Ik heb mezelf verkiesbaar gesteld voor de LP komende verkiezingen om dat nu het moment is om duidelijk te zeggen: niet meer bureaucratie, EU of domme regels, maar meer vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en maatschappelijk engagement.

Ik zie vrijheid en vrijwillige omgang als het beste kader waarbinnen we ons leven kunnen inrichten: zo min mogelijk elkaar dwingen of geweld aandoen. Het moment dat ik een echte liberaal werd was ergens in 2010, ik werd actief voor de VVD met campagnevoeren en verdiepte me meer en meer in hun liberale beginselen. Bij veel standpunten dacht ik: het is een mooi standpunt, maar ik wil toch wat meer.

En toen kwam ik Ron Paul tegen, een man die de libertarische principes op een aimabele manier te berde brengt. Toen ik hem hoorde praten had ik voor het eerst dat ik dacht; met deze politicus kan ik het bijna helemaal eens zijn, en zo begon mijn zoektocht door het libertarisme en klassiek-liberalisme.

Ik ben uitgekomen bij het voluntarisme dat ik als beste basis voor een gezonde maatschappij zie, vrijwillige interacties tussen mensen als een doel om voor te werken. Nu, ruim 2 jaar later help ik de LP mee met haar verkiezingscampagne om zo de ideeën de wereld in te krijgen en meer mensen bezield te maken over vrijheid.

1 REACTIE

  1. “help ik de LP mee met haar verkiezingscampagne om zo de ideeën de wereld in te krijgen en meer mensen bezield te maken over vrijheid.”

    Goed zo, Luc. Mijn ervaring is dat je er veel van zult leren, en zelfs gelukkiger worden. Ondanks het onbegrip dat je tegenkomt.
    Je kunt ook meer mensen bereiken door een artikel op de Vrijspreker.. Stuur maar in!

Comments are closed.