De komende weekends is het gemakkelijk om de libertarische boodschap samen met mede libertariërs uit te dragen. Ben je van mening dat rondhangen op internet fora afgewisseld moet worden door directere vormen van actie? Dan zit je de komende paar weken goed. Ik  probeer nog om een overzicht te krijgen van de diverse Flyer acties die de LP gaat ondernemen en zal dat overzicht op Vrijspreker publiceren.


Komende zondag bezoekt de LP de Bavaria City Racing.
Eenieder die wenst mee te flyeren kan zich bij de groep voegen die zich zondagochtend tussen 10:45 en 11:00 uur vormt in de hal van Rotterdam CS. Onder meer Henderikus van de Poel (zie foto) zal aanwezig zijn, verder zullen ze gekleed zijn in LP polo’s en delen ze flyers uit. Ondanks de drukte moet het mogelijk zijn om je bij deze groep te voegen. Je krijgt indien gewenst ter plekke een zeer korte maar ook effectieve training communicatie. De drempel die velen voelen om mensen aan te spreken zal Hendrikus voor je slechten. Dus als je enige last van verlegenheid hebt is dit een prima therapie!

Flyer tips van Henderikus, wat werkt wel en wat werkt niet.

1 – Op straat, wel of geen grote mensenmassa’s:

Het is een idee om voor/op grote evenementen te gaan flyeren, maar als het niet mag, of als het te ver voor je is , don’t panic!!! De kern van het efficient flyeren is gelegen in een gestage mensenstroom, waar je van tijd tot tijd iemand uitpikt. Je hebt helemaal geen grote mensenmassa nodig, ieder dorp waar wachtrijen zijn of gewoon vrij veel mensen langskomen voldoet.

2 – Huis-aan-huis: Een prima gelegenheid om in beweging te komen. Ben je zelf een beetje lui aangelegd geef dan een postbode die je tegenkomt, of een lokale krantjes verspreidende puber, een tientje en 500 flyers en je hebt een goede kans dat hij het voor je doet.
3 – Geen tijd & moet ook nog boodschappen doen: Gisteren heb ik twee uur geflyerd rondom de supermarkten, terwijl mijn dochter en haar zoontje boodschappen deden voor ons hele gezin. Ik was de chauffeur. Zelfs in dat dorp van 7000 inwoners, een gestage mensenstroom. Geweldige mensen ontmoet die niet wisten dat wij bestonden. Zij gaan keihard voor ons stemmen, onze Site & FB & Borrels bezoeken.

4 – Je bent ambassadeur:

“Wees niet bang voor de boze dieren” Wij hebben een hele hoge en belangrijke functie in het benaderen van mensen. Wij zijn de ambassadeurs van een nieuwe libertarische samenleving. Kijk mensen recht in de ogen met een overtuigde glimlach en nodig mensen uit om een klein kijkje te nemen in die geweldige nieuwe wereld van ons. Vertel kort en bondig wat jij zelf het mooist, het beste of het aantrekkelijkste hiervan vindt. Bedel niet voor een minuutje van hun tijd, ons gedachtegoed mag er zijn, wees overtuigd van de superioriteit van onze ideologie. Willen ze niet of kunnen ze even niet of hebben ze geen tijd, laat ze lopen en spreek een volgende aan.

5 – “Op zij, op zij, op zij, ‘k heb ongelooflijke haast”:

Vaak zul je merken dat mensen over het algemeen iets aan het doen zijn, ergens naar toe moeten en niet zo veel tijd hebben. Will je eens iets anders proberen dan mensen stoppen op straat dan kun je het volgende proberen:
A – Bij een benzinepomp station; mensen staan daar stil en te wachten, doe vlug je verhaal, geef flyers en bij een druk tank station ben je zo een paar uurtjes zoet of een dagje als je de tijd hebt.
B – Bij grote brug, hetzelfde verhaal.
C – Bij stoplichten die nogal lang duren kan ook heel goed. Loop naar de auto, maak draaiende beweging met je vinger, en de raampjes vliegen open. Doe vlug je ding. Let op de lichten; bij groen vlug aan de kant, wacht op rood en doe je ding weer!!!

6 – POLO Shirt

Heb je nog geen polo shirt met LP logo en slogan?
Bestel vandaag nog. Dat flyert better.

Flyer tip van Rene

Het is mogelijk dat men wat meer nadruk gaat leggen op de afschaffing van de IB. Dat is volgens Rene een prima manier om een gesprek te beginnen: Eén van onze speerpunten is de afschaffing van de IB. Nu denkt u meteen: “OK, niet serieus te nemen”, maar zelfs meneer Rutte is het met ons eens dat Nederland de opbrengsten van de IB niet nodig heeft.

Dat levert meestal een frons en een geamuseerd vragende blik op.

Immers, meneer Rutte heeft zojuist volledig onbegroot het totale bedrag van de IB van dit jaar in de bodemloze emmer van het ESM gegooid. Dat geld zien we nooit meer terug. Dat kan dus alleen maar als Nederland dat geld niet nodig had. Maar in tegenstelling tot meneer Rutte vinden wij dus dat dat geld dan gewoon bij de Nederlandse burger had kunnen en moeten blijven. De IB kan dus weg.

Dat levert dan een aarzelend ‘Ja, daar heeft u wel gelijk in‘ op. En dan heb je beet

11 REACTIES

 1. Hopelijk komen er meer van dit soort gezamenlijke flyermomenten. Van de week was ik weer in mijn eentje aan het flyeren, omdat er vanuit de partij niemand van plan was om te flyeren. Als ik dan wel hoor dat libertariers de borrels plat lopen en volop seminars bezoeken, vraag ik me eerlijk gezegd af waar de partij mee bezig is….

  Maar goed, volgende week ben ik drie dagen beschikbaar voor het flyeren, dus ik hoop dat er dan ook mede-libertariers gaan flyeren…

 2. Wij gaan stemmen op LP, dan ben je zeker dat je iets goeds gedaan hebt.

 3. Morgen, pardon, straks, zijn bevestigd in elk geval op Rotterdam CS te vinden:
  Riekus en Sujatha, Toine, Quintus, Kim (Winkelaar), Ronald Bijl en René en Herma. Anthony en Ivana Katgert zijn ook van de partij, maar mogelijk niet op CS. Kim is waarschijnlijk iets later (rond 11:30).

  Iedereen die enthousiast is om mee te doen is welkom.
  Let op de blauwe LP polo’s.

  Make it happen!

  Rechtse Rakker [11] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.