zondag, 26 augustus 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Uit het nieuws van deze week

“Niet schutter maar politie raakt omstanders New York”, NOS.nl
Niet de schutter, maar de politie heeft bij de schietpartij van vrijdag bij het Empire State Building negen omstanders verwond.

Toen Johnson werd aangehouden door de politie, richtte hij zijn wapen op de agenten. Die schoten hem meteen dood. Daarbij werden zestien kogels afgevuurd, waardoor negen omstanders geraakt werden. De agenten waren nog niet eerder bij een vuurgevecht betrokken.

In een libertarische samenleving zal er geen staatspolitie(monopolie) zijn, maar zal de veiligheid gegarandeerd worden door private beveiligingsorganisaties. Incidenten zoals hierboven beschreven zijn ook in een libertarische samenleving niet uit te sluiten, maar private organisaties zijn wel véél meer geneigd om dergelijke situaties te voorkomen dan de politieorganisatie van de staat.

Een private organisatie heeft veel meer te lijden onder een slecht imago en zal alle kosten van schadevergoedingen zelf moeten betalen. Zij zijn dus gebaat bij goed opgeleide werknemers die een schietpartij zo adequaat mogelijk afhandelen. Bij de staatspolitie speelt dit veel minder een rol. Dat blijkt ook wel uit de verschillende filmpjes van geweldsplegende dienders die de afgelopen maanden het nieuws passeerden.

“Wapens maken met 3D-printer straks voor iedereen mogelijk”, NU.nl
Het internet heeft ons veel gebracht en speelt ook een belangrijke rol in het behouden van onze vrijheid. Overheden zijn niet in staat om zich snel aan te passen aan een veranderende omgeving. Alle zintuigen die sterke concurrerende ondernemingen wel hebben om aan de vraag van hun klanten te voldoen ontbreken bij de overheid.

De overheid kijkt slechts af bij de ontwikkelingen die de vrije markt voorbrengt en daarom loopt het altijd achter de feiten aan. Overheidssites worden keer op keer gehackt en sites als Wikileaks, Twitter, Youtube en Facebook zorgen ervoor dat burgers meer te weten komen dan de overheid eigenlijk wil. Internet zorgt voor allerlei toepassingen waar de overheid (nog) geen grip of heeft of kan krijgen.

Het is straks zelfs mogelijk om je eigen wapens te printen. Je download een ontwerp naar je computer en laat vervolgens je 3D printer het product uitprinten. Vorige maand werd door een 3D-printer een systeemkast geprint, dat is de behuizing van een vuurwapen waarin de andere onderdelen verwerkt worden. Wapensmid Michael Guslick heeft naar eigen zegge dit onderdeel uitgeprint en gebruikt in een wapen. Hij vuurde er tweehonderd schoten mee af zonder dat er beschadiging optrad.

Defense Distributed benadrukt dat het niet per se om wapens gaat, maar dat zo lang er vrij internet is, ‘iedereen overal in de wereld objecten kan downloaden en produceren.’ Benieuwd wat overheden hier tegen gaan doen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Overheid, Politiek, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. John schreef op : 1

  Gewoon 3D printers zo duur maken dat ze niet te betalen zijn.
  Of laat een soort Trojan computers afspeuren naar verdachte downloads voor 3D printers.
  Ye vinden er wel wat op.
  Straks is het voorhanden hebben van een download van een wapen al strafbaar.

  Eize [2] reageerde op deze reactie.

 2. Eize schreef op : 2
  Eize

  @John [1]:
  Ja. Ze kunnen van alles verbieden, maar het ontbreekt ze aan de middelen en kennis om het te handhaven. Zoals ik al zei verandert de markt zo snel (t.o.v. het trage staatsmonster) dat ze alleen maar toe kunnen kijken.

 3. W.H.J. Reiss schreef op : 3

  Alweer zo’n idealistisch ‘kul’ verhaal !
  In Irak werd door een Amerikaans beveiligingsbedrijf eenieder die voor de loop kwam afgeknalt. Ook en vooral burgers !
  Met afkraken van de overheid op deze manier kom je zelf als de ‘tegen zichzelf sprekende ‘ dwaas over !

  Rob ter Horst [4] reageerde op deze reactie.
  Eize [6] reageerde op deze reactie.

 4. Rob ter Horst schreef op : 4

  @W.H.J. Reiss [3]: Inderdaad, idealisten, geen realisten.

 5. Rob ter Horst schreef op : 5

  Trouwens, hier kan men een cursus libertarisme volgen…
  www.hoevrijdenkjij.nl

  En hier nog iets over vrijheid van meningsuiting, artikel 7…
  www.artikel7.nu/

  Enne, de beste logische oplossing is niet altijd de beste oplossing…

 6. Eize schreef op : 6
  Eize

  @W.H.J. Reiss [3]:
  “Alweer zo’n idealistisch ‘kul’ verhaal!”

  En dit onderbouwt u door een vergelijking te maken met een Amerikaans beveiligingsbedrijf (waarschijnlijk Blackwater) dat al zijn opdrachten en goedkeuringen krijgt van de agressiefste overheid ter wereld, die op dat moment een interventieoorlog voert in een land waar ze nog nooit van mensenrechten hebben gehoord.

  Als u met niets beters kan komen om mijn verhaal tot idealistische kul te verklaren, doe het dan ook niet!