Als Nederlander betaalde ik altijd morrend belasting, maar heb mij daarbij neergelegd omdat wij in een collectieve gemeenschap zitten. Maar helaas begint dat gevoel van saamhorigheid bij mij af te breken doordat wij nu nog steeds meer moeten betalen om de overheid te laten functioneren. Terwijl het de overheid is die teveel uitgeeft en niet bereid is daar maatregelen voor te nemen.

 

De overheid is er om de belangen van de inwoners te vertegenwoordigen, en daar past niet bij dat men het geld van de inwoners maar in het wilde weg uitstrooit. Het sinterklaas spelen met ons geld begint mij behoorlijk tegen te staan.

Dat ze Banken willen redden begrijp ik best, maar ga daarvoor niet de burgers meer belasten, en zorg dat het vanuit hun eigen begroting opgelost wordt.
Willen ze andere landen en Europa redden, akkoord maar niet van mijn geld door mij meer belastingen op te leggen.

Mijn vaderlandsliefde is groot en een collectieve maatschappij is mij dierbaar, maar een spilzieke overheid daar heb ik geen goed woord voor over.
Ga eerst het overheidsapparaat voor 50% inkrimpen en let op iedere euro van ons voor dat je als overheid dit uitgeeft, en geef geen onnodig geld uit. Als ex ondernemer begrijp ik deze overheid totaal niet!!

Ingezonden door Reiny

RED: “. . . collectieve maatschappij is mij dierbaar. . . “
Dat zou best aardig zijn, als het maar geen “collectivistische” zou zijn!!!

15 REACTIES

 1. “Mijn vaderlandsliefde is groot en een collectieve maatschappij is mij dierbaar, maar een spilzieke overheid daar heb ik geen goed woord voor over.”

  Collectieve maatschappij zorgt voor een spilzieke overheid. krimpt het met 50% dan is het binnen enkele decennia precies hetzelfde als nu. Ik heb liever een vrijwillige maatschappij dan een collectieve.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Kort, Bondig, leesbaar, realistisch, wenselijk geschreven stuk ! Een stuk waar eens geen Haat naar ambtenaren uitkomt. Libertariers zijn normaal alhier doordravende ‘TotaalDwazeStieren’. Vanuit hun Haat jegens alles wat naar Overheid klinkt komt men voortdurend met onrealistisch ‘Gebreuzel’ !

  Pendragon [3] reageerde op deze reactie.

 3. @W.H.J. Reiss [2]: Geachte heer Reis. Ik ben het met u eens. Ik wil daar aan toevoegen dat het wel die zelfde overheid is die er voor zorgt dat het collectief gestolen geld wordt uitgegeven aan zaken die voor veel Nederlanders onverteerbaar is. Er liggen ouderen in luiers in een bed weg te rotten terwijl er wordt geroepen dat er meer geld nodig is voor de zorg. Ondertussen gaan er bakken geld richting Europa. Geld dat wij voor onze eigen mensen zouden moeten gebruiken.
  Ik wil graag delen. Maar kan alleen delen als mijn eigen kop vol is. Zolang die dieven in Den Haag de kop van Nederlanders half vol laat is delen erg lastig.

  Het systeem waarin wij leven biedt bescherming. Maar ik zie steeds meer en steeds duidelijker dat het systeem op weg is naar een volledig en totaal bankroet.

  Zo ongeveer 50 60 jaar geleden is “het collectief” uitgevonden. Dat leek destijds een goed systeem en dat was het ook. En nu? Past “het collectief” nog steeds in het huidige tijdsbeeld? Ik denk het niet. Ik denk dat mensen de laatste 20 jaar steeds meer individualistisch zijn gaan denken en doen.
  Dat vraagt naar mijn bescheiden mening een ander bestuursmodel. Hoe precies? Beste meneer Reis, ik zou het ook niet weten. Anarchisme? Dictatuur? Moeten we de boel opbreken en weer als kleine leefgemeenschappen in vrede handel met de omringende leefgemeenschappen drijven?

  Of… schaffen we politiek bestuur gewoon af?
  Echt ik weet het niet. Ik zie alleen wel dat er steeds meer geld wordt gestolen door politici. En dat stoort mij.

  Hmmmm een tikje lange reactie, u vergeeft mij?

  Pendragon

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  W.H.J. Reiss [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Alex [1]:

  “Ik heb liever een vrijwillige maatschappij dan een collectieve.”

  Uiteraard Alex. Die vrijwilligheid hoort voorop te staan.
  Het is belangrijk hoe je het verschil ziet tussen “Collectief”en “collectivistisch”

  Collectief is bvb de tennisclub waar de vrijwillige leden besluiten samen een extra baan te bouwen. Of libertariers die samen een seminar organiseren.
  Collectivistisch is bvb een democratie waar de 50+1 iets wil en daarvoor de 50-1 met geweld dwingt om daaraan mee te doen of betalen.

  (Een dergelijk misverstand als “sociaal zijn” of “socialistisch zijn”.

 5. @Pendragon [3]:

  “. . . . Of… schaffen we politiek bestuur gewoon af?
  Echt ik weet het niet. . . . . . ”

  De weg naar de oplossing:
  Om te beginnen trachten (veel) meer mensen weer moraliteit en beschaving bij te brengen.
  De basis daarvan is dat ieder mens het recht heeft op zijn eigen leven. En dat houdt in dat geweld initiëren tegen een ander mens altijd immoreel is.

  Eerst leren dit principe zelf goed door te krijgen. Dan zul je zien dat daar de kern ligt.
  Afwijken van NAP leidt tot de toestand in deze wereld tot en met “Haren”, “rellen Madrid”, “Afghanistan”, “EU”, “Iran”, en meer oorlogen.

  W.H.J. Reiss [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Pendragon [3]: Al vaker heb ik gepleit voor een ander bestuursmodel. Nu zie je dat dankzij de PvdA er een baantjescarrousel is voor vrienden. Kwaliteit is totaal (Jablabla) onbelangrijk voor hen ! De maatschappij (NL) krijgt de rekening gepresenteerd en betrokken ‘niksnutten’ mogen gewoon blijven zitten ! Met een Libertarische Gedachtengang zou je zeggen, dat deze partij het volgende keer wel kan schudden. Helaas het tegendeel is waar. Hoe dat kan is mij een raadsel. De PvdA is naar mijn mening de ‘CrapaiPartij’ in NL. Ze graaien, stelen zijn onbekwaam. Ze manipuleren (Nee-knikker bij Rutte), ze liegen (o.a. Samson) enz.
  Hoe komt men dan aan die stemmen ?
  1. MultiCulti: zoveel en zo vaak mogelijk.
  2. ‘Sociaal’ zijn voor uitkeringstrekkers (zij die niet willen werken).
  3. De media achter je hebben staan (VARA, NPO, Volkskrant). Die alles wat je doet goedkeurt.
  4. Subsidies verstrekken aan alles en iedereen. Vooral voor de ‘zielige Allochtonen’.
  Deze ‘Crapuulpartij’ en niet de PVV drijft de samenleving uit elkaar !
  Het uitsluiten van dit Crapai zou een zegen voor NL zijn.
  Maar hoe bereik je dit ? De Breivik methode is iets teveel van het goede !
  Met een autocratisch systeem waar er niet ‘gepolderd’ zou worden en met een goed leider waren we naar mijn mening beter af geweest. Poetin mag solliciteren ?

  Pendragon [9] reageerde op deze reactie.
  Philosoof G&R Eigenwijs [14] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [5]: Voor moraliteit en beschaving heb je eenzelfde soort mensen nodig ! Daar past ‘MultiCulti’ dus totaal niet in. Veel buitenlanders (Niet alle) hebben lak aan NL. Hebben totaal geen binding met NL. Dit soort types zouden dan moeten oprotten naar de beschaving die bij hun past !
  Echter, dit soort types worden in de watten gelegd door vooral politici van de ‘Crapuulpartij’ (PvdA). En wat doet de weldenkende Nederlander nu. Die wil ook wel in de watten liggen en past zich aan. Hij wil ook wel ‘Gratis Geld’, ‘Gratis Huis’, ‘Gratis Auto’ ! Gelijke Monniken, gelijke Kappen !

 8. Die collectieve zaken kunnen ook vrijwillig, d.m.v. verzekeringen die vrijwillig worden aangegaan. Er hollen genoeg mensen naar de stembus met de bedoeling grote bedragen te spenderen aan allerlei problemen, wat ze net zo goed bij een verzekeraar hadden kunnen doen. Maar dan moet wel eerst die belasting worden afgeschaft, of vrijwillig gemaakt, anders is je de ruimte niet gegund.

  Je kunt ook nog in vraag stellen of je wel zelf tot dat collectief behoort. Natuurlijk maak ik deel uit van dit universum, dus ik zal ook wel m’n raakvlakken en gemeenschappelijkheden ermee hebben, maar de vraag is of allerlei kunstmatige groepen die een bedenksel zijn, daar ook onder vallen. Volgens mij niet. Zoals het Nederlanderschap, of onderdaanschap, dat is je door anderen wijsgemaakt als een soort theorie.

  Philosoof G&R Eigenwijs [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Pendragon [9]: We weten eigenlijk weinig van Poetin af ! Hetgeen wat we er van weten wordt ons door de media, die Amerikaans beeinvloed wordt, opgedrongen ! Het Volk wordt van bovenaf via de media geleid. En eerlijk is eerlijk, dat gaat ze goed af. Zie de EU. En zoveel makke schaapjes die alles maar goedvinden !

 10. Ik denk dat we over Putin spreken. Poetin was/is een dressuur paard van Duitse kom af. Putin, om precies te zijn Vladimir Putin is, naar wat ik kan beoordelen, een gedreven, slinkse, keiharde politicus die mijn waardering kan hebben.

  Niet “slap gelul” politicie als we in Nederland hebben maar een man die staat voor zijn visie en daar niet eenvoudig vanaf is te brengen.

  Als hij het goed of slecht doet weet ik niet maar je weet in iedergeval wat je aan hem heb. Een man een woord

 11. Het probleem met Nederlandse volks vertegenwoordigers is:

  Dat zij zo hoog in de boom geklommen zijn, dat zij al hun
  kennis – energie en inzicht nodig hebben om niet uit de boom
  te lazeren.

  Dit maak hen van leider, tot lijder, aan gehoorzaamheid.

  De politikus gedreven in het begin, later veelal meer,
  voor het eigen gewin.

 12. @Pteranodon [8]:

  Dit behoort tot de evolutie stromingen die spontaan ontstaan
  en zaken daar door aansturen.
  Alles is daar aan onderhevig, ook het willen ombuigen naar iets
  anders.

  Er is niets mis alles is zoals het is.
  wil je er verandering aangeven,het blijft om het even.
  Er is niets mis alles is zoals het is.

 13. @W.H.J. Reiss [6]:

  Een socialist weet, wat hij mist!
  Zelf willen zij niet stelen en volgen liever bevelen.
  Daarna, hard krijsen en met de vinger wijzen.
  Dat zij willen delen in wat anderen stelen.

  Je hebt al op gemerkt dat de andere ook boter op het hoofd hebben!

 14. Hoe staat men tegenover het idee van een zakenkabinet of zoiets vraag ik mij vaak af.

Comments are closed.