“EU opent hoofdkwartier op tropisch eiland”, Dailymail.co.uk
De Europese Unie heeft een hoofdkwartier geopend op het Caraïbische eiland Barbados. Huurkosten: 2,5 miljoen euro per jaar. Personeel: 39 man. Doel: het coördineren van 290 miljoen euro subsidie.

Het luxe kantoor op het tropische eiland heeft uitzicht op witte stranden en de zee. Het is bedoelt om het belastinggeld van u en mij beter te kunnen verdelen over de verschillende projecten die daar lopen. Projecten waar wij nog nooit van gehoord hebben en niemand iets over heeft te zeggen op een handje vol Europese leiders na.

Een vakantieganger ter plaatse zegt: “We don’t need unelected European mandarins trying to set up their own diplomatic corps and spreading their tentacles around the globe using our money. It smacks of empire building by those determined to push a federal European superstate.”

En geef hem eens ongelijk.

“Obama gaf CIA toestemming Syrische rebellen te steunen”, NU.nl
Het corporatisme laat zich weer bloedig gelden. Het alternatief op een interventieoorlog. Je laat gewoon een deel van de bevolking in opstand komen en steunt deze, in het geheim, hun strijd tegen de zittende regering. Ondertussen zet je ook nog druk op deze regering door de rest van de wereld propaganda voor te schotelen en de kans is groot dat het doel wordt bereikt zonder zelf al te vieze handen te krijgen.

Waarom zou je dat doen? Omdat jij dan van grote bedrijven veel geld krijgt om onder andere de verkiezingscampagne mee te bekostigen en eventueel later een leuk baantje om de rest van je leven als God in Frankrijk door te brengen. Waarom geven deze bedrijven jou geld? Omdat zij economische belangen hebben in dat gebied en ze gelegaliseerd geweld nodig zijn om de omstandigheden daar zo gunstig mogelijk voor ze te maken. De cirkel is rond.

“Hoe een pil vijftig keer zo duur werd”, NOS.nl
Een medicijn tegen een zeldzame ziekte dat jarenlang voor 3.000 euro per jaar werd bereid door een Haagse apotheker, kost sinds de industrie het maakt vijftig keer meer, rond de 150.000 euro. Hoe kan dat?

De apotheker vind dit te duur en besluit om het medicijn weer zelf te maken. Maar dan krijgt hij problemen met het bedrijf Orphan Europe. Zij zeggen dat de apotheker daar meteen mee moet stoppen, omdat alleen zij het recht hebben om dat medicijn te maken en te verkopen. En daarmee is de vraag waarom het medicijn 50 keer duurder is geworden waarschijnlijk al beantwoord. Iets met privilege en monopoliepositie. Hoeveel medicijnen zijn er op dit moment wel niet die op deze manier 50 keer goedkoper hadden kunnen zijn?

1 REACTIE

  1. Antwoord op de laatste vraag: geen enkel.
    Toelichting: misschien kunnen sommige eveneens 98% goedkoper zijn.

Comments are closed.