Van al dat flyeren en posters ophangen krijgt een mens dorst. Waar libertarische bijeenkomsten eerst eens per maand een paar man trokken hebben libertariërs thans de gang richting kroeg weten te vinden. U kunt deze week zich reeds op de maandag een stuk in de kraag drinken in Roermond, dinsdag de kater wegspoelen in Den Haag en woensdag voorkomen dat het promillage teveel daalt in Groningen, maar u kunt die avond ook afzakken naar Rotterdam waar de LP meedoet aan een politieke café. Donderdag kunt u nuchter worden met een mystery event, vrijdag tot rust komen, en dan zaterdagmiddag naar een libertarisch seminar met gratis koffie, thee en water. Met zaterdag avond een feest bij de JOVD om af te sluiten.

Limburg krijgt maandag zijn libertarische kroegdoop. Hein Dauven nodigt eenieder uit om naar Roermond te komen. De locatie voor deze borrel zal Café de Tramhalte zijn in Roermond, Stationsplein 17. Dit ligt, zoals de naam doet suggereren, recht tegenover het station. Kom langs om te praten en discussiëren met gelijkgestemden of om meer te leren over de Libertarische Partij en de achterliggende filosofie van deze partij. De aanvang is 20:00 uur.

Dinsdag volgt Den Haag. De Haagsche Kluis is de locatie. Gelegen aan het Plein (nr 20). Toine Manders zal een korte introductie houden waarna de mogelijkheid is tot interactie. Bij veel borrels wordt een paar uur van te voren een korte flyer actie gehouden, neem contact op met de LP als je mee wil flyeren. Aanvang 20:00 uur.

De libertarische borrels in Groningen lijken goed aan te slaan. Woensdag wordt al weer de derde georganiseerd. Er is ook een interessante spreker, Kim Tjoa. Nr 6 van de LP. Hij behandelt inzichten uit zijn boek ‘Persoonlijke bewustwording en vrije markt26 inzichten voor een nieuwe manier van leven‘. Kim stelt: we leren te denken als de beste, terwijl weinig tot geen aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van ons vermogen om te voelen en te vertrouwen op onze intuïtie. Het proces van persoonlijke bewustwording houdt verband met de ontwikkeling van ons gevoel. Het vermogen te denken en voelen komen daardoor met elkaar in balans. Meer info alhier. De locatie is Grand Café Time Out, Poelestraat 34-36, Groningen. Aanvang 20:00 uur.

Het alternatief op woensdag is een politieke café in Rotterdam. Café de Komedie, Schieweg 177 a. Het wordt een gezellig debat, volgens mij prijsschieten voor Toine, de opponenten zijn van de SP, D’66 en MenS. Ike Teuling vertegenwoordigt de SP en is een ex campagne leider van Greenpeace, nr 20 van de kandidaten lijst. Salima Belhaj, nr 15 van de lijst van D’66 is de fractie voorzitter in Rotterdam. Lea Manders vertegenwoordigt MenS. Ze is astrologe en is onder meer auteur van het boek “Als de sterren spreken; de astrologische band tussen ouder en kind‘”. Aanvang 20:00 uur, tot en met ongeveer 23:00 uur.

Het mystery event donderdag blijft nog even een mysterie.

Zaterdag is tussen 13:00 en 17:00 uur het libertarische seminar“De crisis: De overheid is het probleem, niet de oplossing”. Svp vooraf aanmelden via Facebook. Restaurant het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, Utrecht

En zaterdag ’s avonds begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur) het JOVD evenement ‘Find Your Freedom’. Dit zal plaatsvinden in sociëteit PhRM, Janskerkhof 14, te Utrecht. Tijdens deze avond zullen verschillende sprekers in debat gaan over Europa, waarbij interactie met het publiek centraal staat. De avond zal vervolgens worden afgesloten met een feest. Deelnemers aan het debat over Europa zijn: Toine Manders, lijsttrekker Libertarische Partij; Sophie in ‘t Veld, delegatieleider van D66 in het Europees Parlement; Dennis de Jong, delegatieleider van de SP in het Europees Parlement en Klaas Dijkhoff, Tweede Kamerlid voor de VVD, plaats 16 op de VVD-lijst. Het debat zal worden geleid door Zohair el Yassini en Jort Kelder is de dagvoorzitter.

Een vooraankondiging, vrijdag 7 september is er de tweede libertarische borrel in Utrecht. Aanvang 20:30. In het prachtig ingerichte Café Olivier in Utrecht. En op maandag 10 september is er in de Balie te Amsterdam het nieuwe lijsttrekkersdebat tussen 12:00 en 14:30 uur.

6 REACTIES

 1. Waarom is er aanstaande zaterdag geen flyeractie in plaats van een seminar? Een groot deel van Nederland is dan vrij, doet de boodschappen en gaat shoppen, waarom kiest de LP er dan voor een seminar? De beperkte groep vrijwilligers kan toch veel effectiever ingezet worden?

 2. Opvallend trouwens ook weer, dat er in het artikel over flyeren 1 flyeractie genoemd wordt, maar dat er wel voor iedere dag een borrel op de planning staat. Iets met prioriteiten zullen we maar zeggen…

 3. RTL4 staat met een tent op het plein voor programma “Wat kiest NL”, vlak voor de Haagse Kluisch, gaat daar nog iets mee gebeuren?

 4. @Robert [4]:
  Dat lijkt mij ook. De LP moet oppassen niet als een soort VVD-variant te worden gezien. Oftewel een partij voor villawijkbewoners en excentrieke anarchisten.

  Wat heeft de LP te bieden voor Henk & Ingrid in Hoofddorp en Nieuwegein? Groot deel electoraat lijkt mij…

  Igor [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Naam * [5]:
  aduh, de LP “is” een partij voor villa bewoners en excentrieke anarchisten, ruim voor dat de LP zich verkiesbaar besloot te stellen heb ik al geprobeerd om bruggen te bouwen en een visie te ontwikkelen die ook andere groepen aanspreekt, helaas zonder succes.

  Uiteindelijk zal er in de politieke arena water bij de wijn moeten, maar in plaats van zelf een beetje water bij de wijn te doen laten ze dat liever afdwingen door de politiek, handjeklap doen en dan naar het electoraat toe vol blijven houden dat ze consequent zijn (kijk het partij programma).

  Maar goed ik zal vanavond eens gaan luisteren in rotterdam, ik bang dat het uiteindelijk toch uitdraait op meer van hetzelfde.

Comments are closed.