Vrijspreker: U gaat subsidie aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek, waar gaat het over?

Opperdienaar:Je kent het wel dat verschijnsel dat mensen seniel worden en steeds verder in de tijd terugzakken met hun herinneringen. Langzaam maar zeker vergeten ze wie hun kinderen zijn beginnend met de jongste en terugwerkend naar de oudste. Als je ze vraagt wie de president van de VS is krijg je John F. Kennedy te horen. Het geeft je aan in welke tijd ze leven en welke herinneringen gewist zijn.

Het viel mij op dat zelfs aardig gewiste dementen de boodschap :”Ik ben tegen geweldinitiatie” moeiteloos vertalen naar: “oh, dus jullie zijn een ‘ieder voor zich’ club?”

Een ‘ieder voor zich club’ is natuurlijk al een raar verschijnsel, het zijn mensen die in een club gaan zitten met andere mensen, terwijl ze dat juist niet zouden willen. De vraag is nu op welk punt houdt de demente op deze indoctrinatie op te hoesten?

Wetenschappelijk is dat interessant, omdat dit de leeftijd aangeeft waar de overheid zich op moet richten met ‘onderwijs’.

Vrijspreker: Kunt U een voorbeeld geven om het wat concreter te maken?

Stel bijvoorbeeld dat je merkt dat alle herinneringen tot een leeftijd van 6.5 gewist zijn (dit ontdek je door vragen te stellen aan de demente) en dat op dat moment verdwijnt de reactie:”Jullie zijn een ‘ieder voor zich’ club” als je over het afkeuren van dwang begint. Je kunt dan concluderen dat de indoctrinatie na hun 6.5 jaar is geweest.

Vrijspreker: Hoe kan dit de overheid helpen? Het is toch ook waarschijnlijk een andere leeftijd bij iedereen?

Opperdienaar: Als ons onderzoek ontdekt dat de cruciale leeftijd tussen 4 en 6 jaar is, dan weten we dat we het onderwijs daarna kunnen overlaten aan de vrije markt.

Vrijspreker: De vrije markt? Hoor ik dat goed?

Opperdienaar: De economische crisis vereist dat de kwaliteit van het onderwijs omhoog gaat, onderdanen zijn gewoon te dom geworden om economisch te kunnen functioneren en ons belasting op te leveren. We hebben ze wel volledige onder controle, maar ze kunnen geen concurrerend bedrijf meer overeind houden. Ze dienen voor niets anders dan kanonnenvoer. We zoeken naar een methode om ze slimmer te maken en ze tegelijkertijd dom te houden.

Vrijspreker: Heeft evolutie niet gezorgd dat de heerschersinstincten perfect aangeven waar het optimum ligt?

Opperdienaar: In het verleden had je als heerscher vooral domme vechters nodig, waarschijnlijk is het optimum aan indoctrinatie daar op uitgekomen. Je kon toen eigenlijk niet genoeg indoctrinatie hebben. Nu stort je economie in als het buurland slimmere onderdanen toestaat dan jij. Zaak om op wetenschappelijke wijze uit te zoeken, wat het minimum aan indoctrinatie is, zodat de rest van de opleding de beste kwaliteit voor de laagste prijs kan krijgen.

 

dilbert.com

3 REACTIES

  1. treat the sheeple as mushrooms: Feed them shit and keep them in the dark.

  2. Wat dementie betreft kan je zelf wat doen om de kans behoorlijk te verkleinen. 2 dagen per week vasten (max. 600 cal. ofwel een stevig ontbijt en verder water en thee) brengt de kans op dementie aanzienlijk terug. De reden ? Je hersenen maken meer verbindingen aan om je scherp te maken (voor ’t zoeken naar voedsel) waardoor de kans op dementie verkleint. Naast gewichtverlies is vasten ook goed voor je gezondheid. Zie: http://www.youtube.com/watch?v=Pfna7nV7WaM

    .M [3] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.