Het kapot gaan van de euro wordt hoe langer hoe duidelijker. Wat precies de gevolgen zijn weet niemand. En of en hoelang de politici nieuw uitstel kunnen verzinnen is dan ook nog een vraag.

 

Maar de berichten van deze week vergroten mijn zorg toch wel weer.

Zoals het bericht uit de Financial Times dat Amerikaanse banken hun relaties vertellen dat ze hun euro-contaten zoveel mogelijk veilig moeten stellen: ” Wall St banks prepare for euro break-up  ” Banks tell counterparties to restructure contracts ,

Of het bericht uit Euobserver dat onthult dat de Shell zijn contanten in Europa weghaalt en elders onderbrengt. Voorlopig 15 miljard euro!! “Shell withdraws cash from EU”

En het is ook duidelijk dat de EU-politici in verhoogd tempo hun oplossingen willen doorvoeren.

OP beide oplossingen proberen ze meer druk te zetten:

1.-Meer geld bijdrukken, meer schuld. Zelfs al begint hier en daar door te druppelen dat je het probleem van te veel schuld niet kunt oplossen door “nog meer schuld”!

2.-De andere oplossing is de EU-dictatuur sneller en sterker doorvoeren.
Barroso en van Rompuy werken aan een plan dat ze op een volgende EU-opperhoofdenbijeenkomst proberen aangenomen te krijgen.

Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een “single bank supervisory plan” dat uiteraard ook meer macht aan de dictator zal geven.

Van de huidige NL- overheid hoef je geen redding te verwachten. Rutte-deJager geven Nederlandse soevereiniteit en gelden “onvoorwaardelijk” aan Brussel.  En de meeste Kamerleden juichen hen enthousiast toe!!
http://www.dutchnews.nl/news/archives/2012/06/eurozone_agrees_on_bailing_out.php

Om nog wat te redden gaat Griekenland proberen staatseigendommen te verkopen:
“The items include the International Broadcasting Center, the state lottery, the public gas corporation, the gas grid operator, the Elliniko site, the state gambling company, the horse racing organisation and land in Corfu and Rhodes.

Leuk is dat daarbij ook de paardenrenbaan is die voor een groot deel van EU geld is gebouwd en 200 miljoen euro gekost heeft. Zover bekend heeft er nog nooit een paard op gerend!!

En zo kunnen we nog even doorgaan. De tekens staan levensgroot op de wand!

Denk na en WEES BEREID.

(En als het nog kan, stem dan op 12 september zeker niet op één van die landverraderlijke partijen VVD, CDA, PvdA, D66, de Kunduz-groep)

18 REACTIES

 1. Komt er op neer dat alles wat niet binnen handbereik is binnen 60 seconden is niet meer van jou.

  Verder niks a/d hand en vooral geen paniek.

 2. Dan heb ik toch liever de VVD dan de SP hoor….
  In de Volkskrant stond ook nog dat Rutte in Europa de reputatie heeft zeer eurosceptisch te zijn.

  Maar dat neemt niet weg dat ook de VVD te eurofiel is.

 3. JH 1712
  En daar zit het geld van het koningshuis ook bij en misshien nog wel meer

 4. Overheidsschulden worden zelden terugbetaald. Ze worden doorgerold waarbij geld geleend wordt van Piet om de schulden aan Jan af te lossen.

  Maar terugbetaald? Nee, dat niet.

  Als het punt komt dat de schulden niet meer doorgerold kunnen worden, volgt een default of inflatie.

  De geschiedenisboeken bevatten honderden voorbeelden hiervan.

  Zal het deze keer anders zijn? Vast niet.

  Het punt dat het doorrollen van de schulden steeds moeizamer gaat, is overigens bereikt.

  Bloomberg schatte dat de ontwikkelde landen dit jaar $7.600 miljard aan schulden op vervaldag zien komen.

  Dit zijn de cijfers van de individuele landen. In dollar weliswaar.

  Japan – $3.000 miljard
  US – $2.783 miljard
  Italië – $428 miljard
  Frankrijk – $367 miljard
  Duitsland – $285 miljard
  Canada – $221 miljard
  Brazilië – $169 miljard
  U.K. – $165 miljard
  China – $121 miljard
  India – $57 miljard
  Rusland – $13 miljard

  Dat zijn behoorlijke bedragen, vind je niet?

  Japan en de VS steken er met kop en schouders bovenuit. Deze krijgen later ongetwijfeld ook nog te maken met een schuldencrisis.

  Maar nu nog niet. Nu zijn de schijnwerpers even op Europa gericht.
  De VS en Japan gelden zelfs als een vluchthaven.

  Ik gebruik de dollar ook als vluchthaven. Wel maar voor eventjes. Uiteindelijk is de situatie in de VS even ernstig als in Europa. Kwestie van op tijd weg te wezen.

  groeten,

  Maarten Verheyen

 5. Het frapante is dat de hele elite-top in Brussel al maanden aan het schreeuwen is hoe dom en gevaarlijk het zal zijn als Griekenland uit de EU en de euro stapt en nu lees je in de krant dat zelfs Junker er al over spreekt om Griekenland te laten gaan. Een utopie dat was en is het om aan een verenigd Eurpa te denken met zoveel verschillende culturen en economie! Laat maar vallen die euro dan komt de gulden weer terug tegen de euro-koers en kunnen wij gaan samenwerken met Scandinavië en Engeland die hun eigen valuta behouden hebben en daar gaat het economisch beter als hier. En kijk eens naar IJsland wat de bevolking daar heeft gedaan dat is pas echte democratie!

  reiny [16] reageerde op deze reactie.

 6. @Daan [2]: SOPN biedt elke Nederlander een basisinkomen van ruim 700 euro. Als er niemand meer werkt, waar komt dan dat geld vandaan? Uit de drukpers?

  SOPN is een luchtfietsersclub, die niet begrijpt dat geld eerst verdiend moet worden, d.m.v. productie. En als SOPN er van uit gaat dat dat geld toch wel verdiend wordt, en dus herverdeeld kan worden, is ze niet anders dan alle andere partijen die geweld willen gebruiken om hun ideaalbeeld te realiseren: roof het van de productieven, en geeft het uit hun naam weg aan anderen.

  Sorry, van dat soort partijen heeft NL er al te veel (21 om precies te zijn).

  Stem LP, of stem niet!

  J.H [9] reageerde op deze reactie.

  • @R. Hartman [8]:

   Volgens mij zijn de productieven al eeuwen aan het roven en bederven! De aarde is van ons allemaal! En dus niet van jou omdat jij net iets slimmer bent dan een ander! Laat het dan liever aan de sterkste over, dan houden we het menselijke ras tenminste een beetje sterk ipv achterbaks…..

 7. Dat Hub Jongen de main stream media nog leest en nog gelooft ook wat hem daar verteld wordt…

  “The euro is irreversible”

  Wen daar alvast maar aan.

  En voor wie echt onbevooroordeeld geïnteresseerd is in het hoe en waarom van Europa en wie er nu feitelijk achter de schermen aan de touwtjes trekt zou deze presentatie eens moeten bekijken:

  http://www.youtube.com/watch?v=WuhbyHE8mDg&feature=plcp

  René [13] reageerde op deze reactie.
  Dikke Leo [14] reageerde op deze reactie.

 8. Dat de zakkenvullers hun geld wegsluizen als het eregns even wat te benauwd word is niks nieuws onder de zon, het gevaar is echter dat wij ” gewone burgers” (lees “niet zakkenvullers” of “werkslaven” ) ze er mee laten wegkomen en ons als mak slachtvee naar het hakblok laten lijden.

  Op het Liberale hoef je echt niet te rekenen en ook de zgn “democraten” vullen liever hun eigen zakken, als je al ergens goed zit is het bij de socialisten, echter die worden afgebrand door de krachtige stem van de liberale lobby en doodgezwegen door de “democraten”.

  Er is hier echt maar één uitweg …… laat de boel maar klappen, laat de euro maar op zijn bek gaan, de luchtbel moet er gewoon uit dan heb je kans dat er eens weer nagedacht wordt over hoe je als mens nu eigenlijk met elkaar en de gemeenschappelijke rijkdommen moet omgaan.

  Kijk voor de grap eens naar “het snelle “geld” van Jort, je weet wel, die superjup met zn korte broekspijpjes misschien gaat er dan ergens een lichtje branden.

 9. @Marga [7]:
  Politici liegen niet!!
  Politici hebben vaak last van herziende inzichten of moeten later concessies sluiten met andere politieke bestuurders of partijen, waardoor ze de door hun gedane toezeggingen of beloften niet waar gemaakt kunnen maken. Dat valt niet onder de noemer liegen, maar daardoor voelen mensen die op hem gesteund hebben zich terecht of onterecht wel belazerd. Zo zie je maar, het lijkt niet allemaal wat het is, en het niet altijd liegen of bedrog maar vaak uit onmacht dat politici als draaikonten overkomen.

  p/s.
  Vergissingen maken door politici is uiteraard ook mogelijk, en dan zijn ze met een goudenhanddruk zomaar vertrokken naar een goede baan elders.

  J.H [17] reageerde op deze reactie.
  Marga [18] reageerde op deze reactie.

  • @reiny [16]:

   “Politici liegen niet!!”

   Mensen die zoiets zeggen verdienen al deze ellende gewoon! Die verdienen het om een la vol met woekerpolissen te hebben want bankiers zullen dan ook wel niet liegen….
   Het lijkt wel of ze zo vaak genaaid zijn geworden dat ze het lekker zijn gaan vinden en om meer gaan vragen.

   BAH! Naieveling! Ik zou je hier 10 a4 vol kunnen schrijven over alle politieke leugens…..

   En dan heb ik het nog niet eens over die miljoenen doden die zijn gevallen als gevolg van politieke leugens…

   GA je diep schamen zeg!

 10. Je bent wel erg naïef om te geloven dat hetgeen door politicie wordt verteld geen leugens zijn. Als je dit daadwerkelijk gelooft ben je niet meer te redden. Toch verwijz ik je naar het volgende om eens wakker te worden. Ga eens naar hetvolgende; De rooftocht van de regering van Amsberg 1980 – 2013 en om het nog anders te zien ; Wilhelmina en het Horst-Wessellied 1936. Hoezo had het Oranjehuis geen Duitse connecties!!!@reiny [16]:

Comments are closed.