Ik ben Marjan Wijbenga en ik ben 35 jaar. Ik woon samen met Harry van Dijken en onze twee dochters van 4 en 1 jaar. Waarom ik op de kieslijst sta is heel helder: er is teveel dwang en te weinig vrijheid in onze samenleving. Daar wil ik voor vechten.

 

Vaak is het libertarisme een filosofisch en/of economisch verhaal. Het is ook de basis en daarom heel belangrijk. Maar anderen, vòòr mij in deze rubriek, hebben daar al meer over gezegd. Voor mij is het libertarisme ook een gevoel. Een gevoel van vrijheid. Ik wil de vrijheid voelen om op alle fronten zelf richting aan mijn leven te kunnen geven. De overheid neemt meer en meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden op zich. De rechten van ons worden steeds minder. Ik vind het vreselijk. Ik wil zelf de verantwoordelijkheid dragen voor mijn doen en laten, mijn kinderen, mijn zorg, mijn pensioen, mijn inkomen, mijn uitgaven, mijn voedsel, mijn leven. Ik vind het schokkend dat er zoveel mensen (in de politiek) dat graag voor anderen bepalen. Dat zij het rechtvaardig vinden over anderen te kunnen beslissen. Ayn Rand beschrijft het heel mooi in haar boeken: Atlas Shrugged en Fountainhead. Het was een verademing te lezen hoe helder zij de misstanden in onze samenleving beschrijft.

 

Ik ben beheerder en activiteiten begeleider op de kinderboerderij in onze wijk. Een leuke en diverse baan. Samen met anderen van ‘The Northern Alliance’ en mijn dochter rij ik nu ieder vrij moment met lijm en roller door Groningen om alle LP posters op te hangen. Ik ben medeorganisator van de Groninger lezingen en de borrels in het Noorden. Het is fantastisch om met deze inspirerende mensen de libertarische boodschap uit te dragen. Ron Paul ontketende een revolutie die ik bij deze graag in Nederland voortzet. Ik kijk uit naar een vrije samenleving. Een samenleving waarin onze kinderen in vrijheid kunnen opgroeien, zonder dwang en met verantwoordelijkheid.

4 REACTIES

 1. Dear Marjan,

  Its wonderful to know you, work with you & Harry and be friends.
  I love your story, because it reminds me how simple Libertarianism really is. “We want to be left alone, take care of ourselves & do things with those we choose”

  Lots of love Riekus & Sujatha

 2. Een goed stuk! Heel herkenbaar ook. Het libertarisme is zeker een gevoel. En die spirit in het noorden van het land is echt geweldig! Ik hoop, dat het gaat helpen om het gedachtegoed populairder te maken.

 3. @Hub Jongen [2]: @Hub Jongen [2]:

  Heel graag, Hub. Ik heb nog vaak aan onze ontmoeting gedacht. Geweldig inspirerend hoe jullie tezamen in het leven staan. Meedoen met de TK verkiezingen is de aftrap, echte vrijheid is het einddoel!

Comments are closed.