Een vriend stuurde onlangs een link naar een fantastische videoclip over de ongelooflijk heldere logica van een Alien die onze aarde bezoekt en vragen stelt over onze samenleving van overheden en onderdanen. Deze was zo ontzettend goed dat ik hem steeds opnieuw afspeelde. Ik heb hem direct op Facebook geplaatst en de link verder via email doorgestuurd. Deze kleine videoclip zou de beste introductie voor onze verkiezingscampagne kunnen zijn. Het libertarische gedachtegoed wordt hier op een magnifieke manier op het scherm getoverd.

De volgende morgen werd ik vroeg wakker met een onrustig gevoel en een bonzend hart. Ik moest denken aan een andere documentaire waarin de ontdekking van het simpele geneesmiddel voor scheurbuik werd genoemd. Jammer genoeg weigerde de overheid/koninklijke marine het geneesmiddel te gebruiken, waardoor honderdduizenden mensen onnodig om het leven kwamen! Ongeveer een halve eeuw later wilde men pas geloven dat het eenvoudige geneesmiddel het antwoord was op deze verschrikkelijke ziekte die het mensdom al eeuwen had geteisterd.

Wat als er ook na deze videoclip niet geluisterd zou worden? Deze video, die zo duidelijk het onrecht blootlegt dat onze overheid dagelijks zijn onderdanen aandoet. Wat als wij hier ook niets mee doen? Ook al had ik maar weinig geslapen, ik was nu volledig wakker en de woorden van de Alien drongen steeds dieper tot mij door, alsof hij iets duidelijk probeerde te maken:

Alien: ‘Als ik het goed begrijp, weten jullie dat je overheid slecht is, dat ze je besteelt en je de wet voorschrijft, en als je niet gehoorzaamt, ze je in een kooi opsluit. Maar jullie laten dit alles gewillig toe! Althans dit hebben jullie mij verteld gedurende mijn vorige bezoek op aarde. Zijn er dan geen mensen die deze onderdrukking niet langer tolereren  en een verandering willen zien in jullie samenleving?’

Mens: ‘Ja, er zijn enkelen die denken dat dit niet goed gaat aflopen, maar dat zijn er  heel weinig, en her en der verspreid door het hele land. Als je hier echt iets aan wilt veranderen in onze democratische samenleving dan moet je een “meerderheid” hebben.’

Alien: ‘Een meerderheid??? Dan respecteren jullie de fundamentele rechten van het individu dus niet! Wow!!! Dat is een ander fundamenteel probleem dat hier nauw mee samenhangt en  nog veel meer problemen veroorzaakt voor jullie planeet. In ieder geval over die “meerderheid” gesproken is het toch  waarschijnlijk beter om vuur met vuur te bestrijden.. Hebben jullie geen formule om van die “enkelingen” naar een “meerderheid” te gaan? Ik bedoel groeien in getal?’

Mens: ‘We hebben kranten, boeken en natuurlijk de mond tot mond reclame om ideeën door te geven. Televisie en andere telecommunicatie en ook internet. Ook al zijn dit efficiënte manieren om te communiceren, er wordt weinig aandacht geschonken aan de veranderingen die er echt nodig zijn. De meest populaire onderwerpen waarover vandaag de dag veel gecommuniceerd wordt zijn: mode, make-up, voetbal en BN’ers.’

Alien: ‘Maar die “enkelen”, waar je over sprak, die her en der verspreid wonen, vermenigvuldigen zij hun goede ideeën niet? En wat zei je precies? Mond tot mond reclame, is dat die vermenigvuldigingsmethode die jullie “vrijen” noemen? Kan dat niet gebruikt worden?’

Mens: ‘Nee,… ja dat staat wel in onze encyclopedieën maar dat is iets anders, dat is het vermenigvuldigingsproces van mensen. We hebben het nu over het verveelvoudigen van ideeën en dat duurt jaren of zelfs decennia. De meeste van onze soortgenoten hebben daar geen geduld voor of hebben om andere redenen de moed opgegeven. Het is echt een onbegonnen werk om zaken te verbeteren in onze samenleving!’

Alien: ‘Hebben jullie hier dan geen kennis van rekenen of wiskunde?’

Mens: ‘Ja natuurlijk hebben we dat. We kunnen de meest gecompliceerde dingen berekenen!’

Alien: ‘Dan lijkt mij dat de oplossing voor dit probleem voor de hand ligt. Ik heb jullie soortgenoten even gegoogeld en dat kleine groepje mensen die geen overheid toestaan om hen het leven zuur te maken, gevonden. Op Wikipedia zag ik een lijst van 50 libertariërs op de pagina van de Libertarische Partij. Ik heb gelezen dat deze mensen overtuigd zijn van een vrije samenleving, zonder onderdrukking en geweld. Jullie hebben nog zo’n 40 dagen voor jullie verkiezingen. Als ieder persoon op die lijst om de 2 dagen een persoon overtuigt van de vrijere samenleving die jullie voorstaan, en als vervolgens deze overtuigde mensen hetzelfde doen, dan hebben jullie na 34 dagen een meerderheid. Even denken, om precies te zijn…. 50 verdubbelen na 2 dagen en zo steeds maar door verdubbelen. Dan krijg je na 17 verdubbelingen: 6.553.600. Dat moet genoeg zijn. De helft van de bevolking stemt meestal niet op deze planeet en dan heb je ook nog kinderen die niet meestemmen, dus dit moet sowieso een meerderheid  opleveren. Dan heb je nog een week vrij om op vakantie te gaan om daarna uitgerust op 12-13 september een geweldig feest te bouwen.’

Mens: ‘Hoe…wat… nee… dat kan toch nooit, in 34 dagen? Zes en een half miljoen stemmen winnen? Wat zei je nu precies? Om de twee dagen 1 persoon overtuigen om voor vrijheid te stemmen? Dat kan toch niet waar zijn, zo eenvoudig kan het gewoon niet zijn!!!’

Alien: ‘Pak je pen en papier en reken het maar uit. Het mag ook op je calculator of computer. Het geheim  van deze vermenigvuldiging ligt natuurlijk in het simpele feit dat elk persoon; overtuigd van de ideologie van persoonlijke vrijheid en een vrije markt, op zijn beurt, om de twee dagen iemand anders hiervan moet overtuigen.’

Mens: ‘Je zou bijna zeggen dat het mogelijk zou moeten zijn om 1 persoon in een paar dagen te overtuigen LP te stemmen. Maar waarom doen we dat dan niet? En waarom doen anderen dat dan ook niet?’

Alien: ‘Waarschijnlijk omdat jullie soort erg hard moet werken voor die overheid die jullie onderdrukt en dat na een dag of week hard werken, jullie heel erg moe zijn om met mensen in debat te treden over politiek, economie of ideologie. Jullie zullen waarschijnlijk slapen om op krachten te moeten komen voor je nieuwe dagtaak of werkweek.’

Mens: ‘Ja, mensen zijn bekaf na hun werk en rusten uit. De meeste mensen kijken televisie en sommigen gaan vissen.’

Alien: ‘Is dat wel toegestaan in jullie samenleving?’

Mens: ‘Jazeker, als je maar kijkbelasting en visbelasting betaalt.’

Alien: ‘Bedoel je dat je ook belasting moet betalen om uit te rusten in het weekend, van het moe zijn van al het werk dat je gedaan hebt om de belastingen te betalen die door de week gelden?’

Mens: ‘Ja eigenlijk wel, maar zo had ik er zelf nog nooit over nagedacht. Nu jij dat zo uitlegt, is dat wel ongeveer juist. Dat klinkt best wel erg!’

Alien: ‘Die politici die dit allemaal regelen, hier op deze planeet, zijn veel slimmer dan ik dacht, en jullie veel dommer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Eén ding staat vast en dat geldt ook voor alle andere soorten die ik heb ontmoet: ‘Zij die niet vechten voor vrijheid, verdienen slaaf te blijven.’ Ik had gehoopt hier toch soorten te ontmoeten die deze waarheid diep in hun harten geschreven hadden, en die dit lot ten allen tijde zouden willen vermijden.’

Mens: ‘Is er dan geen hoop voor onze mensheid om een betere manier van samenleven te formuleren?’

Alien: ‘Zoals ik al zei; de formule, hierboven beschreven, en de vrijheidsstrijders, genoemd op die lijst, is alles wat nodig is om in deze meerderheidswereld een nieuwe samenleving te creëren. Toch denk ik dat er veel meer gelijkdenkende mensen zijn, die deze slavernij zat zijn. Netwerk met deze mensen, dan is het slechts een kwestie van 34 dagen. Ik moet nu echt gaan, maar ik zal zeker terug komen op het grote feest van 12-13 september.’

 

Dit artikel stond eerder op de website van de Libertarische Partij

Over de auteur: Henderikus (Riekus) de Poel is activist, schrijver, homeschooler en lid van het Campagneteam van de Libertarische Partij

2 REACTIES

  1. Alsjeblieft!! Als er dan een keer een alien komt op aarde, val de goede alien dan aub niet lastig met hem te enthousiasmeren voor democratie, verkiezingen en politieke partijen..!
    Wat een minachting voor aliens. Als er al buitenaardse wezens hier komen, zal dat zijn omdat zij vrij zijn, en zeker vrij van democratie. Dat lijkt me wel een essentiele voorwaarde voor ontwikkeling, niet waar?

    Meneer Storm [2] reageerde op deze reactie.

  2. @Egor [1]: …direct op FB geplaatst omdattie zo goed is…??? Wedden dat we nog eens een dag beleven dat door dat aanhoudende pro-FB-geleuter van deze en genen dat “sociale gedrocht” nog eens voor iedereen verplicht wordt gesteld? Nou, dat VERRÈK ik eeuwig..!!!!

Comments are closed.