Geboren in Arnhem, opgegroeid inwonend bij grootouders die voornamelijk KVP stemden en later zelfs  laveerden tussen de VVD en het CDA. Ik ben altijd tegen de stroom ingevaren en ben nooit een partij affiliatie aangegaan tot dit jaar. Ik heb mij altijd beschouwd als iemand die gewoon met rust gelaten wilde worden en zijn gang wilde gaan. Zolang ik me maar hield aan de geboden die je van goede ouders meer krijgt: niet stelen, je belofte nakomen, niet bedriegen of bedreigen en dus niet uit jezelf geweld plegen tenzij uit zelfverdediging.

Ik heb uit eigen ervaring meegemaakt hoe je als leerling en later als student in het MBO door de mangel gehaald kan worden als je soms tegen de stroming ingaat en een andere mening bent toegedaan dan je docenten, medestudenten en de directie. Vriendjes politiek, docenten die wegliepen en nooit vervangen werden. Een desastreus verlopen eind examen jaar en vervolgens toch ergens kunnen slagen voor mijn MEAO, niet dankzij, maar ondanks de staatsscholen.

In de jaren daarna moeten meemaken hoe mijn moeders sluipende en dodelijke ziekte pas ontdekt werd in een stadium waar op het beperken van de verder lichamelijk verval meer de nadruk lag dan op een kans op genezing. Zij heeft wat moeten lijden kan ik u verzekeren en tenslotte stierf ze ook nog eens alleen, omdat wij, mijn vader en ik, niet op tijd zijn benaderd door het ziekenhuis dat het uur van afscheid gekomen was. Als je dan nog gelooft in dit zorgstelsel dan weet ik het niet meer, ik was genezen.

Een sprongetje zijwaarts. Eind jaren negentig ben ik zelfstandig ondernemer geworden. Met wat spaargeld en een redelijk goed betaalde bijbaan begonnen met de import van voedingssupplementen uit de VS, Japan en Korea. Helaas, maar zo gaat dat nu eenmaal, je maakt fouten en daar leer je van. Bij mij dus niet anders. Alleen het leren van mijn fouten kon niet verbloemen dat het door overheidsingrijpen dmv overtollige bureaucratische regels ik op den duur om aan alle regels en kleine letterkes te voldoen, ik wel mijn handeltje vaarwel kon zeggen. Je moest een jurist zijn om het papier door te worstelen maar om er een in te huren daarvoor hield ik per maand er te weinig aan over. Er wordt altijd gezegd dat je eerst moet zaaien en dan pas kan oogsten. Helaas kwam ik alleen toe aan het zaaien en het oogsten heb ik later door anderen zien doen. Anderen waarvoor ik de weg min of meer geplaveid heb met het schrijven van artikelen over supplementen, hoe ze werken, hoe ze praktisch gebruikt kunnen worden etc etc. Het was ook de tijd dat ik onbedoeld topsporters met wie ik bevriend raakte sportief begeleidde met voedingsadviezen, regelen van eten en drinken etc.

Enfin hoe meer levenservaring ik opdeed hoe helderder het allemaal voor mij werd, hoe de overheid de markt verstiert op elk vlak en op velerlei niveaus met bureaucratische en soms heel partijdige wetgeving. De rechten van burgers vertrapt, rechten en beloften geschonden worden. Zoals het recht op een uitkering als de staat een deel van je loon heeft ingehouden opdat wanneer je het tijdelijk nodig mocht hebben er in praktijk niet over kan beschikken.

Dit moet anders kunnen, maar hoe ? Mijn zwager heeft mij op het spoor gezet van Peter Schiff, Ron Paul en de Nederlander Charles Nenner. Vandaar uit heb ik mijn eigen reis gemaakt en macro economie herontdekt en gezien hoe weinig zelfs academici in Nederland weten hoe en wat een land welvarend maakt. Het nadrukkelijk verval van moraal sinds 2008. Het gebrek aan erkenning van de fouten gemaakt door de mensen die ik vroeger bewonderde. De alsmaar groter bureaucratie, de militarisering van de politie, vergaande bevoegdheden van  ambtenaren  op opsporing en de zogenoemde oorlog tegen drugs en terrorisme. Een oorlog die eigenlijk een oorlog is tegen mensen in het algemeen en meer de onschuldige treft dan zij die zich schuldig maken aan moord en diefstal.

Het feit dat de LP weer mee wilde doen aan de Tweede Kamer verkiezingen heeft er voor mij toe bijgedragen dat ik mij voor het eerst in mijn 39 jaar affilieer aan een politieke beweging, de LP.

Profiel: autodidact, intelligent, loyaal maar alleen jegens mensen die de zelfde waarden als ik aanhangen – de beginselen van het libertarisme, het non initiatie van agressie principe, integer, angry young men (al ook weer niet zo heel jong) a Ted Nugent. Gedreven, ga (politieke) confrontaties niet uit de weg als het moet, groot gevoel voor rechtvaardigheid en respect voor het leven en het leven van de ongeborene, kapitalist met een grote K, voorvechter van een vrije markt economie.

Gilian Anthony Katgert, geboren te Arnhem, ondernemer, deels werkzaam bij de Back Office van SNS Bank, onderdeel van de SNS Reaalgroep, voedingsguru, voedingsmiddelen technoloog zonder formeel afgeronde opleiding en mede-oprichter van het bedrijf van mijn echtgenote Pasio ingredients te Wageningen. Coldfusion programmeur (CMFL), sport begeleider en kenner van prestatie verhogende middelen.

LInkedin

Facebook

Twitter: @DutchVigilante

4 REACTIES

 1. Mooi persoonlijk verhaal!

  Daarnaast sprak de volgende zin me erg aan:

  “respect voor het leven en het leven van de ongeborene”

  Volledig mee eens! Ik ben zelf ook een tegenstander van abortus! Waarschijlijk krijg je mijn voorkeurstem, Anthony!

  Rechtse Rakker [2] reageerde op deze reactie.

 2. Herkenbaar verhaal dat een hoop parallellen vertoont met mijn eigen ervaring, zij het in andere sectoren.
  Wat mij persoonlijk dan weer frappeerde was een ander stom detail:

  Ik heb hetzelfde bouwjaar en ook mijn anglofiele ouders wilden me Gilian noemen. Tot bij de geboorte bleek dat ik een jongetje was en ze dan maar een andere Engelse voornaam kozen, gelukkig evenwel niet voorafgegaan door wat ze oorspronkelijk in gedachten hadden.

  Uw ouders hebben er alsnog het eveneens Engelse “Anthony” aan toegevoegd (ook ad hoc op het laatste moment?) en ik neem aan dat dit in het alledaagse leven uw roepnaam is, zoals moet blijken uit de titel van het artikel.

  Het lijkt erop dat we opgevoed zijn door ouders die heel wat met mekaar gemeen hebben.

Comments are closed.