Vrijspreker: Het is me vaak opgevallen dat waar je ook naar toe gaat in de wereld, je altijd Nederlanders tegenkomt. Of je nu in een afgelegen gedeelte van de Argentijnse pampa’s wandelt, of in de woestijn van Mongolie, je kan er gif op innemen dat er Nederlanders zijn.

Opperdienaar: Ja, da’s logisch. Kijk, in het buitenland ben je gast, de heerschers daar weten dat een toerist ook voor een andere belastingboerderij kan kiezen. Belangrijk om de omgang een beetje beleefd te houden dus. Vrijwillig geld wordt beleefder behandeld dan onvrijwillig geld. Dat is de reden waarom lobbyisten een goed rendement maken op hun donaties aan politici en belastingslaven niet. Het is eerste is vrijwillig geld, het tweede niet.

Vrijspreker: Dus een Nederlander voelt zich heerlijk vrij op vakantie. Geen al te grote afpersingen, behalve de vertrekbelasting en soms aankomstbelasting en btw. Een verademing van de verstikkende heimat.

Opperdienaar: Zelfs die BTW is vaak niet nodig, ’tax free for tourists’ staat er dan. Want wie gaat nu een mooie camera kopen in een land met een hoge BTW? Dit is ook de reden dat we in Europa altijd meer vakantie nodig hadden dan in de VS. Daar was je altijd wat vrijer. Dat is nu wel min of meer afgelopen, nu kinderen in de gevangenis worden gegooid voor het laten van winden. De belastingen zullen met het fiscal cliff ook omhoog schieten, dus ik verwacht dat Amerikanen ook meer vakantie nodig gaan hebben. Even ademhalen in de Andes.

Vrijspreker: Geldt het omgekeerd ook?

Opperdienaar: Natuurlijk, getalenteerde buitenlanders die hier in de hi-tech sector komen werken, krijgen een introductietarief van 30%. Of je kunt zeggen dat hi tech bedrijven die naar Nederland willen komen, een korting krijgen. Dat is nodig, omdat je hi-tech werk overal op de aarde kunt doen. Maak je de belasting heel hoog dat verdwijnt het eenvoudig. Deze regeling heet de 30% regeling. Het is zelfs zo dat sommige Nederlanders die in het buitenland hadden gezeten alleen terugkwamen onder de voorwaarde dat ze ook in de 30% regeling kwamen. Dat werd vaak gehonoreerd, anders kwamen ze niet terug en dan had je als heerscher helemaal niets.

Vrijspreker: Hoe lang duurt die regeling?

Opperdienaar: Dat duurt 10 jaar, dan gaan we er als heerschers van uit dat iemand vast zit aan onze grond en niet meer weg kan vanwege relaties en kinderen. Dan kunnen we hem of haar alsnog leegmelken. Het is een zogenaamde ’teaser rate’, bekend van de rommelhypotheken.

Vrijspreker: Geniaal, hoe meer keuzes je hebt hoe lager je belastingen. Ze durven je nog niet op te sluiten op hun boerderij.

Opperdienaar: Nog niet. Eerst komen er kapitaal controles. Je mag wel weg, maar je spaarcentjes en pensioen moet  je achterlaten. Wil je nog steeds weg?

3 REACTIES

  1. Dit is de reden dat turkse en marokaanse gastarbeiders niet weg konden, dit in tegenstelling met Zwitserland die contracten opstelden en géén pensioen premies inden.

    Inmiddels is het handjes en voetjes werk sterk verminderd, en worden de autochtonen (slachtoffers) opgezet tegen de allochtonen (slachtoffers) VERDEEL & HEERS politiek.

    Jhon

  2. “Dat is de reden waarom lobbyisten een goed rendement maken op hun donaties aan politici en belastingslaven niet. Het is eerste is vrijwillig geld, het tweede niet.”

    haha erg scherp 🙂

Comments are closed.