Hier wat voorbeelden van overheidsbeloften die niet worden nagekomen. U kunt er ongetwijfeld nog vele aan toevoegen. Waar het mij om gaat is het hoge gekke Henkie gehalte dat ‘we’ dit nog steeds pikken: een overheid die u laat betalen voor beloftes die niet worden nagekomen.

 

U betaalt onder dwang jarenlang AOW premies en tegen de tijd dat u aan de beurt bent wordt de uitkeringsleeftijd verhoogd. Het bedrag dat u tijdens uw werkzame leven betaalde is in geen verhouding tot de uitkering ( in vergelijking tot premiebetaling bij een verzekeraar) maar wordt ook nog eens steeds minder vanwege de inflatie.

U betaalt onder dwang gezondheiszorgpremie plus een fors bedrag via uw inkomstenbelasting. U denkt volledig verzekerd te zijn, maar inmiddels schieten de zorgkosten de pan uit (want ze worden als gratis ervaren) en u mag straks achteraan de wachtlijst aanschuiven, en tussendoor met de loterij meedoen of u wel uw dure behandeling kunt krijgen.

Of het nu op staats-, EU-, provinciaal- of gemeentelijk niveau is: steeds weer wordt er vanwege de ‘bezuinigingen’ minder geleverd dan oorspronkelijk beloofd. Wel gaan de kosten zoals beloofd elk jaar omhoog. Blijkbaar wordt dit alles geslikt in de (onbewuste?) gedachte dat de buurman nog altijd meer betaalt dan jijzelf, maar is dat nog wel zo?

En waarom realiseren er nog steeds zo weinigen dat als ze 42% belasting betalen, voor al die goede zaken ongetwijfeld, dat bij het uitgeven van de overige 58% , BTW 21% af gaat, een Euro accijns per liter benzine, maar ook hoge accijnzen op sigaretten drank etc. waardoor men eigenlijk 70-80% belasting betaalt, stijgend en met minder retourdiensten dan voorheen?

Waarom pikt u dit nog?

13 REACTIES

 1. Waarom pikt u dit nog?

  Of Henkie nu zijn verkiezingsbeloften nakomt of niet, belasting blijft diefstal.(De dief komt echter periodisch terug nog beweert zij in het algemeen belang te stelen.)

  Eens je belastingen aanvaardt,
  ben je alle controle over je redeneringsvertmogen kwijt
  en
  ben je verplicht om alles te “pikken”.

  Pas je aan of verhuis!
  (maar niet zoals die domme Fransman naar de domme Belgen.)

  Domme vraag van domme vluchteling:
  Wie is Henkie?

  J.H [4] reageerde op deze reactie.

 2. “U denkt volledig verzekerd te zijn, maar inmiddels schieten de zorgkosten de pan uit (want ze worden als gratis ervaren) en u mag straks achteraan de wachtlijst aanschuiven, en tussendoor met de loterij meedoen of u wel uw dure behandeling kunt krijgen.”

  Wie gisteren Kassa heeft gekeken, kon dat probleem in een notedop zien: een vrouw ging voor een ooglidcorrectie naar een privékliniek, die de faciliteiten en de chirurg van het ziekenhuis gebruikte, kosten € 975. Vervolgens bleek het medisch noodzakelijk en verzekerd te zijn, kosten € 1575. Van het verhaal van het geacht directielid kon ik – en velen in de studio met mij inclusief de presentatrice – niets volgen. In de hogere prijs moesten we ook zaken meerekenen als complicaties, die konden optreden, een verzekering zo dus aan het ziekenhuis betalen, alwaar je dan verzekerd bent voor complicaties. Volgens mij is de waarheid, dat ze dan gewoon weer opnieuw claimen.

  Meneer Storm [9] reageerde op deze reactie.

 3. Beste mensen,

  Er is niets nieuws onder de zon. Zo breng ik u graag de historische woorden van dhr. J.P. Balkendene (de vorige MP) in herinnering: “Na het zuur komt het zoet”…. De huidige regering doet precies wat alle andere regeringen ook hebben gedaan. U en mij een mooi lulverhaal ophangen en u in het gezicht toelachen dat het allemaal wel goed komt. Ondertussen geven ze u en zodra u rustig verder slaapt een dikke middelvinger en doen precies waar ze goed in zijn: Stelen.

  Bizar is wel dat we het allemaal blijven pikken… AGH inderdaad.

  Pendragon

 4. De enige waarheid is dat :

  -banken
  -woningcorporaties
  -scholen
  -ziekenhuizen
  -gemeentes/provincies
  en nog veel meer…

  allen, zonde uitzondering, miljarden euro’s in derivaten belegd hebben.
  Allen zijn kopje onder aan het gaan omdat de markt krimpt en hun beleggingen gebaseerd waren op een groeiende markt.

  Deze rekeningen gaan zij echter niet zelf betalen. Dat gaan wij met zijn allen doen dmv hogere huren,hogere zorgpremie,hogere onroerend goed belasting,BTW en ga zo maar door.

  Dit is de waarheid die nauwelijks verteld wordt. Maar geloof maar dat het bij de elite allang bekend is dat dit onze situatie is.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/27/miljoenenrisico-mbos-door-derivaten/

  Vestia met 20 miljard derivaten op balans:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/27/miljoenenrisico-mbos-door-derivaten/

  en dan :

  http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/16238_ziekenhuizen_zitten_op_financiele_tijdbom/

  en dit:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11270699/___Grondbezit_nekt_gemeenten___.html

  Vergeet dus al die praatjes: de zorg wordt steeds duurder, we worden steeds ouder etc etc….

  De waarheid ziet er iets ander uit…..

  En vergeet niet dat dit allemaal nog staat te gebeuren hier in Nederland!!!!

  Ik zei 3 jaar geleden al: Nederland heeft het geen haar beter gedaan dan Griekenland. Zelfs veel slechter als je de inkomsten van beiden landen gaat vergelijken.
  Maar ook in Griekenland kwam de waarheid pas naar boven toen de markten begonnen te krimpen.
  Zo komt de waarheid over deze woningcorporaties,ziekenhuizen,scholen,provincies ook steeds dichterbij. En niet vergeten; de waarheid over eigen woning bezitters met die ruime 650 miljard hypotheek schuld.

  En dan blijven roepen dat de PIGS landen jarenlang onze producten aan het consumeren waren met onze kredieten. Italianen zijn geen mensen die enorme kredieten hebben, Grieken evenmin! Het zijn hun regeringen die deze enorme schulden gemaakt hebben. Hier in Nederland zijn het onze regeringen maar ook het volk steekt tot zijn nek in de schulden….

  Trek je conclusie zou ik zeggen….

 5. M. T. Keshe is a nuclear engineer born in Iran, who recently hosted all nations in Belgium to release space age technology that he states is owned by all peoples of the word. Keshe technology allows us to END war, END the energy crisis, END shortages of food, water, and decontaminate Earth. Keshe technology is capable of disarming incoming weapons from water, air, land]. Iran hijacked a USA drone. Source keshe foundation d o t o r g

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Vilseledd [2]: Zag Kassa gisteren ook. Erger me al tijden aan de snelheid waarmee onderwerpen afgeraffeld worden. Brecht van Hulten is een leuk poppie, maar ze is niet geschikt voor dat programma.
  Bovendien was de voorlaatste uitzending over de problemen met internetbankieren ver onder de maat. Niet aan beginnen is niet alleen mijn advies.Veel PC-problemen kunnen worden voorkomen met een goeie virusscanner: Kaspersky!!! Dat en meer op:
  http://www.amsterdampost.nl/actie-vingerafdruk/

  Vilseledd [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Meneer Storm [9]:

  De ervaring, Cees Grimbergen of Felix Meurders, één van die twee – ik gooi ze altijd door elkaar – moest wijken voor het leuke Jeugdjournaalmeisje, dat het vooral gezellig wil houden en meneer de ziekenhuisdirecteur bedankte voor de (niet gegeven) uitleg. Ze schakelde niet tijdens het gesprek, vooral wanneer de beste man het had over de kosten voor mogelijke complicaties, die in de hogere prijs verwerkt zouden zitten. Antoinette Hertsenberg doet het beter, maar die komt dan weer niet opdraven voor een salaris beneden de Balkenendenorm. Radar en Opgelicht presenteren is kennelijk complexer dan de organisatie van Nederland, waar de organisatie rond die programma’s overigens deel van uitmaken.

 8. Andere typische apenstreken van de roverheid.

  Eerder gemaakte dreigementen/belastingen afschaffen en het dan doodleuk verkopen als goed nieuws;
  Geen forenzentax!
  langstudeerboete weg ermee !

  …… oh wat zijn we blij, kijk eens hoe goed de “roverheid” naar het volk luistert.

  Vraag mij af of er zo onderhand nog mensen met een IQ van boven de 100 zijn die niet om zijn minst “sterke vermoedens” hebben dat we structureel genaaid worden.

 9. Waarom pikt u dit nog? dit vroegen wij ons al af in 2006, aangezien wij destijds op de vraag “waarom” geen antwoord hadden, besloten wij om te emigreren, sinds 2008 wonen wij in het buitenland, een land waar het gros van de Nederlanders zich negatief over uitlaat, desondanks bevalt het klimaat ons prima zowel qua temperatuur als ondernemers. Een viertal bedrijven opgericht en niet zonder succes zorgt voor een positiefe instelling,
  wat op haar beurt weer leidt tot meer levensvreugde, een geestelijke toestand waar het naast moed de meeste Nederlanders op dit moment aan ontbreekt, in de toekomst zal dit hoogst waarschijnlijk helaas niet veel beter worden. In Nederland word iedereen stapje voor stapje uitgekleed iedereen klaagt en niemand doet wat. Nederland het Singapore van Europa, en dan denk ik wel eens bij mezelf jeetje hoe lang pikken ze dit nog.

  Met vriendelijke groet
  Buurman Roemenie

Comments are closed.