Dough Casey is een avontuurlijke wereldreiziger die door goed rond te kijken, en te handelen,  veel geld heeft verdiend. In een interview in Canada geeft hij zijn kijk en advies betreffende belangrijke zaken die in de wereld nu aan het gebeuren zijn.

 

Uiteraard in het Engels, maar zeer duidelijk en als je 50 minuten de tijd hebt, zeker de moeite waard.

 

In EUROPA heerst in alle landen een ondertoon van socialisme,  statisme en collectivisme. Zowat iedereen is geneigd om elk probleem maar door de overheid te laten oplossen en de eigen verantwoordelijkheid af te schuiven en te vergeten.

AMERIKA begon als vrij land waarin ieder individu zijn eigen toekomst kon maken: “het Amerikaanse Ideaal”. Daardoor werd Amerika het meest welvarende land van de wereld.
Maar dat Amerika is dood, er is nu de USA met ook steeds meer verstikkende regels voor de burgers.
De USA heeft nu nog twee heel sterke punten:
1.-De dollar is de wereld-reservemunt. Daardoor kunnen ze door dollars te drukken goedkoop producten uit de hele wereld kopen.
2.-Daardoor hebben ze ook de sterkste militaire wereldmacht kunnen opbouwen.

1.-Die dollar is nu echter in groot gevaar. Door maar steeds dollars te drukken, is en nu een huizenhoge overheidsschuld opgebouwd en andere landen (o.a. Rusland, China, India) zijn al begonnen met onderlinge transacties te betalen in hun eigen valuta’s.
Maar dat dollarspel komt in een eindfase en zodra dat officieel wordt, krijgt de USA een enorme schok te verwerken. In andere artikelen komen we daar op terug.

2.-Ook die grote militaire macht, met meer dan honderd militaire bases over de hele wereld is niet alleen maar gunstig. In tegendeel, over de hele wereld is daardoor haat en afgunst tegen de USA ontstaan met alle nadelen van dien.

Het ziet er niet naar uit dat dat door nieuw leiderschap verbeterd wordt. Want ook nu zijn voor de verkiezingen de twee belangrijkste kandidaten voor het presidentschap nauwelijks verschillend. Beide zijn “statisten”.

Verder komt duidelijk het advies om goud en goudmunten en war zilver te hebben om je eigen toekomst veilig te stellen. Het blijft een bezit wat erg geliefd blijft. Al meer dan 3000 jaar, waarbij het altijd te wisselen is met papiertjes waarvoor je dan weer brood en boter en beleg en … kunt kopen!

Meer facetten worden belicht, uiteraard vanuit het standpunt en de ervaring van Casey. Je zult het toch moeten beoordelen naar je eigen mogelijkheden en verlangens.