“Britten verdienen amper aan Olympische Spelen”, DFT.nl
De Olympische Spelen kostten de Britse belastingbetaler 11,8 miljard euro. De opbrengst aan toegangskaarten, tv-rechten en sponsorgeld is enorm, maar die gaat naar het Internationaal Olympisch Comité.

De Britse bouwbedrijven hebben wel profijt gehad voorafgaand aan de Spelen, maar per saldo is er weinig effect. Hoofdeconoom Spencer Dale van de Bank of England spreekt over een ,,kleine positieve bijdrage” aan de Britse economie. ,,Lange-termijneffecten zijn moeilijk te bepalen en die zijn vermoedelijk niet echt meetbaar in onze ramingen.”

Kortom de politieke elite en aanverwanten hebben een paar prestigieuze weken achter de rug op kosten van de Britse belastingbetaler, welke gemiddeld zon 200 euro per persoon moesten afstaan voor dit evenement.

Ondanks dit bericht “denkt Nederland” er nadrukkelijk over na om ook de Olympische Spelen te organiseren. Ook kroonprins Willem Alexander is voorstander van dit plan.

“Druk rente Spanje en Italië met onderpand”, NU.nl
Dat stelt de Finse premier Jyrki Katainen in een zondag gepubliceerd interview met het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Eindelijk eens een verstandige opmerking van een politicus. In plaats van obligaties op te laten kopen door Europese noodfondsen/belastingbetaler zouden deze regeringen hun staatseigendommen als onderpand moeten geven bij het aangaan van een lening. Hierdoor zou de rente op staatsleningen flink gedrukt kunnen worden.

Op dezelfde manier heeft Finland in de jaren ’90 zijn rentekosten duidelijk weten te verlagen, aldus de premier. Eerdere steunaankopen door de Europese Centrale Bank (ECB) hebben slechts voor korte tijd voor een lagere rente op de obligaties van de zwakkere landen gezorgd.

“Roep om ‘gelijke rechten’ voor werksters”, NU.nl
De PvdA, SP en GroenLinks hebben zaterdag een oproep gedaan voor ‘gelijke rechten’ voor werksters ten opzichte van andere werknemers. De hulpen in de huishouding moeten in ieder geval gegarandeerd zijn van het minimumloon.

Deze partijen begrijpen het werkelijke effect van het wettelijk minimumloon nog steeds niet. Door het minimumloon zal een deel van de werksters misschien meer gaan verdienen, maar een groot deel van de werksters zal door deze zelfde maatregel werkloos raken, omdat het voor sommige werkgevers niet langer rendabel is om een werkster tegen dat loon in te huren.

Er is helemaal geen sprake van gelijke rechten. Door een dergelijke maatregel verliezen veel werksters juist het recht om te werken tegen een loon dat ze zelf zijn overeengekomen met hun werkgever in ruil voor werkloosheid.

8 REACTIES

 1. Belangrijke punten om verder over te discussieren.:

  Olympische spelen:
  Prima om naar Nederland te halen.
  Maar alleen als de overheid er zich NIET mee bemoeit en geen enkele cent subsidie (belastinggeld) verstrekt.
  Laat het bedrijfsleven het maar organiseren en winnen/verliezen met hun eigen geld.

  Rente Spanje Italië
  Ook weer overheidsgeklungel over de rug van de burgers.
  Haal overheden weg uit de macht over het monetaire systeem.

  Rechten voor werksters.
  Hier speelt de verkrachting van het woord “rechten”.
  Regeltjes die een Tweede Kamer bij elkaar ritselt zij geen “Rechten” in de oorspronkelijke betekenis.
  Het zijn gunsten van de politici die ze vandaag ook weer kunnen intrekken.

  Alex [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [1]:

  Als Willem Alexander zo graag een Olympische spelen in Nederland wilt moet hij voor geld aan zijn moeder vragen om het te kunnen organiseren en ons er niet mee lastig vallen.

  De overheden van Spanje en Italië mogen van mij de afgrond in.

  Minimum loon voor werksters is minder werksters in dienst.

  AS [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Alex [2]:

  Het koningshuis heeft überhaupt geen recht op een inkomen gebaseerd op belastinggeld van anderen. Tijd dus om alle inkomsten van het koningshuis in te trekken en hen laten werken voor hun geld, wat hun enige inkomen zal genereren.

  Er staat vandaag ook een verhaal over met publiek geld voetbal kijken en met publiek geld olympische spelen organiseren en met publiek geld Spaanse banken en de Griekse overheid helpen. In al deze gevallen geldt hetzelfde principe, dit geld is onrechtmatig gekregen en zij die meebetalen aan deze acties zullen hier lang niet altijd mee eens zijn.

  Laat de private sector dit allemaal maar regelen, de private sector doet dit waarschijnlijk veel effectiever en op puur vrijwillige basis. Maar goed, dat is dan ook de basis van de Libertarische levensvisie.

  Alex [4] reageerde op deze reactie.

 4. @AS [3]:

  Van mijn part mogen de koningshuis en de overheid in dezelfde richting waar Italië en Spanje naar stevenen, de afgrond in.

 5. Excelent plan om de OS naar Nederland te halen.Goede impuls om te laten zien aan de wereld wie/wat/waar Nederland voor staat.

  De financiering lijkt mij geen probleem als je de volgende stappen volgt.
  1 Open een bank rekening
  2 Maak mensen warm vorr de OS
  3 Laat ze donaties storten op dat bank nummer
  4 Maak die mensen aandeelhouder naar ratio van gestort bedrag
  5 Plubliceer alles op internet
  6 sla de winst/verlies over de aandeelhouders

  Open/eerlijk en controleerbaar

 6. Het is voor een werkster moeilijk om vanwege de belastingen nog een redelijk bestaan over te houden. Ik vind dat ze weer bij de belasting die grenswaarde horen in te voeren dat het onderste deel van iemands inkomen belastingvrij is. En dat als dit tot minder overheidsuitgaven zou leiden, de overheid dus taken afstoot om zelf ook financieel gezond te blijven.

 7. De meeste werksters willen niet eens wit werken. Het is een leuke schnabbel naast AOW of een andere uitkering. Of gewoon een eigen zakcentje naast het inkomen van manlief. Ik heb Vlaamse vrienden en daar werken ze met een soort bonnensysteem. Te walgelijk voor woorden. Het komt er in de praktijk op neer dat mensen die geen werkster nodig hebben de subsidies op moeten hoesten om andermans troep op te laten ruimen.

  Wat betreft die olympische spelen: Dat gaat hier ongetwijfeld ook 12 miljard kosten. Maar omdat we hier met iets minder belastingkoeien zitten, komt het neer op 720 euro extra staatsschuld per persoon. Prins Pils kan inderdaad eens informeren bij zijn moeke: ik geloof dat zij nog steeds een behoorlijk percentage aandelen Shell heeft.

  Dat onderpand is een geweldig plan: ik zie de Chinezen letterlijk en figuurlijk de Toren van Pisa inladen bij wanbetaling om deze weer op te bouwen in Shanghai. Of zo.

Comments are closed.