Mijn naam is Pascal Elzinga, 35 jaar en woonachtig in Alkmaar. 5 jaar geleden is mijn kennismaking met het Libertarisme begonnen na een (virtuele) introductie van Ron Paul. Ik werd door Amerikaanse vrienden gewezen op zijn bestaan. Uit nieuwsgierigheid en verbazing dat ik en mensen om mij heen nog nooit van hem hadden gehoord, ben ik op onderzoek uit gegaan. Na het beluisteren van speeches, bekijken en lezen van interviews en Paul’s eigen publicaties besefte ik meer en meer hoe zeer de Libertarische tijd is gekomen.


Door mijn werk heb ik veel gereisd en in het buitenland gewerkt, in Europa en daar buiten. En kwam daar in aanraking met mensen met een volledig andere kijk hebben op het opbouwen van een bestaan, succes en de relatie die een overheid heeft en kan hebben met haar ‘onderdanen’. Hoe meer ik mij bewust was van dit Libertarische alternatief, hoe meer ik zag welke enorm grote rol de overheid in ons leven heeft en onze vrijheid bewust beperkt. Ook besefte ik dat de invloed en inmenging van de overheid op allerlei terreinen zoals de woningmarkt, zorg, infrastructuur en nationale en internationale economie in bijzonder veel gevallen een slechte is en daarnaast ook vaak de belangen van een specifieke groep voor ogen heeft, ten koste van anderen.

Tijdens gesprekken met vrienden, kennissen en collega’s zag ik hoe onbekend de Libertarische filosofie is bij het grote publiek. Wanneer ik Libertarische ideeen op tafel bracht en deze uitlegde, was het duidelijk dat de Libertarische oplossingen veel mensen aanspreekt. Maar onbekend maakt onbemind en door de recente geschiedenis van snel opkomende, onbekende politieke stromingen en partijen, ontmoette ik ook veel weerstand. Niet zo zeer weerstand op de ideeen en principes maar weerstand tegen een gevoel van ‘nog een politieke eendagsvlieg zoals we die al eerder hebben gezien’. Mensen blijven graag bij de reeds geaccepteerde verdeling van de maatschappij, ook al beseffen zij dat die niet goed functioneert.

Ik heb daardoor besloten mij in te zetten voor de Libertarische Partij en specifiek als platform om iedereen kennis te laten maken met een andere manier, rechtvaardige manier van denken. Ik kijk uit naar het voorlichten, uitleggen en verdedigen van oplossingen en analyses volgens het Libertarische gedachtegoed met iedereen!