zaterdag, 11 augustus 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nadert hyperinflatie de USA?

Volgens Vinctor Sperandeo zullen de VS over een jaar met hyperinflatie te maken krijgen. Hij heeft elke grote hyperinflatie uit de geschiedenis onderzocht en is zeker dat dit fenomeen ook de VS zal treffen. En welke valuta zal dan volgen? De euro? De yuan? De yen?

Victor Sperandeo draagt de bijnaam Trader Vic vanwege zijn spectaculaire winsten die hij op Wall Street heeft verwezenlijkt. Hij ziet voor de VS geen andere uitweg dan hyperinflatie.

Volgens Vic is er geen enkele politicus in leven (met uitzondering van Ron Paul) die kritiek durft te uiten op de financiële elite.

Verder adviseert Vic mensen om hun kapitaal goed te spreiden en is er heel duidelijk over dat goud en zilver de “backbone” zijn van elk portfolio dat tot doel heeft om de rijkdommen van de portfoliohouder te beschermen.

Een waarschuwing voor u? Kunt en wilt u nog stappen ondernemen om uw kapitaal(tje) veilig te stellen? Bijvoorbeeld door fysiek edelmetaal te kopen of andere waardevolle zaken?

Of is Vic’s waarschuwing aan dovemansoren gericht?

Fijn weekeinde,

MMAP.

 

 

Bronvermelding, vertaald uit:

dont-tread-on.me/?p=21573

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Economie, Geschiedenis, Internationaal, Overheid, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. MMAP schreef op : 2
  Nominator

  @Hub Jongen [1]: Zouden er mensen zijn die dit onderzoeken? Als wereldreservemunt (nog wel) heeft de dollar alle aandacht. En Victor Sperandeo is Amerikaans georiënteerd, gezien zijn handel op Wall Street.

  Misschien zou hij eens naar de situatie in de EU en de euro kunnen kijken?

 2. pcrs schreef op : 3
  pcrs

  @Hub Jongen [1]: Ik denk dat ze allemaal min of meer tegelijk gaan. Alle verschillen in valsnelheid worden gelijk vereffend. Niet zo lang geleden kon je nog zeggen dat nederland er beter voorstond dan Spanje. Een paar handtekeningen van Jan Kees verder en het is gelijk getrokken.
  Nivellerende vaten.

  MMAP [5] reageerde op deze reactie.

 3. Zilver schreef op : 4

  Je hoeft alleen maar naar de historische goudprijs grafiek en de zilverprijs grafiek te kijken om te zien dat er al lang een enorme inflatie is en euro en dollar land.
  En aangezien alle grote wereldmunten aan elkaar verboden zijn, leidt een val van de dollar ook gelijk tot een val van de euro…

 4. MMAP schreef op : 5
  Nominator

  @pcrs [3]: Ja, dat is eigenlijk ook wel logisch. Omdat valuta zó erg aan elkaar verbonden zitten, zal de val van “één der groten” (kuch..kuch) snel tot een domino-effect leiden.

 5. Aryan schreef op : 6

  Wat de ‘experts’ ook zeggen over investments in Goud etc, de Roverheden zullen het de burgers via wetgeving gewoon weer afpakken zodra ze hun grip op de currencies verliezen en de markten inelkaar klappen. Als de hemel naar beneden komt krijgen we allemaal een blauwe pet.

  Gold Prices – Currency Charts.
  www.galmarley.com

  Vincent [7] reageerde op deze reactie.

 6. Vincent schreef op : 7

  @Aryan [6]: Ga je dat dan opgeven dan? Zou het ergens in je tuin begraven.

 7. Vilseledd schreef op : 8

  Vreemd, dat professionele handelaren in fysiek goed, zoals al die sites, dan met de gemanipuleerde goudprijs gebaseerd op papier handelen.

 8. Hans schreef op : 9

  Wat is er mis met hyperinflatie? Het is de enige manier om uit de huidige crisis te komen. Prijzen zullen enorm stijgen, de cao’s en uitkeringen hobbelen daar wel weer achteraan. Alleen de schulden blijven gelijk en worden in verhouding dus automatisch kleiner.
  Dit wordt alleen tegengehouden door partijen die geld tegoed hebben of denken te hebben. Banken, overheden en grote beleggers. Die zien dan hun vermogen verdampen.
  Maar uiteindelijk krijgt Sperandreo wel gelijk. De ECB moet uiteindelijk wel de geldpers aanzetten met inflatie als gevolg.

  AS [10] reageerde op deze reactie.

 9. AS schreef op : 10

  @Hans [9]:

  Je kunt geen geldpers aanzetten. Euro’s betekenen opzichzelf niks…..Als je de geldpers wel aanzet betekent het alleen dat je de hoeveelheid euro’s vermeerdert.

  Je kunt het vergelijken met papiergeld in 2en snijden en dan zeggen dat je dubbel zo veel geld hebt. Dat is onzin, je kunt er niet meer mee betalen dan voor je het in 2en gedeeld had. Je kunt natuurlijk niet zomaar welvaart maken door geld te drukken, dat snapt iedereen toch….

  Het effect daarvan is is dat pensioenen en spaargelden niks meer waard zijn, en dat in feite alles in Euro’s niks meer waard is. Iedereen die dus geld had is dat geld kwijt. Bovendien zul je dan een nieuwe munt moeten invoeren en alle oude munten vervangen, ook leuk voor de kapitaalmarkt….