Beste mede vrijheids liefhebbers;

Mag ik mij even voorstellen mijn naam is Hein Dauven, 18 jaar geleden geboren te Roermond in Midden-Limburg. Op dit moment studeer ik International Business en Management in Eindhoven en ben zeer gedreven in economie en politiek. Ik ben opgegroeid in een gezin waarin allebei de ouders VVD gezind waren omdat ze van mening waren dat er meer vrijheid voor de ondernemer moest zijn, minder inmenging van de overheid en veel minder belastingen.

Voor de term libertarisme bij mij bekend was, was ik zelf ook voorstander van de VVD. Lagere belasting, privatisering en een kleine overheid spraken mij altijd al aan. Het feit dat mensen niet zelf mochten beslissen wat ze deden met hun geld vond ik raar, en zeker dat de overheid de helft van mijn vaders salaris afnam. Een hardwerkende zelfstandig ondernemer die nooit een 40 urige werkweek had maar soms het dubbele aantal uren werkte, en er voor gestraft werd door de overheid vond ik helemaal gestoord.

Na het ontdekken van Ron Paul en veel te lezen van libertarisch materiaal begonnen de puzzelstukjes steeds meer in elkaar te vallen. Overal waar we een overheid voor “nodig” hadden, bleek het opeens totaal niet nodig te zijn. Voorheen dacht ik dat het systeem zoals we het nu hadden wel okay was, er hoefde maar een paar dingen te veranderen. Maar na het verder verdiepen in onder andere manipulatie van nationale banken en het steeds meer invoeren van onnozele regels begon het mij steeds duidelijker te worden dat er veel fout is in Nederland.

Ondertussen had ik ook al kennis gemaakt met de Libertarische Partij, iets waar ik zeer enthousiast over was. Niet gek dat ik meer dan gelukkig was om te zien dat de Libertarische Partij mee ging doen aan de verkiezingen van 12 september, 2012.

Hierdoor is alles in een razend tempo gegaan. Op 26 juni lid geworden van de LP, 7 juli stond ik op de kandidatenlijst en daarna bezig geweest met het coördineren van de ondersteuningsverklaringen in Limburg. Dank aan iedereen die heeft getekend en heeft meegeholpen zodat de LP mee kan doen.

Vanaf nu is het de bedoeling om de campagne in Limburg verder te coördineren en minimaal 4000 stemmen binnen te halen in deze provincie. Als Anarcho-kapitalist blijft het een droom om de overheid grotendeels te zien verdwijnen, maar wetende dat dat de komende jaren niet zal gebeuren, is er toch nog hoop op een groeiende libertarische fractie in Nederland.

The era of resisting big government is never over. – Paul Gigot (1998)

15 REACTIES

 1. Beste Hein, het ergste wat jou kan overkomen is gekozen te worden. Ik heb respect voor je vroege inkeer in het libertarische kamp. Maar power corrupts. Absolute power corrupts absolutely.
  In mijn ogen ben je nog te jong om de corruptie van ‘power’ te kunnen weerstaan. Dat zul je natuurlijk volledig met me oneens zijn. Daar ben ik zeker van, want ik ben ook ooit eens 18 geweest 🙂
  Nu ik er wat meer jaartjes op heb zitten zie ik dat ik mezelf altijd enorm overschat heb. Ook in anderen zie ik een dergelijke ervaring.

  Ga vooral door met je inzet, blijf leren. Dat is imo het meest belangrijke.

  Hein Dauven [11] reageerde op deze reactie.

  • a href=”#comment-340132″>Rien [4]:
   Wel , dit moge waar zijn, maar toen ik 18 was, dacht ik ook dat ik het allemaal wist.
   Maar de candidaat kan beter eerst wat studeren, dan kan hij later beter helpen.
   Hugo van Reijen

   9yoen

 2. Het mag menigeen verbazen maar ik ben eigenlijk vrij positief.
  Enerzijds betreft het weliswaar een jonkie maar dat hoeft helemaal niet negatief te zijn. De jeugd is vaak juist erg idealistisch en fanatiek. Dus dat van “power corrupts” zal hopelijk wel meevallen. Zelf was ik altijd zo rechtlijnig om desnoods bewust met mijn kop tegen de muur te botsen en dan maar de carriere-consequenties te dragen, dus laat ik Hein daar maar het voordeel van de twijfel geven, zeker gezien ik me sterk herken in wat ie verder over zichzelf schrijft.

  Zo is het libertarisme hem misschien wel nieuw als uitwerking op detailniveau maar zag hij tenminste al jaren dat er vanalles mis was terwijl hij binnen het meer conventionele spectrum toch wel aan de (relatief) goede kant zat: beter iemand die begon bij de VVD dan nog linkser. En het is al erg vroeg dat ie het libertarisme ontdekte.

  Tot slot beschikt ie over een dosis realiteitszin en beseft ie dat ie als volslagen onbekende er goed aan doet iets over zijn achtergrond te melden en een fotootje in te sturen.
  Nou, dan ga ik niet flauw doen en over zijn kapsel zeuren, als andere “kandidaten” niet eens hun smoel tonen.

  Laat ik eerlijk wezen: als ik maar 1 stem mag uitbrengen zou het eerder op een oude vertrouwde met track record zijn (genre Manders of Karstens) maar van al de novices die tot dusverre de revue passeerden, is Hein nou net een van degenen die me het meest bevalt.

  Tot slot, inspelende op hr. Van Reijen’s opmerking “toen ik 18 was, dacht ik ook dat ik het allemaal wist”.
  Ja, zo gaat dat met 18-jarigen. Maar als ik naar mezelf kijk dan zie ik dat ik al bij al slechts op details wat bijgeschaafd diende te worden. Ik kan u verzekeren dat u de 18-jarige .M oneindig veel liever als premier gehad zou hebben dan collectivisten als Lubbers, Kok, Potter of Rutte. Dus vanuit ons standpunt vrees ik niet veel negatiefs van Hein. Dat hij op zijn 40ste wellicht nog beter zal zijn (of dat een 40-er als Manders nog beter zal zijn) doet niets af aan mijn inschatting dat we beter Hein hebben dan nog eens een Rutte of god beware een Jan-Kees de Jager.

  Hein Dauven [11] reageerde op deze reactie.

 3. Hein is een jonkie, dat is waar. Maar dat heeft wellicht ook een voordeel: het bereiken van de jonge kiezer. Nota bene DIEGENEN die de schulden van de huidige politiek moeten gaan aflossen. Een belangrijke vijver om in te vissen.

  Dus Hein: blijf studeren en probeer jouw doelgroep/leeftijdsgroep daarin te betrekken. Hoe vroeger men kennis neemt van de morele zaak, hoe sneller er zaken zullen veranderen.

 4. Het is een hele goede zaak, dat jonkies zich intensief in politiek gaan verdiepen en vooral nu. Als ik de bovenste reacties lees krijg ik het gevoel dat men zolang mogelijk vast wil houden aan de oude garde die veel beloven en niks doen. Laat deze generatie maar mooi aan de gang. Ook op 18 jarige leeftijd zie je dat er wat moet veranderen en zeker als je wordt opgezadeld met schulden die veroorzaakt zijn door incompetente politici.Hein ga ervoor. Ik vind het geweldig dat jonge mensen al zo gedreven zijn, wens je veel succes met de verkiezingen.

 5. Als Anarcho-kapitalist blijft het een droom om de overheid grotendeels te zien verdwijnen

  Als anarcho-kapitalist is het een droom om de overheid HELEMAAL te zien verdwijnen.

  Als het je droom is hem grotendeels te zien verdwijnen, ben je minarchist.

  Geen probleem mee dat iemand minarchist is, maar ik sta erop dat woorden op de juiste manier worden toegepast.

  En als de jonge Hein Dauven het niet wist, raad ik hem aan verder te studeren en zijn kennis van de verschillende stromingen te verfijnen.

  Hein Dauven [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Logic [10]: Sorry, dit is een fout in het artikel en ik zie ook graag helemaal geen overheid. Ik ken het verschil tussen een Minarchist en een Anarcho-kapitalist. 😉

  Aan de rest die het had over het verder studeren. Dit zal zeker gebeuren, politiek is voor mij een hobby om mensen te informeren over hoe ze bestolen en belogen worden. Ik zou er absoluut niet mijn baan van willen maken om met de momentele statisten te zitten en gaan te bespreken hoe we 300 miljard gaan vergooien.

  @Rien [4]:
  En het power corrupt.. ja dat ligt aan de persoon zelf..

  @.M [6]:
  Het haar heeft het nooit goed gedaan.

  @hugo van reijen [3]:
  M’n nederlands is niet om over naar huis te schrijven, maar het is nogal vervelend om een engels artikel naar een nederlandse site te sturen.
  Buiten dat maakt het niks uit of ik nu mee help of wanneer ik klaar ben met mijn studie. Een bijdrage is een bijdrage.

  Logic [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Logic [12]:
  Zoals mensen die de betekenis van kapitalisme niet weten en dat verwarren met het statisme wat wij nu hebben.

  Dat snap ik goed hoor, hoop hiermee in ieder geval dat de ‘verwarring’ is weggenomen. 😉

 8. hé Hein, als voortgang op de V&D-ontmoeting, waar kon ik hier ook alweer vragen stellen?

  gr. Sam

Comments are closed.