Op één van de edelmetaal verkopende websites (AmsterdamGold) vond ik een kort berichtje. Zie https://www.amsterdamgold.com/nieuws/beleggen-in-goud/zuid-korea-koopt-16-ton-aan-goud.html voor de gehele inhoud.

Wat mij opviel was, dat deze goudvoorraad van de BoK (Bank of Korea) maar 1% van de totale buitenlandse reserves van het land is. Bij andere landen zal dit niet veel anders liggen. Enig idee wat er met de goudprijs zal gebeuren, als banken en overheden wereldwijd gaan nadenken en massaal bijvoorbeeld 1% EXTRA willen kopen als veilige haven?

Mijn advies: wacht dit moment niet af en stap tijdig in edelmetaal. Fysiek welteverstaan, want aandelen in edelmetaal worden net zo erg (of erger) van een hefboom (leverage) voorzien als die onbetrouwbare fiat-valuta waar we mee te maken hebben.

 

Fijn weekeinde,

MMAP

 

Met dank aan de prima informatievoorziening van AmsterdamGold, in mijn ervaring één van de stabiele en betrouwbare verkooppunten van edelmetaal.

9 REACTIES

  1. Ik heb vorig jaar goud gekocht (via een ETF maar volgens de audits is al hun goud gedekt) maar ik ben nog niet echt blij geworden van deze investering. Kennelijk zitten er een hoop spelers in de (vrij kleine) goudmarkt die met een hefboom goud en aandelen hebben gekocht. Bij koersdalingen dumpen ze vaak massaal hun goud. Ik verkoop mijn goud niet maar ik denk dat ik voorlopig niets koop, ik wacht eerst tot er nog een crash komt dan kan je heel goedkoop toeslaan en met het huidige gedonder in met euro verwacht ik dat die crash echt wel gaat komen…

    Eddie Willers [8] reageerde op deze reactie.

  2. Het verbaast me eigenlijk dat centrale banken goud kopen. Waar denken ze het voor nodig te hebben? Als het is om hun valuta dekking te geven, dan is dat wat vreemd, want een sterke valuta kunnen ze zo regelen door de persen stil te zetten.
    Ik zie ze ook niet snel meer vertrouwen terugwinnen met een munteenheid gebaseerd op goud.
    Er lijkt me geen weg terug meer voor ze. Het is vooruit tot de bom barst. Het enige waar ze zich op moeten richten nu, is een zo loyaal en medogenloos machtsapparaat.

Comments are closed.