mij in dit geval. Natuurlijk kan ik niet voor de LP spreken maar wel als volledig Libertarier, het Libertarisme heeft vertrouwen in de mens zelf en acht lichamelijke soevereiniteit als een van de meest heilige dingen.  Het is niet alleen onbetwist dat jij de eigenaar bent van je lijf. Want om het tegen te kunnen spreken, moet je volledig eigenaar van je lijf zijn om te zeggen dat het niet zo is, en tegenstrijdigheden bestaan nu eenmaal niet.
Pechtold en cronies nemen feitelijk in de eerste instantie uw eigendom over uw lichaam af. Immers is iedereen per default zijn lichaam verschuldigd aan een ander behoevend persoon en dit is dan per wet geregeld.

Ben je dan je lichamelijke soevereiniteit kwijt? Wel degelijk!  Je moet namelijk actie ondernemen om te voorkomen dat anderen na jou overlijden geregeld bij wet, zonder jouw expliciete toestemming eigendomschap over jouw lijf mogen nemen.
Dus vanuit principe, is jouw lijf dan niet van jou omdat iemand het mag nemen tenzij je zegt dat het niet mag.

Als dit een geldig principe is zou ik graag het adres van Pechtold en D66 leden willen ontvangen om hun huis leeg te trekken, en als verklaring bij mijn arrestatie te zeggen “deze mensen hadden toch niet tegen mij gezegd dat het niet mocht, waarom opten ze dan niet uit?”
Het klinkt te belachelijk voor woorden maar de werkelijkheid is exact het zelfde met een automatisch donorschap.
Als iemand zijn lijf af wil staan aan wie of wat dan ook voor welk doel dan ook, al maakt een ander iemand er een marionet van of human centepede. Dat gaat niemand wat aan! Hoe belachelijk anderen het ook mogen vinden, of filantropisch natuurlijk.

Men is ten alle tijden volledig eigenaar van zijn lichaam, anders is het een soort van slaaf, vroeger ook wel bekend onder de naam “lijfeigenen”.

Dit gezegd te hebben, en hopelijk neem ik hiermee een beetje van de verwarring weg.

Het lijkt mij niet dat de Libertarische partij het donorprobleem wil oplossen door de verkoop van eigen organen na overlijden of misschien wel tijdens het leven( op eigen risico)  te legaliseren. Maar de mogelijkheid open wil laten omdat men in Libertarische kringen er vanuit gaat dat iemand ten alle tijden onbetwist eigenaar is van zijn lichaam.

De meeste mensen zien dit niet en beschouwen het als utilistisch standpunt, in plaats van een onderdeel van het vrijheidsprincipe dat wanneer ik wens wat dan ook met mijn eigen lichaam te doen, zonder daarmee een ander persoon zijn eigendom of goed te schaden, ik geen geweld initieer en daarmee dus ook geen initiatie van geweld vanuit de staat mag verwachten.

In het kort.. De overheid mag geen geweldsmiddelen gebruiken als ik xxxxx met mijn lijf besluit te doen. Prostitueren, tatoeëren, piercen, verkopen na overlijden of als de vleesprijzen door Thiemen zo hoog belast worden dat mijn arm er ineens een stuk aantrekkelijker uit lijkt te zien met garnituur. De staat mag geen geweld tegenover mij gebruiken, al zou ik vrienden wel dankbaar zijn als ze mij tegenhouden in een foute trip op LSD om mijn arm medium-rare te bakken. Maar dat is een nuance.
Het behoort niet via wet geregeld te zijn, omdat mensen ten alle tijden eigenaar van hun lichaam zijn.

[HTML1]

Het is jammer dat mensen niet dieper gedoken zijn in de achterliggende filosofie van het Donor nieuwsitem, misschien had de Libertarische partij het ook anders of duidelijker kunnen verwoorden door het Non Agressie principe/beginsel naar voren te halen. Of mensen denken dat er oplossingen geregeld moeten worden vanuit de overheid, en omdat de Libertarische partij een onderdeel kan worden van die overheid, denken zij dat verkopen voortaan de norm is.

Het is enkel een mogelijkheid. Dont sweat it!

Wat betreft de opt-out.

Bedenk dit, wanneer u toestemming moet vragen voor u iets mag doen met uw eigendom, of iets niet wilt met uw eigendom…. Wie is dan werkelijk de eigenaar? Ongeacht of u bij voorbaat toestemming krijgt.

 

( Duidelijk mag hopelijk zijn dat Libertariers tegen iedere vorm van initiëren van geweld zijn, dus comments waarin eerst geweld gebruikt wordt om vervolgens de organen te verkopen, dienen bestraft te worden als ernstige diefstal, moord, fraude of all of the above)

 

 

1 REACTIE

Comments are closed.