Is Nederland nu wel of niet de gekke Henkie van de wereld als het om ontwikkelingshulp gaat? Laten we deze vraag eens een keer niet stellen aan links Nederland, niet aan de PVV, maar laten we eens kijken wat de cijfers van de OESO ons laten zien.

De cijfers van de OESO moeten als alle cijfers met de nodige wantrouwen bekeken worden. Sowieso is het lastig om landen met verschillende valuta’s onderling te vergelijken, de vraag is dan welke koers je neemt. Daarnaast zijn cijfers in tijdreeksen vaak “vervuild” door inflatie. Het toepassen van een inflatie correctie is dan aan de orde maar ook in dat proces zijn er diverse aannames die wellicht niet hoeven te kloppen.

De cijfers die getoond worden kunnen zelf worden opgevraagd. (ODA by country at 2009 prices and exchange rates (net disbursements)). U dient ze dan nog wel even in een grafiek te zetten.

In een grafiek gezet krijg je het volgende beeld, wie is er de gekke Henkie van deze wereld?

Slechts een vijftal landen geven meer uit aan ontwikkelingshulp dan Nederland. Hierboven een indicatie van de verstrekte hulpbedragen per land in miljoenen dollars in 2010. Tegen een dollarkoers van 2009 omgerekend. Nogmaals, wees voorzichtig met statistieken, maar de grote lijn blijkt wel heel duidelijk uit deze statistiek, we zijn inderdaad de gekke Henkie, maar er is wel de nodige concurrentie voor deze titel.

NB: ik ga uit van deze OESO cijfers in plaats van het te relateren aan het BBP. Indien gerelateerd aan het BBP scoort Nederland ook hoog op de gekke Henkie maatstaf.

20 REACTIES

 1. Als afgezet tegen verhoudingen nbomzet der Landen dan vast iets mentaals? Zeer de grote vraag wié die gelden ook krijgen aan de andere zijde. Is heel verdienstelijk voor deez en geen.

 2. Via ontwikkelingshulp is het westen rijk geworden. Ontwikkelingshulp is niks anders dan smeergeld voor bedrijven als o.a Shell.
  Dictators worden ermee in stand gehouden en als het nodig is worden democratieën omver geworpen.
  Iedere Nederlander plukt hier de vruchten van in de vorm van welvaart!
  Maar natuurlijk niet in dezelfde verhouding als de elite…

  uwee [5] reageerde op deze reactie.

 3. @J.H [4]: Wij die met 3000 gezinnen per jaar het Huis uitgegooid werden Zullen het Niet met uwe hoogheid “ons en wij en we” eens Zijn! t Geld zit waar t ziet en is onmisbaar te herkennen wie het heeft!

  U natuurlijk totaal niet weten dat deurwaarders UITSLUITEND van de Armsten leven en parasiteren even als de rijken en rijksten HEEL toevallig nou nét ook is het niet?

 4. @Oscar [1]:

  Dat was mijn eerste gedachte. Fr en DE zijn 4x zo groot en geven 2x zoveel uit. Amerika is 20 maal groter qua inwoners en geeft slechts 4-5 keer zoveel uit.
  Per hoofd geeft nederland heel veel uit. Noorwegen heeft dan nog eigen olie en gasvelden dus die zou ik al haast uitsluiten. Hoeven we alleen zweden boven ons te dulden.

  Oscar [12] reageerde op deze reactie.

 5. @J.H [7]: Alles tezaam is er ca 1,2triljoen euro aan hulpgelden ontvreemdt uit het westen en 3dewereld kreeg er geen Penny van. Wie het wel kreeg moet zeer gemakkelijk te traceren zijn daar 1,2 triljoen onverstopbaar anders dan in plain sight is met kuddes instantpopupmiljardairs en instantmegaomzetgigabedriven zoals we de afgelopen deennia leerden kennen als verschijnsel. Megawitwas en mafianesten.

  Biafra toen al was een genocide op 3 miljoen nigerianen door de britse bp belangen en de 10 miljoen starvationsomalis ontstonden door 6000ton mansanto agent orange op hun oogsten. Of u nog wat geld voor ons heeft dat we toch nooit krijgen.

  De ontwrichtingen met die oorlogen epidemien milities en rampen zorgen weer voor een chronische internationale aanvoer van slaven voor misbruik in industrien sex en als politieke en raciale wapens der eliten en bankiers. Eucommisie is daarbij grootste mensenhandelaar en Kinder pooier met een door hen van Ons Geld betaald kopgeld van 20.000€ per geronseld mens aan noordafrikaanse staten als tunesie egypte marrokko en ronselaars die ook hun in natuur en WWF(britse eliten)wildfundparken ondergebrachtte milities en kindsoldaten moeten onderhouden.

  Wij danken u voor uw hulpzaamheid en geld voor al.

  J.H [10] reageerde op deze reactie.
  J.H [11] reageerde op deze reactie.

 6. Bemerk ook eens dat ALLE media hulporgs regeringen ZWIJGEN ALLE TIJD AL over dat er gebruikelijk oorlogen en opzet aan die hulpacties gepaard gaan. Zelfs doktors zonder grenzen weigeren te antwoorden op vragen omtrent de agent orange op de Somalische Oogsten.Als je de gemiddelde bezetting en wie de directeuren en personeel gemiddeld zijn van die orgs gaat vast een lichtje branden.Gebruikelijk even als in Onze regeringen besturen burgemeesterschappen en partijen – eliten en banksterkroost die ook bij alle volken waar ze geinfiltreerd zijn duidelijk fysiek en visueel te onderscheiden zijn van de Natives die gebruikelijk in laagste Klassen in Eigen Landen getrapt zijn door hen. Daarbij worden schoolsystemen academien ter raciale seperatie en gevangenzetting door hen standaard misbruikt. Op het moment zijn ze in afrika in volle gang en leggen her en der al hun evil wetsystemen op als ze Ons eeuwen geleden al deden en We niet Beter Wisten meer. En nóg separeren ze crimineelst. Een job cohen is al eeuwen elitenfamilie die eerdere namen als calvin en calvijn kuhn kohn etc hadden. Mafiafamilies als eliten aan Ons opgelegd met hun christendom(asiatisch pakistaans) al te vuur en te zwaard.

 7. @uwee [8]:

  Ik had het woordje MONSANTO in eerste instantie opgeschreven achter het IMF en Wereldbank. Maar heb het achteraf weg gehaald omdat ik dacht dat de meesten het toch niet zouden begrijpen…

  Maar MONSANTO maakt dus ook misbruik van ontwikkelingsgeld om heel Afrika te knechten.

  uwee [17] reageerde op deze reactie.

 8. @uwee [8]:

  “Eurocommisie is daarbij grootste mensenhandelaar en Kinder pooier”

  Laat dat maar duidelijk zijn! Mafia is er niks bij…..

 9. @Oscar [12]:

  Dat zweden vol zit met grondstoffen was mij niet bekend. Maar een land als noorwegen met relatief weinig inwoners en zoveel olie dan kunnen ze het zich permitteren.
  Wij toch heel wat minder.

 10. De hoofdlijn van deze website is, dat we niet zelf
  bepalen wat we willen geven, maar dat je verplicht via belasting mee moet betalen.

  Laat iedereen zelf beoordelen, dat hij/zij ook wat wil geven en/of het geld dan ook goed terecht komt.

  Via de media zijn er genoeg mogelijkheden zonder dwang.

  Wat voor nut heeft het, dat de overheid hier tussen zit?
  De overheid is een totaal overbodige schakel.

  Bovendien,

  Er niets democratischer, dan mensen hun eigen geld te laten besteden.

  Maar ja,

  Alles is logisch, maar je weet niet altijd alles en daarom lijkt het niet altijd logisch.

  Voor de juiste logica moet je het helaas toch misschien zoeken in o.a reactie 4.

 11. Door bewust nodeloze tussenschakels, ingewikkelde constructies zien mensen oorzaken en gevolgen niet meer.

  Je kunt in het openbaar wel streven naar eenvoud, maar niet uitleggen waarom alles nodeloos ingewikkeld is.

  Het streven naar eenvoud schopt heel wat plannen van andere mensen in de war.

 12. @J.H [10]: sja nog een wrange is dat de Somalis nog aan het sterven zijn aan die agent orange van monsanto en dat bill gates al de gmo gewassen van monsanto aan het pushen is in afrika als zoude dat hongersterften door “droogte ” voorkomen….

  Dat de eliten daar tevens huishouden met ditmaal dan islamitische handlangers willen ze ook al steeds niet er bij zeggen en kwam na publicaties van whistleblowers er om eventjes wát van op de nederlandse media om zich in te dekken tegen vragen en verdenkingen.

  Een globale deken en een heuse cultuur van bedrog en misleiding. ***shadowsociety.

  Ad van rooij had nog op argusoog een pdf gepubliceerd dat duidelijk maakte dat heel het nazikader hier heen gevlucht was om onder valse namen de dienst uit te maken en is een truck van al die eliten om om de zoveel tijd de kuijerlatten te nemen als de banken nu ook doen op het moment stuivertje wisselen en sporen uitwissen. Goldmansacks komt naar europa en rotchilds gaan naar middenamerika. Rabo kijkt in china om…. dus mischien zien we nog banken van de chinese li broers (loeb lubbers dipiro dirupo berlusconi goldman etc) komen. Mede vermeldde dat pdf nederlandse inzet van cyanidegas tegen een nederlandse duikbootbemanning naast dat we een provincie van duitsland bleken.

  Money goes up and shit comes down. De Wereld is ziek van de psychopaten. Dan zal al dat hulpgeld ook wel een warm plekje krijgen.

 13. Ontwikkelingsgelden worden uitgedeeld teneinde de ontvangende landen in een permanente staat van afhankelijkheid te houden en zijn schadelijk voor alle betrokkenen, inclusief de inwoners van de ontvangende landen.
  hugo van reijen

 14. We geven ontwikkelingsgeld en krijgen er nog aciel zoekers bij

 15. Raar is het cijfer voor Belgie van amper ca. 4mrd.
  Per inwoner is dat plus minus zoveel als NL maar de situatie is veel schrijnender omdat het geaggregeerde “externe” cijfer de tragische binnenlandse transferts maskeert.

  Zo geeft Vlaanderen geeft ca. 13mrd aan Wallonie.
  Da’s ca. 2000 Euro per Vlaming. Voor een gezin van 3 is dat 6000 per jaar ofte 500 per maand.
  Zo, da’s effe slikken, he?

Comments are closed.