Den Haag, 16-08-2012 — Volgens de laatste nieuwsberichten heeft de Britse overheid eerder deze week gedreigd om de ambassade van Ecuador binnen te vallen wanneer deze Julian Assange niet zou uitleveren.

Nu Ecuador inmiddels aan Assange asiel heeft verleend, weigert het Verenigd Koninkrijk hem een vrije doortocht van de ambassade naar het vliegveld. De Libertarische Partij is verbijsterd over dit machtsvertoon door de Britse overheid.

Lijsttrekker Toine Manders: ‘Assange strijdt met Wikileaks tegen dit soort misbruik van macht tegen burgers en journalisten en nu maakt hij dit zelf mee. Het binnenvallen van de ambassade zou volgens het internationaal recht gewoon een oorlogshandeling zijn. Nederland moet hier volgens de LP onmiddellijk tegen protesteren: Assange heeft asiel gekregen en moet vrij kunnen afreizen. Tot slot zijn wij blij dat Ecuador het asiel nu inderdaad heeft verleend. Overigens vinden wij nog steeds dat ook Nederland asiel aan Assange zou moeten aanbieden. Hij verdient onze morele steun.’

11 REACTIES

 1. En wat vind de LP van het lot van klokkenluiders in het land rechts van de Noordzee, waar binnenkort verkiezingen zijn? Uberhaupt een mening daarover?
  De zaak Micha Kat verdient heus wel aandacht vanwege even smakeloos machtsvertoon door een overheid als in de zaak Assange.

  Mijn stem win je niet met dit soort opportunistische persberichten. Jullie lijken net echte politici. Houd een sop!

  Anthony Katgert [5] reageerde op deze reactie.

 2. Van Nederland moeten jullie toch echt niet veel verwachten. Je mag van mij gerust stellen dat NL de kleine ‘hoer’ en GB de grote ‘hoer’ is van de USA. Overal oorlog voeren om Democratie in te voeren. De Heilige Oorlog (democratie) aan eenieder verklaren die niet Democratisch is ! Misschien zijn wij wel achterlijker als die MoslimHaatbaarden. Alleen wij zien het niet. Of mogen het niet zien. En daarom moet bij Assangne de ‘Kop’ eraf. Hij laat de ‘Achterlijken’ het ‘licht’ zien !!!

 3. Wie met pek omgaat raakt er mee besmet. Als je met uitspraken omtrend issues komt die potentiele kiezers als onbelangrijk classificeeren dan ben je zelf ook onbelangrijk.

 4. “”Nederland moet hier volgens de LP onmiddellijk tegen protesteren: . . . . . Overigens vinden wij nog steeds dat ook Nederland asiel aan Assange zou moeten aanbieden. ”

  –NERDERLAND? Wie is dat?
  –Wil de LP de overheid dingen laten doen?? De LP wil toch de overheid uitschakelen?
  –En als “Nedeerland”dat asiel gaat verzorgen, wie gaat dat dan betalen?

  Een heel ander punt is hoeveel stemmen denk je met dergelijke plannen te winnen? De voorgaande reacties lijken niet hoopvol.
  Mijn advies zou zijn om in de slechts 25- dagen die je nog hebt, te concentreren op zaken die iedere kiesgerechtigde belangrijk vindt.

  Anthony Katgert [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Naam * [1]:

  Voordat je überhaupt als een PP dit soort problemen binnen onze rechtstaat kan aankaarten, zul eerst nog een landelijk spreekpodium moeten zien te verkrijgen. Zover zijn we nog niet.
  Om beter je Libertarische boodschap waaronder ook het non-interventionisme en dus ook het non-agressie principe wilt over brengen moet je het ook kunnen vertalen naar de popcultuur waarin je leeft en #Assange is nu eenmaal onderdeel verworden van de popcultuur. Zelf zie ik Assange niet als poster boy voor het libertarisme overigens verre van. Als dit persbericht nu main stream media bereikt, dat wil zeggen als zij dit persbericht ook daadwerkelijk overnemen in hun berichtgeving dan zijn we al een stap verder. Heb geduld svp, Micha vecht al zolang tegen de staat en dat zal niet onverminderd doen nu de LP iets zegt over de agressieve taal die de Britse staat uitslaat ten overstaan van een andere soevereine staat.

  Naam * [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [4]:

  Over wie gaat dat betalen ? Nou hij mag eerlijk in Nederland zijn eigen brood komen verdienen en eventuele juridische kosten mag hi j zelf terug verdienen maar dan in vrijheid. Is dat een idee?

 7. Kennelijk denken Libertariers dat ze met de scouting te maken hebben.
  De wereld elite is super machtig, alle wetten en regels zijn in hun voordeel gemaakt en als er, zoals nu, een wet hen in de weg staat veranderen ze die gewoon.
  De wereld elite zal de wereld nog liever in een 3e wereld oorlog storten dan dat ze de macht verliezen.

  Mensen die denken hiertegen op te kunnen zijn hartstikke naief. Dat bewijst dit verhaal van Assange maar al te goed.
  Mensen (of landen) die hun dwarsliggen worden gewoon vernietigd!!!

  Net als Assange, zullen Libertariers vermorzeld worden als ze ook maar even een bedreiging beginnen te vormen voor de elite.
  Zij hebben alle middelen daarvoor. De media,de legers, politiemachten,geheime diensten etc etc.

  Hoc Voluerunt schreef laatst een artikel over minderjarigen. Niet zo slim als je het mij vraagt. Dit soort artikels kunnen ze in de toekomst tegen jullie gebruiken. Ook al was het ter discussie. Zij zullen er een heel ander verhaal van maken als jullie begrijpen wat ik bedoel.
  Net als Assange nu een “verkrachter” is zullen jullie aan de hand van zulke artikelen voor pedofielen uitgemaakt worden.
  Als jullie het dus tegen dit monster willen opnemen zullen jullie toch echt intelligenter moeten zijn….
  En het betreffende artikel zou ik direct weghalen als ik jullie was. Want het heeft de potentie om jullie totaal neer te halen….

 8. Hiermee zie je, dat de overheid niet alleen linkse hobby’s wil financieren, maar zelfs de basisprincipes van de staat met voeten treedt. Iedereen weet, dat een ambassade onschendbaar is en dat een enclave (wat een ambassade feitelijk is) ongestoord bereikbaar en verlaatbaar moet zijn.

 9. Met Klaas de Jonge was in Zuid- Afrika iets dergelijks aan de hand.
  hugo van reijen

 10. @Anthony Katgert [5]:

  Dank voor de toelichting. Ik snap ook wel dat het lekker (mee-) rellen is op de golven van de Wikileaks affaires. Maar wat wil je er mee zeggen?

  Ik ben het met Hub eens:
  Mijn advies zou zijn om in de slechts 25- dagen die je nog hebt, te concentreren op zaken die iedere kiesgerechtigde belangrijk vindt.

  De verkiezingen lijken weer een rookgordijn te worden om te verhullen wat het echte thema van deze verkiezingen zou moeten zijn: Baas in eigen land, of bepalen Eurocraten de regels hier? Dat staat er op het spel en het draait om heel veel geld, straks goud. (Enig collectivisme is helaas onvermijdelijk.)
  De Eurocraten zullen over lijken gaan om hun belangen veilig te stellen. En hoe ga je je daar tegen verdedigen?

 11. verrader, krijgt in de VS levenslang, in Zweden ook al straf wegens verkrachtingen, GB haal hem uit die ambassade en hup naar Zweden met deze minkukkel.

Comments are closed.