NOS:  26-jarige verpleegkundige Jacinda Baker, had ook een Nederlands paspoort. Ze is de eerste vrouwelijke soldaat uit Nieuw-Zeeland die is omgekomen sinds de Vietnamoorlog.

Baker heeft een Nederlandse moeder en een Nieuw-Zeelandse vader. Ze woonde van haar vierde tot haar twaalfde in Nederland. Sindsdien woonde ze weer in Nieuw-Zeeland. Het ministerie van Defensie in Den Haag heeft condoleances overgebracht aan haar familie in Nederland.

De militairen reden gisteren in een konvooi toen er bij het stadje Do Abi een bermbom ontplofte. De drie waren naar verluidt op slag dood. De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/408733-nederlandse-militair-gesneuveld.html>”

 

Och ja, dit is weer het zoveelste bericht dat mijn bloed sneller doet stomen.

Waarom??? Waarvoor??

Wat denken al die KUNDUZ  partijen nu? En erger nog de kiezers op die partijen?

Lezen se dit en halen dan hun schouders op? Zeggen ze dat dit jonge meisje dan maar niet in het leger had moeten gaan? Of denken ze helemaal niet??

En kiezen ze dan op 12 september weer voor die oorlogspartijen VVD, CDA, PvdA, D66??

Is er iemand die een rationeel argument kan noemen om wel voor dergelijke partijen te stemmen?

9 REACTIES

 1. Hub, het is verschrikkelijk. Er is geen rationeel argument. We horen daar eenvoudigweg niet te zitten, want we hebben er niets te zoeken. De pest is: “we” zijn lid van de NAVO en worden door vooral USA gedwongen dit soort kutklusjes te doen. Enig alternatief zou zijn om uit de NAVO te stappen en/of het leger te ontmantelen. Maar wie krijgt het volk zo ver dat te slikken?

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. en nou moeten we ook nog de Euro met miljarden steunen, want ‘dankzij de Euro hebben we geen oorlog in Europa’
  waar is dan in vredesnaam die NAVO toch voor?

 3. @Ron Arends [1]:

  “Maar wie krijgt het volk zo ver dat te slikken?”

  Is het niet nog gekker dat het “volk” al die militaire missies goedkeurt en betaalt?
  Is dat angst “want anders komen die terroristen hier!” ??
  Of hebben de politici die zo graag een internationale (bij)rol spelen nog sluwere argumenten?

 4. Wat mij erg opvalt is dat ze ons wijsmaken dat ze terroristen trainings kampen aan het bestrijden zijn. Deze kampen zijn de laatste 10 jaar tig keren voorbij gekomen op het nieuws.

  Maar waar sturen ze al die getrainde terroristen? Als dit waar zou zijn zouden we toch jaarlijks met een aantal aanslagen te maken hebben?

  Bush over Al Qaeda na 9/11:

  http://youtu.be/NpZVeHBylco

  en dan verteld CNN afgelopen jaar doodleuk dat de CIA Al Qaeda aan het bewpanen is in Libie:

  http://youtu.be/mR0HdrVCV1c

  Cia bewapenen Al Qaeda in Libie!!!!!!

  Wat mij ergert is dat dit gewoon verteld wordt zonder dat mensen zich afvragen hoe het kan dat ze eerst 10 jaar lang een oorlog voeren tegen AL Qaeda en vervolgens van de ene op de andere dag diezelfde terreurgroep gaan bewapenen.

  Het filmpje van CNN wordt overigens vaak van youtube gehaald.

 5. Heel erg dat er mensen om deze redenen dood gaan. Laat ik dat voorop stellen. Er zijn geen goede en morele redenen te bedenken om zulk definitief geweld te initiëren en mensen van het leven te beroven.

  Maar:
  Dat het een “Nederlandse” is, is niet relevant. Er is een mens vermoord met deze gebeurtenis. Sterker, er zijn DRIE mensen vermoord met deze gebeurtenis. Of die Jacinda Baker nu wel of niet 8 jaar in Nederland heeft gewoond en hoeveel paspoorten ze bezit is niet relevant.

  Ook dat ze de EERSTE vrouwelijke soldaat uit Nw-Zeeland is, sinds de Vietnamoorlog, die is doodgegaan in een oorlog is geen argument. Zij is de “zoveelste” mens die oorlogsslachtoffer is, ofwel gestorven is in opdracht van enkele politici die zelf thuis met het gezinnetje lekker belangrijk zitten doen. Ongeacht of ze de eerste of de duizendste vrouw is, die dit overkomt. Is de eerste dode vrouw van een bepaald land dan erger dan de 34e vrouw van een ander land? Of de 704 man van weer een ander land? Ik begrijp dat streven naar “hoogste, eerste, noordelijkste, diepste” niet in de MSM, zoals ook in dit NOS artikel.

  Zijn er (bij de NOS of in Nw-Zeeland) nu werkelijk mensen die hun geld verdienen met het werk om, als er een oorlogsslachtoffer is, te gaan zoeken of het de eerste vrouw is? Is dat werkelijk iemand’s taak of werk?:
  “Hey, heb je het gehoord? Er zijn 3 landgenoten omgekomen in Afghanistan. 2 mannen en een vrouw.”
  “Nee wist ik niet. Een vrouw, zeg je? Oh jee, ga ik even zoeken of er al meer vrouwen gesneuveld zijn.
  (want gewoon doodgaan doen ze nooit in oorlogen, ze “sneuvelen” altijd)
  Ja hoor, gevonden, ze is de eerste. Hebben we nog een leuk nieuwsfeitje te melden in de krant”

  En dan? Dan is het opeens erger? Dan gaat het Nederlandse Ministerie van Offensie ineens condoleances sturen? Alsof ze voordien ook zeer bewust waren van het bestaan van deze Jacinda Baker?

  En inderdaad:
  Dan had ze maar niet bij het leger moeten gaan. En ZEKER niet voor een dergelijke missie moeten kiezen. Zal wel veel kritiek op komen van andere lezers, maar als jij een training volgt, die jou opleidt tot huurmoordenaar van de staat, én je gaat dan nog op zo’n missie, dan weet je de risico’s. Je ondersteunt hiermee de agressie die jouw land (in haar geval Nw-Zeeland) een halve wereldbol verderop initieert.
  Als wij hier kunnen beseffen, dat wij door belastingroof gedwongen medeplichtig zijn aan zulke ellende, dan moet je als soldaat zéker weten waar je aan begint. Je wordt dan nota bene betaald uit die belastingroof, om elders geweld te initiëren.
  Jammer meisje, je bent niet schuldig aan je eigen moord. Die heeft een ander gepleegd. Maar je bent wel dom genoeg geweest het verhoogde risico te nemen.

  Dan meldt het NOS-artikel nog, dat de Nw-Zeelandse premier Key nu zijn 145 soldaten vervroegd wil terugtrekken. In plaats van eind volgend jaar, “wil” hij nu “al” in april volgend jaar “een begin maken met de terugtrekking”.
  Nou nou, wat een vastberaden premier, wat een baas, daar zal de NAVO wel bang van zijn: in plaats van ze nog 16 maanden te laten zitten, gaat hij nu al over 8 maanden “beginnen met terugtrekken”. Wat is dat? Al eens een keertje achterom kijken of je de weg terug nog wel kunt vinden? Of wachten op het akkoord van de “bondgenoten”? Omdat je als premier van een land niet eens iets te zeggen hebt over de mensen die in je land wonen (en je dacht als premier, dat je die macht wel had) en die je verhuurt aan de NAVO (zie hier: huurmoordenaar).

  Conclusie in het kort: ik vind het heel erg dat er weer doden gevallen zijn (ze vallen ook altijd, doden die opstaan hoor je nooit over, behoudens in sprookjesboeken), maar de berichtgeving is wederom zó overdreven, dat ik hier haast immuun voor ben geworden.

  Igor [6] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.