Ik ben Frans Wijgergangs, ik ben 43 jaar en werkzaam in de IT als software ontwerper. Ik woon in Alkmaar en heb mij verkiesbaar gesteld omdat ik niet langer aan de kant wil blijven staan terwijl de politiek de ene belasting op de andere stapelt en zo de welvaart en vrijheid naar de knoppen helpt.

Ik stoor mij mateloos aan de nagenoeg lege bussen die over splinternieuwe autovrije busbanen rijden terwijl de prijs van benzine door het dak gaat. Ik stoor mij aan windmolens die werkeloos uitkijken over de weilanden als ik op mijn jaarafrekening zie dat ik meer dan 50% belasting op energie betaal. Ik erger me kapot aan hulporganisaties die honger en ellende in Afrika gaan bestrijden terwijl honger en ellende wordt veroorzaakt door het Europese landbouwbeleid en wordt versterkt door die zogenaamde hulp.

In de mainstream media wordt klakkeloos de propaganda van de overheid nagepraat bij het invoeren van belastingen, subsidies en stimuleringsbeleid. Mijn eigen observaties en verwondering over de ontstane situatie kwam ik niet of nauwelijks tegen in de media. Maar toen ontdekte ik de website meervrijheid.nl en via die site kwam ik op allerlei andere sites en blogs waaronder ook Vrijspreker en daar las ik precies die dingen die ik zelf al jaren dacht. De opluchting en herkenning is met geen pen te beschrijven als je zoveel zielsverwanten tegenkomt. Met veel plezier lees ik artikelen en blogs op internet en heb daardoor mijn opvattingen aangescherpt in de afgelopen jaren.

Wat echter niet is veranderd is de blinde vlek bij de mainstream media aangaande het verkwanselen van onze vrijheid door de politiek en de socialistische valkuil waarin we verzeild zijn geraakt. Hoe kan het dat niemand ziet wat voor mij zonneklaar is? Hoe kan het dat niemand de uitgang uit de schuldencrisis ziet terwijl die in mijn ogen zo duidelijk is aangegeven? Hoe kan het dat niemand begrijpt dat de structurele verarming van de publieke sector, ik heb het dan over schoolklassen met 40 leerlingen en bejaarden die nog maar één keer in de week geholpen worden met douchen, wordt veroorzaakt doordat die voorzieningen publiek zijn. Als het Libertarisme al aandacht krijgt in de media dan wordt het geportretteerd als een asociale ideologie met als motto: “ieder voor zich en god voor ons allen”. Alsof met het Libertarisme die verarming van de publieke sector alleen maar zal verergeren en de armen armer worden en de rijken rijker. Het uit de wereld helpen van dat misverstand zie ik als mijn grote uitdaging.

Ik wil mensen duidelijk maken dat staatsgedwongen solidariteit helemaal geen solidariteit is. Solidariteit is een vrijwillige daad van medemenselijkheid van de ene mens naar de ander. Ons huidige sociale voorzieningen systeem heeft de solidariteit kapot gemaakt, de overheid zorgt immers voor alles en mensen zijn het ontwend om op elkaar terug te vallen in tijd van nood. Op het moment dat de overheid zich terugtrekt en mensen weer zelf het roer in handen geeft over hun eigen financiële zekerheid, dan ben ik ervan overtuigd dat mensen sociale banden zullen aanhalen en de echte solidariteit weer terug kan keren.

Bovendien zal het vrijvallen van de enorme hoeveelheid belasting die ons inefficiënt sociale voorzieningen systeem opslokt een grote boost op de arbeidsmarkt veroorzaken waardoor er veel echte werkgelegenheid komt. Hiervan zullen armen en rijken profiteren waardoor het Libertarisme niet alleen voordelig is voor de rijken, maar vooral ook voor de armen. De Libertarische Partij vertegenwoordigd al mijn idealen en daarom heb ik mij kandidaat gesteld, de tijd is rijp voor verandering!

4 REACTIES

 1. De groene partij in DL heeft in de jaren 90 een ontwikkeling doorgemaakt waarbij er binnen de partij een splitsing ontstond.
  Door de sterke toename van het aantal stemmen wat ze kregen kwam er een groep binnen de partij die de nieuwgevonden macht van de partij in de politiek wilden gebruiken. Dit terwijl een andere groep bij de principes wilde blijven.
  De “realpolitieker” binnen de partij kregen uiteindelijk de overhand.

  Als ik zo de voorstellingen op deze site zie die tot nu toe voorbij gekomen zijn, heb ik de indruk dat een zelfde toekomst voor de LP voorgeprogrammeerd is indien ze een noemenswaardig aantal zetels gaan krijgen in de komende jaren.

  Ja, ik zal nog steeds LP stemmen in deze verkiezingen, maar vermoedelijk zal het ook de laatste keer zijn. Blijft afwachten natuurlijk, maar de tekenen zijn niet goed imo.

  Rechtse Rakker [3] reageerde op deze reactie.

 2. “Ik woon in Alkmaar en heb mij verkiesbaar gesteld omdat ik niet langer aan de kant wil blijven staan terwijl de politiek de ene belasting op de andere stapelt en zo de welvaart en vrijheid naar de knoppen helpt.”

  Nu maar hopen, dat dat “niet langer aan de kant blijven staan” zich in iets anders dan borrels en seminars gaat uiten… Tot nu toe komt de partij niet veel verder dan dat….

  Terwijl het toch echt gaat om HET VOLK te overtuigen van het libertarisme, trekken de meeste libertariers zich nu terug op borrels en op seminars.

 3. @Rien [1]:

  “Als ik zo de voorstellingen op deze site zie die tot nu toe voorbij gekomen zijn, heb ik de indruk dat een zelfde toekomst voor de LP voorgeprogrammeerd is indien ze een noemenswaardig aantal zetels gaan krijgen in de komende jaren.”

  Waaruit zou dat te herleiden zijn?

  Rien [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Rechtse Rakker [3]:

  Het was natuurlijk te verwachten, maar er is toch een vrij hoog “ik ga de wereld veranderen” gehalte te bespeuren. Vooralsnog blijft het bij verkiezingsuitingen, dus idealen.
  Maar ik ben bang dat er binnen de partij (mochten ze zetels halen) er een stroming zal komen die bereid zal zijn water bij de wijn te doen in ruil voor “macht”.

Comments are closed.