Wanneer straks het  doek  valt,  zullen Griekenland cum suis van de enorme schulden die zijn ontstaan, praktisch niets terugbetalen. De betreffende  bedragen zullen alleen als boekschulden blijven voortbestaan.

Bijna al het geld is weg, maar waar is het dan?

Gigantische bedragen bevinden zich inmiddels:

01.  in contanten in Atheense kluizen en

op   Atheense zolders

02. op  buitenlandse bankrekeningen van   Griekse burgers en Griekse politici.

Voor een deel bevindt  het geld zich in dezelfde landen die op  Griekenland een vordering hebben, maar doordat het geld van de  publieke hand naar de private  hand verhuisd is, kan niemand er  meer aankomen.

Of ???????????????????

Hugo van Reijen

9 REACTIES

 1. Het geld zit bij de banken en pensioenfondsen. Dit was gewoon een “Bail-out”, maar die TITEL mocht het niet meekrijgen van onze baantjeszoekende elite !
  En de ‘RIJKE’ Grieken parkeren hun zwart geld in de schurkenstaat Zwitserland ! Maar hier praat de baantjeszoekende elite niet over !
  En de gewone Grieken, die worden door de Europese ‘dombo’s’ met de nek aangekeken. Dat is de makkelijk aan te wijzen schuldige ! Misschien is dit ook wel de bedoeling van de baantjeszoekende elite, die de media beheersen !
  Bovenstaande kun je nergens lezen ! Waarom niet ? Kunnen redacteuren dan alleen maar artikelen schrijven op ‘achterlijkheidsniveau’ ?

  Naam * [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @W.H.J. Reiss [1]:

  Wat had je anders verwacht? Anders krijgen ze nooit meer een mooi nieuw baantje via de politiek.
  Denk aan pershoer Pieter Broertjes (ex hoofdredacteur Volkskrant) die na zijn politieke gepijp nu burgemeester is geworden. In welk Mickey Mouse land zou zoiets nou mogelijk zijn, Wit Rusland of Zimbabwe misschien?
  In ben trouwens best benieuwd waar ander pershoer Sjuul Paradijs burgemeester mag worden. In Wassenaar misschien? Dan mag hij daar vast op zaterdag de auto van Prins Pils gaan wassen.

  Naam * [3] reageerde op deze reactie.

 3. Het geld is direct naar de grote banken gegaan, ga er maar niet vanuit dat het Griekse volk daar ook maar iets van ziet.

  Het juiste woord zou fraude moeten zijn aangezien; de overheid, de banken en de krediet beoordelaars onder één hoedje hebben gespeeld. Dus het enige wat deze overdracht aan ‘schuld’ landen doet is dat wij “risico volle” leningen van de banken overnemen.

  Kort gezegd komt het op mij over als een vorm van Fascisme doordat alle schulden publiekelijk worden gemaakt maar alle winsten worden geprivatiseerd.

 4. Dit is inderdaad een bailout van Franse en Duitse banken. Grieken krijgen helemaal niks, die worden helemaal uitgekleed.

  Ook de Franse en Duitse wapen industrie mocht geen klappen vangen:

  http://www.express.be/joker/nl/brainflame/de-eurocrisis-anders-bekeken-beste-klant-voor-duitse-wapens-is-griekenland/164507.htm

  Griekenland kreeg in 2010 eventjes 400 tanks,60 eurofighters en voor 4 miljard fregatten geleverd uit Frankrijk en Duitsland.

  Al het geld dat zogenaamd naar Griekenland gaat is uitsluitend bedoeld om banken en de wapenindustrie te dienen.

  Zodra deze weer enigszins safe staan zullen ze Griekenland de deur wijzen.

  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/34949/athene-gaat-voor-miljarden-nieuwe-wapens-kopen.html

  http://www.presseurop.eu/nl/content/article/1383491-griekse-defensie-kent-geen-crisis-en-de-eu-profiteert

  http://www.zeit.de/2012/02/Ruestung-Griechenland

 5. @Hub Jongen [4]: Zwitserland profiteert al sinds jaar en dag van hun ‘Bankgeheim’ ! Dit ‘Bankgeheim’ is er enkel om de ‘elite’ te dienen. Heeft geen enkel ander doel. Kijk in deze wereld wordt er belasting geheven over inkomen en vermogen. Als je je daaraan onttrekt dien je enkel jezelf en niet de samenleving. Zwitserland zorgt er dus voor dat criminele handelingen verborgen blijven. En dan ben je dus een ‘schurkenstaat’ ! Wat iemand denkt over belastingen doet er niet toe. Er zijn hierover afspraken gemaakt en die gelden dan voor eenieder !

 6. Zwitserland ligt onder vuur en wordt van binnenuit naar de pietgijs geholpen. Ik denk aan valse vlaggen en andere betaalde oproerkraaiers. Mogelijk zelfs mogelijk gemaakt door de concurrent uit Verweggistan. Denk aan AbuDabi of soortgelijke gebieden waar het gek genoeg nooit lente is. En voor wat hoort wat dus zijn de Atlantische Fascisten best behulpzaam bij de uitbraak van diverse seizoenen elders. Als ik daar over een paar maanden als laatste mijn rekening heb opgezegd en het licht uit doe hebben ze alleen nog maar die kwattareep en die koe.

Comments are closed.