Griekenland is favoriet. Maar ook Engeland gooit hoge ogen.

Zie : Grexit or Brexit – is Britain going to leave the EU?

http://euobserver.com/political/117235

 

Portugal en Spanje zijn ook flik op weg met  het overwegen waar ze het meeste voordeel van hebben: In de EU blijven en kans hebben op al die betalingen waarmee in het verleden leuke dingetjes gedaan werden zoals autowegen en vliegvelden en een paardenrenbaan? Of uittreden en zelf de economie, zonder last van Brussel, weer op te bouwen?

 

Vergeet echter niet dat ook Duitsland een kandidaat is. Diverse groepen en belangrijke politici beginnen het zat te worden dat zij steeds moeten opdraaien om te betalen voor anderen die het geld opmaken. Het moet u niet al te zeer verbazen als de breuk toch nog uit die hoek komt.

http://www.spiegel.de/international/europe/germany-considers-holding-eu-referendum-a-849441.html

Er zijn meer landen die plannen maken, maar nog niet zover zijn om uittreden te overwegen.

Finland heeft net aangekondigd dat zij alternatieve plannen aan het ontwikkelen zijn!

Alleen in Nederland gebeurt niets. Tenminste dat communiceren de politici naar hun kiezers.
In tegendeel, de directeur van DNB  heeft kortgeleden nog verklaard dat Nederland niets doet aan een plan B. (Kennelijk nog trots op die domheid!)
Uit de debatten in de Tweede Kamer blijkt ook dat in het algemeen zij er niets van snappen.
Politici die we rechtstreeks om antwoord vragen, antwoorden niet of ontwijkend. Net als bvb Ronald Plasterk kort geleden nog.

Ik denk dan ook dat de Nederlandse politici in de EU tot de laatste blijven zitten.

Om dan het licht uit te doen en naar huis te reizen! Om dan te vertellen dat het hun schuld niet was!!!
 Blijven de burgers/kiezers daar op wachten?

 

6 REACTIES

 1. Het lijkt er wel op. In W.O.II deden de meesten ook niets behalve enthousiast collaboreren met de buitenlandse bezettingsmacht, of passief toekijken.

  Van über-NSB-ers als Rutte, De Jager, Pechtold, SAP, Verhagen, enz. enz., hoeft de NL kiezer niets goeds te verwachten na de komende verkiezingen. Er op stemmen = instemmen.

  David [4] reageerde op deze reactie.

 2. Hwet heeft er inderdaad veel weg van net zoals tijdens het begin van de 2e W.O. toen werd ons ook verteld door onze regering ; landgenoten er is niks aan de hand slaapt u rustig verder. Daarna wisten ze niet hoe snel ze moesten vluchten naar Engeland incl. de Oranjekliek!!! De NL roverheid is altijd goed geweest in het voorliegen van de bevolking en zichzelf verrijken en daarna de kop in het zand te steken om vervolgens altijd geschokt, verbaasd en verontwaardig te zijn!!!

 3. Met al die verwijzingen naar WW2 kwam er 1 gedachte op….. bijltjes dag…. niet erg NAP maar reuze SAP…

 4. wat ik ook op colijn tegen heb (en dat is best veel), zijn uitspraak “gaat u rustig slapen” (en niet “blijft u rustig slapen”) deed hij na
  afloop van een radiopraatje of mss intervieuw, in 1936 en dat is
  dus niet een paar dagen voor de duitsers hier binnenwandelden.

Comments are closed.