Nu weer kregen we een bericht over aan banden leggen van woningcorporaties door minister Spies.
Het blijkt dat door de overheid gestichte corporaties niet goed werken en directeuren er de boter uit draaien met hemelshoge salarissen. Terecht dat Spies er wat tegen wil doen, maar ook hier weer doet de overheid de verkeerde dingen.

 

Wat gaat er gebeuren? Meer verboden en meer controles!!

Wat ze hadden moeten doen,  of alsnog moeten doen, is de overheidsbemoeienis stoppen. Maar de corporaties compleet zelfstandig en compleet zelf verantwoordelijk.
Maak de hele woningmarkt vrij van de overheid. De overheid maakt er al jaren een potje van!

NOS:     Speculatie corporaties aan banden

Minister Spies van Binnenlandse Zaken gaat de woningcorporaties aan banden leggen. Ze mogen niet meer speculeren met een aantal derivaten, ingewikkelde financiële producten. . . . .
“Ik zal de nieuwe regels binnenkort bekendmaken”, bevestigde Spies vanochtend.
Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/412875-speculatie-corporaties-aan-banden.html>

Politici kunnen niet meer op ideeën komen om wetten af te schaffen. Alleen maar op ideeën om aan wetten te sleutelen. Daardoor wordt de samenleving steeds complexer en loopt alles uiteindelijk knijp.

We hebben MINDER overheid nodig, en zeker NIET meer!.

12 REACTIES

 1. Corporaties hebben al een hoge mate van zelfstandigheid.
  En dat is nu de reden waarom het misgaat !!!
  Jammer dat Libertariers, ook in deze, een plaat voor de kop hebben . Vrijheid met geld en goederen die niet van jou zijn betekent: stelen zoveel je kunt !

  Zilver [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Zilver [4]: Daarom meer controle op dit tuig ! Persoonlijk vind ik dat er een orgaan moet komen, dat ‘onfrisheden’ aan de kaak stelt en ook als zodanig kan optreden. M.a.w. bestuurders zonder riante oprotvergoeding, die stelen/falen: Raus !! Dit geldt dus ook voor andere subsidie (semi-overheids) instellingen. Het Crapuul van de oude partijen zit overal.

  Bertus [6] reageerde op deze reactie.

 3. @W.H.J. Reiss [5]: Controle kan ook vanuit de markt komen. Hoeft niet per se van de overheid te komen. Juist dankzij de overheid zit er veel geld. En dat wordt gepikt. Middels concurrentie komt er een beter allocatie van middelen. Diefstal wordt juist moeilijker tenminste als je overeind wilt blijven in de huizenmarkt. De sector is in het geheel niet geliberaliseerd. Net zoals de zorg.

  W.H.J. Reiss [11] reageerde op deze reactie.

 4. @Kees [3]:
  Kees, je moet nog eens goed nadenken. Volgens jouw opmerking is iedere ondernemer, iedere winkelier, iedere zakenman (inclusief artsen) een “zakkenvuller”.

 5. @Kees [2]:

  “LP nog steeds op 0 zetels. Had ze er graag een gegund.”

  Er wordt veel te veel waarde gehecht aan zetels. Dankzij de campagne gaan veel vrijwilligers het gesprek aan met mensen op straat en brengen hen in aanraking met het libertarisme. Daarnaast komt de LP in lokale verkiezingsdebatten aan bod (vandaag in Groningen, vorige week in Utrecht etc.). Dit alles is een hele goede zaak en was er zonder campagne niet geweest.

  Persoonlijk heeft er bij mij veel tijd gezeten tussen in aanraking komen met het libertarisme en me volledig achter het libertarisme scharen… Waarschijnlijk werkt het bij een gedeelte van de andere mensen ook zo. Er zal dus een langzaam-aan-effect optreden. Dit kent een aantal fases:

  1 Mensen komen in aanraking met het libertarisme en raken geinteresseerd.
  2 Mensen nemen het gedachtegoed volledig over.
  3 Mensen overtuigen anderen in hun omgeving ook van de waarde van het libertarisme.

  Hiermee is meteen ook duidelijk, waarom de groei van het libertarisme in Nederland tijd nodig heeft!

 6. @Kees [3]:

  “Er kunnen lui ontzettend hun zakken gaan vullen, maar dat gebeurt nu ook al…..”

  Als mensen zulke zakkenvullers zijn, dan pleit dat juist tegen de staat. Van een afgedongen monopolie op veel sectoren is dan immers zeker geen heil te verwachten… De politici en bureaucraten zijn immers zakkenvullers. En de andere kiezers niet te vergeten, die vullen graag hun zakken op uw kosten en op kosten van de volgende generatie…..

 7. Geheel eens met het artikel. Het persoonlijke risico voor directeuren en commissarissen (beleidsmakers) is te gering om hoge salarissen te rechtvaardigen of om risico mijdend gedrag aan te moedigen mede door vergaande overheidsbemoeienis. Maar er bestaat volgens mij wel een keerzijde aan volledige privatisering n.l. het begrip sociale woningbouw, oftwel Huurhuizen voor de minder bedeelde zullen verdwijnen met als resultaat dat sommige van ons in een Caravan willen/moeten gaan wonen of misschien zelfs in een Tentenkamp. Dit is niet bedoeld als kritiek maar meer een constatering van de mogelijke bijverschijnselen van een volledige vrije huizen markt.

 8. @Bertus [6]: Controle vanuit de markt. Dat is toch echt een lachertje. Voorbeeld voor jullie Libertarische nonsens: Accountantskantoren controleren o.a. banken, terwijl ze geen fluit van derivaten e.d. afweten. Ze geven goede getuigschriften af, want anders kunnen ze opsodemieteren !! Het is hier fraude alom ! Ik hoef toch GEEN BANKNAMEN te noemen, waar gemanipuleerd is met cijfers ! Of toch: DSB, Dexia, Aegon, ABN, Fortis, ING, allemaal. Bij bedrijven idem ! De oplossing: Eenvoudigere bankproducten, eenduidigere balans- en resultatenrekening, minder regulering door betere afstemming. De belastingdienst is hier al jaren mee bezig. Politici zijn in deze zwakbegaafde mongolen en een hinderpaal. Hetgeen de bel.dienst aan hoeveelheid werk verricht vind ik ontzettend knap !!!

  Bertus [12] reageerde op deze reactie.

 9. @W.H.J. Reiss [11]: Klanten oefenen een grote controle uit. Als u niet tevreden bent over uw leverancier, gaat u naar een ander.

  Waarom zou het oordeel van mensen die werken bij de overheid van een hogere kwaliteit zijn dan van mensen die werken voor bedrijven die met elkaar concurreren? Als een accountant verklaart dat een boekhouding gevoerd is conform de wet en dat er geen dingen gevonden zijn in strijd met de wet dan heeft hij zijn werk gedaan.

  Dat zegt niets over een eventueel moreel oordeel dat er over te vellen zou zijn. Morele oordelen worden gegeven door ethisch filosofen of dominee’s. Of boze en rancuneuze mensen.

Comments are closed.