De staatssecretaris en de rechter hebben geoordeeld dat het Staats belang, groter is dan het Algemeen Belang (AB) in een rechtszaak waarbij iemand de naam van een verklikker wilde weten. http://tinyurl.com/cn4nmch

{Persoon op plaatje: Maar iedereen doet dat toch!}


Nu had ik altijd al grote moeite met het begrip Algemeen Belang, want dat wordt altijd misbruikt om allerlei leuke dingen voor de overheid, Staat en ‘ons allen’ te rechtvaardigen. En dat terwijl ik nog nooit een objectieve definitie van dat AB, noch een rechtvaardiging heb gezien waarom individuele rechten moeten wijken voor dat AB. Nu komt er echter nog een schepje bovenop: blijkbaar gaat de Staat boven het AB!

En ik maar denken dat het AB (als je dat al aanhangt) het belang van de Staat was. Die Staat is toch gebaseerd op het AB?? Maar nu komt de ware aap uit de mouw: de Staat staat boven het AB en als het zo uitkomt (voor de staat) kan het AB de pot op.

Het is dan natuurlijk erg naïef als ik dezelfde rechten als de Staat zou opeisen en dus het AB naast me neer zou willen leggen? Aha, er gelden andere wetten voor de staat dan voor mij?  Tsja in de eerstvolgende discussie waarbij iemand dingen rechtvaardigt op basis van het AB, zal ik dit ook maar eens te berde brengen.

1 REACTIE

  1. Dit was altijd al zo, alleen nu geven ze het gewoon toe, want wat de burger denkt interesseert hen niks.

Comments are closed.